„Az olimpiák történetének eddigi legsötétebb pillanata” – Kásástól, Erdeiig, Kokótól Miló Viktóriáig számos magyar sportoló értetlenkedett az interszexuális bokszoló miatt

2024. augusztus 02. 20:16

„Ez nagyon-nagyon rossz dolog, nagyon felháborító, hogy nyilvánosan engedik, hogy egy férfi üssön egy nőt a világ szeme láttára” – mondta például a többszörös bokszvilágbajnok Miló Viktória. De nem csak őt háborítja fel a legújabb woke-őrület.

2024. augusztus 02. 20:16
HELIF, Imane; CARINI, Angela

Nyitókép:Az algériai Imane Helifet (b) gyõztesnek hirdetik ki, miután az olasz Angela Carini (b) feladta a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi ökölvívótornája 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében vívott mérkõzést az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén.  (MTI/EPA/Jajha Arhab)

 

Világszerte és itthon is óriási a felháborodás a párizsi olimpián szereplő algériai Imane Helif miatt, aki úgy versenyez a nők között, hogy a tavalyi világbajnokságról kizárták, mert megbukott mind a tesztoszteron-, mind a nemi vizsgálaton: előbbi szintje túl magas volt, és az is kiderült, hogy a férfiakra jellemző Y kromoszómája van. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kiállt Helif mellett, jó néhány sportoló viszont nem rejtette véka alá az üggyel kapcsolatos lesújtó véleményét.

Az olimpiák történetének eddigi legsötétebb pillanata” – reagált például Helif előző győzelmére Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. 

Nehezen találom a szavakat. Ha biológiailag a hölgy férfi, nem szabadna nők között bokszolnia. Sajnos elindult a lavina, a versenyző már két mérkőzést nyert, most, hogy elindult az olimpián, nem tudnak ezen változtatni (...) Szorítok Lucáért, féltem őt, tudja, milyen egy fiúval kesztyűzni, de más egy olimpiai mérkőzés, mint a felkészülés. Talán az országok tiltakozhattak volna ez ellen, mielőtt az olimpia elkezdődik” –nyilatkozta Erdei Zsolt, korábbi profi ökölvívó-világbajnok a Nemzeti Sportrádióban.

Ezt is ajánljuk a témában

Megszólalt Miló Viktória többszörös karate-, kungfu- és ökölvívó-világbajnok is, aki egy TikTok-videóban a női egyenjogúsággal kapcsolatban is érdekes kérdéseket vetett fel:

Ez nagyon-nagyon rossz dolog, nagyon felháborító, hogy nyilvánosan engedik, hogy egy férfi üssön egy nőt a világ szeme láttára.

Hozzátette, a genetika az genetika, és egy 51 kg-os nő nem tud olyan erővel ütni, mint egy 51 kilós férfi.

És azt is, hogy „ha már egyenjogúság, nekünk, nőknek nincs lehetőségünk arra, hogy egy nővel kerüljünk szembe? Hogy ne egy férfi üssön minket? Hogy ne alázzanak meg minket? (…) Mindig az van, hogy ugyanazért a munkáért a férfiak több pénzt keresnek a munkahelyen, mint a nők. Egy ugyanannyira tanult nő sose fog ugyanannyit keresni, mint egy férfi. Mindenütt azt látjuk, hogy minket elnyomnak. És itt van egy egész világot összefogó sportverseny, és a NOB megengedi magának, hogy beenged egy ilyen férfit egy ilyen sportágba?” 

Ugyancsak megfogalmazta véleményét Kovács István Kokó  olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar ökölvívó is, aki a Mandinernek elmondta, a jelenlegi helyzet úgy fordulhatott elő, hogy „más előírások vannak az AIBA-nál, és mások a NOB-nál, ők megengedőbbek. Atlétikában a kromoszómaproblémás nők indulása csak igazságtalan, 

de a küzdősportokban, így a bokszban, igazságtalan és veszélyes is.

 

Ezt is ajánljuk a témában


Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes, junior világ- és Európa-bajnok birkózó szintén a Mandineren fakadt ki az eset kapcsán. 

Az lenne korrekt, ha visszaléptetnénk Lucát, ez egy agyrém”, „Valahol ez aljasság és bolondság” –  mondta. Hozzátette, hogy egy férfi és egy nő között óriási különbségek vannak, fizikailag is, más a csontozat és az izomzat, majd ironikusan azt a javaslatot tette, hogy női szertornában a férfiak induljanak, valamint hogy „Hámori Luca helyett fel kellene küldeni egy másik férfit”.

Ezt is ajánljuk a témában


Nem sportoló körökben is hasonló értetlenséggel állnak az eset előtt. A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) például közleményben jelezte, sokkoló számukra a hír, „hogy első magyar női bokszoló olimpikon Hámori Luca a nemi teszten megbukott algériai bokszolóval most szombaton negyeddöntőzni kényszerül, és ezzel akár saját testi épségét is veszélyezteti”.

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a nemi teszteken korábban megbukott férfi most a párizsi olimpián engedélyt kapott, és versenyezhet a női ökölvívókkal!”– kezdte  közösségimédia-bejegyzését Tuzson Bence igazságügyi miniszter is.  Majd arra kérte

 „a most érthetetlen módon hallgatag női jogvédő szervezeteket”, hogy „hallassák a hangjukat és tegyenek meg mindent nőtársaikért, álljanak ki értük, tiltakozzanak!

Rákay Philip pedig így írt, egyben jelezvén, hogy csatlakozik a Wokebusters kezdeményezéshez:

Tegnap este pedig egy magát nőnek álmodó férfi ütötte ki brutálisan ellenfelét a női ökölvívásban. Sosem feledem az olasz bokszoló lány elkeseredett zokogásának látványát.

Nem csoda, ha úgy érzi az ember: megőrült a világ.

Talán soha nem volt még nagyobb szükség arra, hogy a lehető legmagasabbra emeljük a normalitás zászlaját, a deviancia, a kibillent, beteg provokáció, az abnormalitás, a woke-idiotizmus ellen harcolva. Ezért csatlakoztam magam is a Wokebusters kezdeményezéséhez, és arra kérek minden jóérzésű embert, tegyen így ő is! Állítsuk meg együtt az őrületet!"

Közben az Imane Helif ellen szombaton ringbe szálló Hámori Luca közösségi oldalán is záporoznak az őt az igazságtalan körülmények ellenére is biztató bejegyzések.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. augusztus 02. 23:40
"számos magyar sportoló értetlenkedett az interszexuális bokszoló miatt" - nem értetlenkedet, hanem FELHÁBORODOTT! Nem ugyanaz.
Cirbi
2024. augusztus 02. 21:19
Nem nagyon követem a sportot (de tisztelem). Az Olimpia számomra mégis kivételesen pozitív. A megnyitó ünnepséget igyekeztem mindig megnézni. Idén nem akartam már, az előzmények miatt. (politika) Tönkrevágták az Olimpiát! Végérvényesen. A franciák! Száradjon a lelkükön!
Aerion
2024. augusztus 02. 21:16
Nincs olyan, hogy 'inter'szexuális. Ez egy műszó, amit a moslék talált ki, hogy ne lehessen a nevén nevezni valamit, aminek neve van. Mert ha a probléma definitív jelentését kiiktatják és tiltják, a degeneráltság mint valami növény, szárat és virágot hajthat, és szórhatja a mérgező pollenjeit. Hermafrodita van. Nem nő és nem férfi. Hanem hermafrodita. Ez az élőlény a férfiak fizikumával rendelkezik és nők ellen bokszol, teszi mindezt egy elmebeteg emberiségellenes ideológia elnyomó és erőszakos terjesztése nyomán, olimpiai szinten. Amit ez az alak művel, a csapatával, ami nevezte: csalás. Amit a nob művel politikai felhatalmazással: az emberiségellenes bűncselekmény.
Csubszi
2024. augusztus 02. 21:05
Szimpla csalás! Ne tűrjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!