Lánczi Tamás hazudik, a korrupció feltárása nem a szuverenitás elleni támadás, hanem tényközlés

2024. augusztus 29. 13:28

A politikai számonkérés nem a felkent, főállású politikai osztály privilégiuma, ahogyan azt a Kádár-rendszer panel-biedermeier ideológiája hirdette.

2024. augusztus 29. 13:28
null
Papp Réka Kinga
HVG

Nyitókép: Fotó: MTI/Krizsán Csaba

„Különleges politikai hadműveletre kapott megbízást Lánczi Tamás a magyar kormánytól: el kell játszania, hogy megvédi a Putyinnak rég eladott magyar szuverenitást a magyar értelmiségtől. Nem először mártja a lábujját ebbe a lavórba, az ő szerkesztése alatt közölte a Figyelő 2018-ban a vélelmezett Soros-bérencek névsorát. Most arra szerződött, hogy a 2014–2018-ban beindított, civilek elleni boszorkányüldözés újabb fejezetét levezényelje mint főinkvizítor. Az előző körben Lázár János magasra tette a lécet, Lánczinak igyekeznie kell, hogy hozzá méltó arroganciát és agressziót mutasson.

Nincs kecmec: a Tranzit Fesztiválon saját hatalmától begőzölve ment neki a korrupciófigyelésre szakosodott Transparency International (TI) igazgatójának. Dühösen, sértődötten oktatta ki Ligeti Miklóst, hogy ne vegzálják a jöttment civilek az Árpád apánktól örökölt Magyarországot az elsíbolt uniós pénzek miatt – szónokolt a magyar állam ezeréves legitimitásáról hadoválva a hivatásos főszuverén. Korrupciós vizsgálódásra, számonkérésre annak van joga, aki választást nyer – mondta. Akié a hatalom, azé Magyarország. A többinek, különösen a civileknek – kuss.

Lánczi természetesen hazudik.

A politikai számonkérés nem a felkent, főállású politikai osztály privilégiuma, ahogyan azt a Kádár-rendszer panel-biedermeier ideológiája hirdette. Érdekes, ahogyan egyik rendszer a másik után hasznosítja újra ezt a végtelenül káros elvet, amelyet a fogyasztói késő szocializmus a Monarchiától örökölt és alkalmazott a saját körülményeire.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 31. 06:34
paprika kinga megmongya a tutit. mer' ő na'on okos...legalábbis annak hiszi...önmagát.
Mákos Rétes
2024. augusztus 30. 21:23
De te Kinga legalább ingyen vagy hülye!!!
altercat1
2024. augusztus 30. 06:40
" a Putyinnak rég eladott magyar szuverenitás" A kurva anyáddal együtt adod el a flottyos picsádat a kamionsoron, büdösribanc...
tapir32
2024. augusztus 30. 05:29
A személy és teherszállítást a vasútról a közutakra kell terelni! Kádár Közutakat meg elhanyagolták! Valóság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!