Ízlelgessük: Orbán Viktor újra a világpolitika színpadára helyezte Magyarországot

2024. július 24. 15:38

A közéleti földmozgás mellett ugyanakkor érdemes egy másik jeles esemény felé fordítani figyelmünket, hiszen kezdődik a 2024-es párizsi olimpia.

2024. július 24. 15:38
null
Constantinovits Milán

(Nyitókép: AFP)

A szikkasztó forróságú, politikus- és emberpróbáló nyárban túl vagyunk a rendkívüli fordulatokat hozó választási küzdelmeken. Míg a nemzeti oldal stabilan megőrizte pozícióit,

a baloldalon teljes napfogyatkozás történt.

A Demokratikus Koalíció, a Momentum és az egyesült baloldal további pártjai a kimúlás szélére sodródtak, helyükre az egyelőre karakter és letisztult program nélküli Tisza Pártot juttatták hurráoptimista szavazói.

Mögöttünk van az európai külpolitika utóbbi éveinek legmerészebb missziója is, amelyet Orbán Viktor hajtott végre kijevi, majd moszkvai látogatásával.

A rendkívüli békeküldetésre vállalkozó kormányfő újra a geopolitika világtérképére helyezte hazánkat,

és ismét rámutatott, hogy Brüsszelből is lehetne konstruktív Európa-politikát folytatni. Ha lenne rá központi akarat.

A közéleti földmozgás mellett ugyanakkor érdemes egy másik jeles esemény felé fordítani figyelmünket, hiszen kezdődik a 2024-es párizsi olimpia. A már az Európa-bajnokságtól is ki­ütést kapó fotelkritikusok persze most is mantrázhatják a sporttámogatásokat gyalázó szólamaikat.

A kishitűség és a rövidlátás azonban, ahogy az Eb-n, úgy Párizsban sem arathat diadalt.

Hogy miért nem? És hogy mit jelentenek nekünk az ötkarikás játékok? Ismétlés szkeptikusoknak és sportrajongóknak egyaránt.

Hölgyeim és uraim, ez itt a nemzeti összetartozás valós tere és ideje! Olyan, a magyart a magyarral összefonó mágia, amely képes átemelni minket a világnézeti, vallási, politikai különbségeken. Erőforrás a jelenben és erőforrás a jövőben, hiszen

a közösen átélt sikerekből évekig, évtizedekig ható inspirációt nyerünk.

Harminc felett ki ne emlékezne Kemény Dénes tripla arany pólósaira? Szüleink nemzedékéből nincs, aki ne tudná felidézni Egerszegi Krisztina, Ónodi Henrietta vagy épp Darnyi Tamás sikereit. Az idősebbeknek pedig megadatott, hogy átélhessék Balczó András világverő teljesítményét. E győzelmeket, magyar büszkeségeket nem felejtjük, a nemzeti emlékezet alapkövévé szilárdulnak.

Most is van okunk a bizakodásra: férfi és női kéziseink és pólósaink is ott lesznek Párizsban, ahogy mindig éremesélyes evezőseink is. Szoríthatunk a páston Szilágyi Áron újabb arany­áért, és a medencébe ugrik Milák Kristóf, illetve a feno­ménként feltűnő fiatal Jackl Vivien is.

Az ő sikereik pedig a mi sikereink is. Egy nemzet aranya, öröme, motivációja.

Nyomukban a legfiatalabbak is úszni, vívni, vízilabdázni akarnak majd.

Mindez pedig egy egészséges nemzet és egy egészséges nemzetkép alapja.

Hajrá, magyarok! 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­e­­x­­­i­ ­­p­u­­n­­c­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Kovács Ubul
2024. július 24. 23:58
Beleszart a zongorába.
olajfa-0
2024. július 24. 20:04
Már megint kik ezek a rosszindulatú, magyarellenes megjegyzéseket írogatók? Esetleg mihazánkosok? Vagy tiszások?
gilou-au-clavier
2024. július 24. 19:44
A vége most is az lesz, mint a korábbi pávatáncnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!