Itt a válasz, bojkottálják-e a Szigetet és Magyarországot a külföldi sztárfellépők

2024. augusztus 09. 18:39

Hiába a nyugati sajtó olykor ellenséges cikkei, Magyarországnak kifejezetten jó a megítélése világszerte. Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője szerint nem utasítottak még el fellépési lehetőséget politikai okokból, a headlinerekért pedig óriási harcot kell vívni.

2024. augusztus 09. 18:39
null
Klein Ron

Nyitókép: Sziget

„Nehéz éven vagyunk túl a booking szempontjából, kimondottan nehéz éven” – árulta el a Mandinernek Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője a sajtótájékoztatón, amelyen a Yettel bejelentette, olyan hálózat jött létre az alig több mint 1 négyzetkilométeres területen, amely képes ellátni egy Tatabánya méretű várost. A fesztivál bázisállomásai összesen nagyságrendileg 25-ször akkora adatforgalmat kezelnek, mint egy átlagos budapesti hétköznapon.

Kádár Tamás rámutatott, 2022-ben még a világjárvány előtti tárgyalások eredményében „fürödtek", de 2023-ban és idén rendkívül nehéz dolguk volt gazdaságilag és az időbeosztást tekintve is, igaz, nem csak nekik.

Több olyan zenekar is kiesett, amikor elkezdtük az első köröket futni, akiket régóta szeretnénk megszerezni, ám nem turnéznak vagy más régióban teszik. De nem panaszkodunk, a Sziget márkanévvel könnyű kapcsolatba lépni az ügynökökkel

– mondta a főszervező, aki a mostani kínálatból a Nagyszínpad hétfői sztárfellépőjét, a Fred againt várja leginkább.

Arról is kérdeztük, hogy melyik a gyakoribb: ők állnak sorba a fellépőkért, vagy a zenekarok harcolnak a Szigetért? Kádár Tamás azt felelte, attól függ, kiről van szó, minél nagyobb sztár az illető, annál inkább jellemző, hogy a Sziget áll sorba, a Nagyszínpad headlinereit le kell „vadászni”.

„Óriási a verseny, hiszen a fesztivál-, stadionturné- és koncertszervezők ugyanazokat a sztárokat szeretnék szerződtetni, akik sikeresek és garantáltan sok jegyet adnak el. Ahogy viszont megyünk lejjebb, úgy kerülünk sok érdekes és új zenekar céltáblájára, akik hatalmas lehetőségként élik meg a Sziget-fellépést, mert jól mutat az önéletrajzukban” – szögezte le Kádár Tamás, aki arról is beszélt, hogy akadnak érdekes szituációk, amikor az ügynöknek van világsztár és feltörekvő zenész ügyfele is. Ilyenkor a Sziget előbbi miatt keresi meg, amire azt a választ adja az ügynök, hogy beszélhetnek róla, de akkor a tehetsége is kapjon lehetőséget.

Ezt is ajánljuk a témában

Mivel Magyarországnak bizonyos sajtótermékekben rossz a megítélése Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban, a zenészek egy része pedig foglalkozik aktuálpolitikával, Kádár Tamásnál rákérdeztünk arra is, volt-e olyan, aki emiatt nem vállalta a fellépést.

Nem, direktben egyáltalán nem tapasztaltunk ilyet

– jelentette ki a főszervező. Hozzátette, legfeljebb kérdeznek tőlük ezt-azt a fellépők és főképp a vendégek, de Magyarországnak egyáltalán nincs rossz megítélése a világ többi részén. Megjegyezte, a fesztivál imidzse összefügg az országéval, a Sziget pedig mindent megtesz azért, hogy jó szolgálatot tegyen Magyarországnak.

Kádár Tamás elárulta, összességében 400 ezer látogatóra számítanak, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ebből 200 ezer magyar lesz. A hazai fesztiválozók inkább a napijegyeket vásárolják meg, de idén az úgynevezett super early bird, azaz a legolcsóbb áron értékesített bérletek esetében is sok magyar vevőt regisztráltak, ami még a szervezőket is meglepte

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2024. augusztus 11. 09:46
Néhány idei fellépő: The Jesus and Mary Chain, Ordog, Vágtázó Halottkémek, Avar, Perihelion. Koncertnapok: augusztus 15., 16., 17., 18. és 19.
Hyazinth
2024. augusztus 11. 09:31
Fekete Zaj Fesztivál Sástón augusztusban. Ajánlom az underground előadók és a természet kedvelőinek.
auditorium
2024. augusztus 10. 14:19
Őszintén szólva felemelőbb lenne a Mo-o. imázsának, ha pl. a Tavaszi Fesztivál klasszikus zenei programjára érkeznének a külföldiek ilyen szép számmal, mint az ilyen nagy decibellen dübörgő lármára, drog- és alkoholfesztiválra. Az agyondicsért Taxlor Swift szerencsésen megtartotta Milánó San Siro stadionjában a koncertjét, de Bécsben már nem tudta megtartani, mert két kiskorú terroristát lepleztek le időben az osztrákok. Az egyik észak-macedon volt, aki feláldozta volna magát tömeg gyilkosságért.... a másik horvát-török származású. Manapság óvatosan szerveznek hasonló koncerteket nagy közönséggel közbiztonsági okokból. Most Fr.o-ban van az erősités az Olimpia miatt, arra összpntosul a világ figyelme és persze nyaralnak az emberek. A NEGATIV reklám is lehet vonzó, már csakazértis eljönnek megnézni az O-i "diktatúrát". Hazatérve észreveszik, h. náluk milyen koszosak a parkok, minden szobor, emlékmű összefirkálva, este nem tanácsos egyedül mászkálni Iphonnal, pénzzel.
Gullwing
2024. augusztus 10. 13:27
Ki a faszt érdekel hogy a deviáns szigeten, hogy a deviáns külföldek jönnek vagy nem???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!