Dickpic küldéssel betartani a kormánynak – hogy jutottunk idáig?

2024. augusztus 30. 05:27

Ebben a történetben valahol benne van a hazai ellenzék eddigi összes kudarca.

2024. augusztus 30. 05:27
Kacsoh Dániel

(Nyitókép: képernyőkép)

Azért ez egy kicsit félrement, s már megint ott tartunk, hogy

egy nemzeti konszenzushoz közelítő témában ellenállók vs. kormány felállás formálódik.

Vegyük sorjában: évek óta társadalmi vita zajlik az okostelefonok iskolából való kitiltásáról, miközben a nemzetközi trend egyre inkább abba az irányba mutat, hogy ez az egyetlen járható út, ha segíteni akarjuk a következő generációk lelki és szellemi fejlődését. Az UNESCO tavaly közölt, megalapozott véleménye, hazai és külföldi szakemberek sora kongatja egyre hangosabban a vészharangot ebben a kérdésben.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar kormány erre rezonálva, érvek sorával megtoldva hozott egy döntést, amely rendelet formájában, idén szeptembertől immár kötelező érvényű intézkedést ró a honi köznevelés intézményeire. Hetek óta ismert a kötelezettség, s még a jobboldali országvezetéssel finoman szólva nem elégedett fórumok is inkább támogatólag cikkeztek a változásról.

Legalábbis egy határig.

Egyszer csak a balos lapok észrevették, hogy a budapesti Madách Imre Gimnázium közlése szerint bár a vonatkozó rendelet előírja, az intézményben az új tanévben sem veszik el a diákok mobiltelefonjait és digitális eszközeit a tanítás előtt. „Iskolánk pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás” – fejtegették.

Bár utóbbi mondat mintha nem is lenne ellentétben az okos eszközök pedagógiai célú használatát szintén nem tiltó intézkedéssel,

az üzenet egyértelmű volt: az új szabályt a Madách negligálja.

A „betartás” széles médianyilvánosságot kapott a megfelelő felületeken, így az igazgató kezdte felölteni a fekete ruhás nővér és/vagy Pukli István „civil ellenálló alakját”. Erre tett rá egy lapáttal a nyílt szembeszegülésre felmentéssel reagáló belügyi döntés. Rögtön lett tüntetés, lesz is még demonstráció, hiszen

a sztorit immár fel lehet használt a szokásos, egyúttal kiábrándító ellenzéki keretezésre.

A minisztérium a kialakult helyzetben aligha dönthetett volna másként. Hiába indult némi vita arról, ki miről tudott és mikor, illetve arról, hogy az igazgató amúgy is távozni akart már a székéből, azt az érintett, azaz Mészáros Csaba is felvetette: ha nincs médiafelhajtás, nem mentették volna fel. De ezt már sosem tudjuk meg.

Az azonban mindenképp szomorú következménye a történteknek, hogy az igazgató felmentése (nem kirúgása!) miatt tiltakozók most tüntetőleg

az iskolában való korlátlan okostelefonozás mellé állnak, mintha ez lenne az „ellenállás” legújabb formája.

A Népszava munkatársa, Batka Zoltán egyenesen odáig ment, hogy azt javasolja, a madáchos diákok továbbra is vigyenek magukkal telefont a suliba. „Az most kötelező. Kötelezőbb mint az Egri Csillagok, több köze van a magyar hősiességhez, mint a Kőszívű Emberek Fiainak. Meg ha már a telkó a kezükben van a nebulóknak, akkor esetleg

küldjenek néhány meleg éghajlatra elküldést meg dickpicket a bm kukac gov.hu-ra.

Ezt is ajánljuk a témában

Hát így.

Ebben a történetben valahol benne van egyébként a hazai ellenzék eddigi kudarca. A balliberálisok 2010 után, de talán már előtte is, valahogy a legjobb érzékkel foglaltak el olyan álláspontot bizonyos kérdésekben, ami szembemegy a nemzeti érdekkel vagy a társadalmi többség akaratával, pusztán azért, mert nemet akartak mondani Orbán Viktorra, illetve a kormányra.

Ez az ész nélküli, önsorsrontó, silány szellemi színvonalat sugárzó protest.

Talán itt lenne az ideje elfelejteni.

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. augusztus 31. 07:54
Batka egy féreg. Tökéletes példánya annak a ballibcsi oldalnak aki a selyem majmot, a makit, az elqrót a disznokist megszavazza.
akiaki
2024. augusztus 30. 20:33
a londsdale-s batka , igen gyenge, de a népszarában még OK
vizesnyolcas
2024. augusztus 30. 12:20
Ez a Batka egy zsigeri gyűlölettel teletöltött Lenin-fiú.
Vladiszláb
2024. augusztus 30. 10:23
A rendelet akár úgy is szólhatna, hogy diák az iskolába csak külön felszólításra vihet be telefont (old meg a tárolást te magad, ba...meg)! Persze ettől a ballibsiknek, még ezer látszat oka lesz a cirkuszolásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!