Kedves politikus embertársam! Pusztán azzal, hogy szellemi fogyatékosnak tetteted magad, még semmit nem úszol meg!

2024. július 21. 09:11

Hát, jó reggelt kívánok! Ha az úgynevezett Nyugatot nem gyárilag hülyék vezetnék, hagyták volna legkésőbb ‘22-ben elbukni Ukrajnát. És akkor most nem szenvednénk kreatív válságban; képtelenek vagyunk kitalálni, hogyan is kéne lemászni erről az uborkafáról.

2024. július 21. 09:11
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
PestiSrácok.hu

Nyitókép: Kent Nishimura / AFP

„Zárójel. Azok a sajtómunkások, akik néhány hete is még dehonesztáló cikkeket írtak rólunk, felkérdeztek minket, hogy miért hazudunk Biden állapotáról, miközben minden idők legfiatalosabb, szellemileg legfrissebb elnökét köszönthetjük személyében, minimum menjenek a picsába, de leginkább váltsanak szakmát. Mert ők tényleg a leghitványabb propagandisták, akik tökéletesen tisztában voltak vele, hogy Biden egy elbutult papóka, de ezt megpróbálták eltakarni az olvasók, egyúttal a választók elől. Vagyis hazug, szar, szemét alakok. Zárójel vége.

A másik közös ügyünkben, az orosz-ukrán háborúról szóló értelmező vitában még messze állunk attól, hogy a két közös halmaz a valóságban metssze egymást. De már látszanak a repedések a morálnak álcázott infantilis doboló- és kántálókör húzta szimulákrum falán. A fősodorbeli sajtóban is, még ha félénken petyhüdt formában, de már megjelennek olyan vélemények, mely szerint a katonai valóság az, hogy az ukrán hadsereg nem tudja visszafoglalni elvesztett területeit, és nyugati modern fegyverzettel sem tud változtatni a kialakult fronthelyzeten, így Moszkvával fegyverszüneti tárgyalásokat kellene kezdeményeznie.

Hát, jó reggelt kívánok! Ha az úgynevezett Nyugatot nem gyárilag hülyék vezetnék, hagyták volna legkésőbb ‘22-ben elbukni Ukrajnát. És akkor most nem szenvednénk kreatív válságban; képtelenek vagyunk kitalálni, hogyan is kéne lemászni erről az uborkafáról.

Tény, hogy túl sokat fektettünk ebbe a diszfunkcionális neonáci rezsimbe, hogy hagyjuk elveszni. Túl vagyunk a kilépési határon, kitartani olcsóbb, mint visszakozni. Kár volt belekezdeni, mert amúgy tényleg a kutyát nem kéne hogy érdekelje Ukrajna. Mi is csak a szebbik arcunkat mutogatjuk, amikor finnyázunk egy orosz-magyar határ hipotézise miatt; egyrészt esély nincs rá, másrészt még jól is járnánk vele, szóval tegyünk úgy, mintha…

És most akkor mi a túrót csináljunk? – teszi fel a kérdést a szobatiszta, nem haladó versenyző, és nincs rá válasz. Lehet utólag bölcselkedni, hogy „minek ment oda?”, de mi mentünk oda. Két lehetőségünk van: vagy a befektetéseinket veszítjük el vagy mindent.

Stoltenberg és az amerikai adminisztráció is kifejezte abbéli óhaját, hogy akkor tartson a háború a végtelenségig, és majd a végtelen után egy nappal rögtön felveszik Ukrajnát a NATO-ba. És van olyan hülye, akinek ez az ígéret többet ér, mint a mai Ukrajna, mínusz Krím és négy megye, plusz örök semlegesség. (Itt érdemes kitérni arra az apróságra, hogy a Budapesti memorandum, illetve Ukrajna alkotmánya is magába foglalta az örök semlegességet, és ezt bizony elsőként, továbbá kéretlenül a NATO nevében az USA támadta meg azzal, hogy 2008-ban meghívta Ukrajnát a katonai szövetségbe.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2024. július 24. 21:41
Álonka, ha fideszkdnp-s akkor megússza.
Lajoss
2024. július 22. 15:33
Prosti srácok…ugyammá…🤷‍♂️
2024. július 22. 14:09 Szerkesztve
"Pelso j. oldcitizen-2 2024. július 21. 12:14 Aha, te a jövőbe látsz. A nép akkor is élhetne, ha ruszki nem támadja meg, " ...és végignézi, ahogy "a nép" kiirtja a Donbasz lakosságát, belép a NATO-ba és atomfegyvereket telepít a biolabok mellé. "Neked, ócska birkának csak a gyűlölködés és a kényszeres megfelelés, jó alattvalói mentalitás a lényeg. " Elfelejtették putyinistázni meg orkozni, alattvaló.
B_kanya
2024. július 22. 14:07
"oldcitizen-2 2024. július 21. 11:49 Ez bizony tűpontos. De ha még előfordulhatna az a forgatókönyv, hogy a nyugat hirtelen mégis előveszi a szuperfegyvereket (van ilyen? Kérdezem...)," Nincs. Sőt, egyes elemzők szerint ha atomháborúra kerülne a sor, az USA és NY-Európa a kőkorszakba kerülne vissza, Oroszország lakosságából viszont tízmilliók élnék túl és az infrastruktúra mérhető része.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!