Ilyen nincs! Karácsony elégedetten egyeztetett a NOB elnökével a budapesti stadionokról

2024. július 29. 17:01

„Új sportlétesítmények építése helyett a város zöld fejlesztése lehetne az alapja egy széleskörű társadalmi konszenzuson nyugvó olimpiai koncepciónak” – írta a találkozó után a baloldali főpolgármester.

2024. július 29. 17:01

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

A párizsi olimpia megnyitójának apropóján Karácsony Gergely Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével találkozott, tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-t.

A főpolgármester Facebook-bejegyzése alapján azt írták, Karácsony és a NOB elnöke egyetértett abban, hogy 

Budapest már most is rendelkezik szinte az összes olyan sportlétesítménnyel, ami egy nyári olimpia megrendezéséhez szükséges”.

Ugyanakkor a főpolgármester – személyes tapasztalatai alapján – úgy látta, hogy a sokkal fejlettebb infrastruktúrával rendelkező Párizsnak is „rendkívüli kihívás egy ekkora sportesemény megrendezése”.

Karácsony Gergely szerint „ha valaha komolyan felvetődik egy budapesti olimpia terve”, akkor ahhoz a közösségi közlekedés fejlesztése mellett a meglévő utak, hidak, közterületek állapotában „felgyülemlett évtizedes lemaradást is le kell dolgozni”.

Új sportlétesítmények építése helyett a város zöld fejlesztése lehetne az alapja egy széleskörű társadalmi konszenzuson nyugvó olimpiai koncepciónak – közölte. A főpolgármester szerint ennek hiányában „eleve reménytelen bármilyen olimpiai álmot dédelgetni”.

Karácsony Gergely vonatkozó bejegyzését itt tekintheti meg:

Pár órával később pedig egy újabb poszt is megjelent Budapest első emberének oldalán. Egy olyan fotót osztott meg, melyen a Szent Gellért tér villamosmegállójának kijelzője látható, azzal a felirattal, hogy „Hajrá, magyarok! Szurkoljunk együtt a magyar olimpiai csapat sikerérért!”

Pár éve még a stadionok ellen gyűjtött aláírást

Karácsony Gergely mostani gesztusai azért meglepők, mert még a 2019-es önkormányzati kampányban a stadionok építése ellen gyűjtött aláírásokat. Sőt, úgy fogalmazott egy, a Groupama Aréna előtt tartott ártájékoztatón, hogy 

felesleges pénzszórásnak, a lopás szinonimájának tartja a stadionépítéseket”,

ezek helyett az egészségügyre fordítaná a magyar adófizetők pénzét.

Karácsony akkor azt is hozzátette, hogy Tarlós István egykori főpolgármester ahelyett, hogy a budapestieket képviselte volna, azt érezte feladatának, hogy a kormánnyal legyen jóban, „márpedig a kormány Budapesten mindenhol stadiont akar építeni” – hangzott el 2019 őszén.

Ezt is ajánljuk a témában

Az atlétikai stadion építését is le akarta állítani

Emlékezetes továbbá az is, hogy Karácsony Gergely a 2023-as atlétikai VB előtt pár nappal találkozott Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével, akinek a meghívását elfogadta, és leszögezte: „Örömmel mondhattam, eleget teszek a meghívásnak”.

Ugyanakkor 2021-ben a főváros baloldali vezetése az atlétikai stadion ellen is kampányolt. Szabó Tímea például azt is kijelentette,

a főpolgármester kezdeményezte a stadion építésének leállítását.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2024. július 30. 13:22
Gelgő a pofátlanság olimpiáján aranyérmes lenne. Ez olyan, mint amikor a bizonyítottan gyilkos ártatlannak vallja magát a bíróság előtt. KG indent megtett a bandájával, h tönkretegye Bpestet. Átok azokra, akik ismét megválasztották!
Ma is bukik a Zorbán...
2024. július 30. 08:59 Szerkesztve
Ez a sötét bolsevista suttyó is csinálhatna egy új web-oldalt, az lehetne a neve, hogy: "KamuGeri, The Man. Ja,nem." Ez a gazember bejelenti, hogy nem lép vissza. Aztán elüti a villamos. Utána új választást követel. Aztán kussol, nem mond le. (Megmondta neki valaki, hogy a csalásukban részt vevő külföldiek már hazamentek, és nem biztos, hogy visszajönnének egy új választásra. És akkor neki annyi...) Szóval, annyira férfias. Ja, nem.
manitowoc
2024. július 29. 23:45
salátás 2024. július 29. 21:51 Ez az állításod is HAMIS. Mert NEM volt "kb mindenhol teljes konszenzus az olimpia rendezés". TÖBB ország (város) is volt, ahol népszavazást tartottak olimpiáról: Denver (Colorado, USA), Salt Lake City (Utah, USA), Bern (Svájc), St. Moritz (Svájc), Oslo (Norvégia), Vancouver (Kanada). A vancouveri helyzet - abban HASONLÍTOTT a 2017 eleji budapesti helyzethez, hogy ott is ellenkampányolt egy szerveződés, a "No Games 2010 Coalition" - abban NEM HASONLÍTOTT a 2017 eleji budapesti helyzethez, hogy OTT a polgármester és a (tartományi) kormányfő NEM CSINÁLTA ÖSSZE MAGÁT az ellenzőktől (mint nálunk Tarlós és Orbán), és NEM HADOVÁLTAK a nyaloncaik ARRÓL, hogy már késő lenne (helyi) népszavazást tartani, HANEM a polgármester maga kezdeményezte a népszavazást, a (tartományi) kormányfő pedig támogatta. Megcsinálták a népszavazást, amiből kiderült, hogy a többség támogatja a rendezést. Vancouver aztán el is nyerte a 2010-es téli olimpia rendezési jogát.
kunfia1
2024. július 29. 23:23
salátáskunfia1 2024. július 29. 21:53 Az egyeztetés a tárgyalás szinonímája. Magyarul. A te nyelveden nem tudom." Értem, tehát te azt állítod, hogy a Budapesten megrendezendő olimpia konkrétumairól tárgyaltak? Hiszek neked. Éppen ezért nyugodtan kijelenthetjük, ha mégsem, dögöljön meg a gazdátok a családjával együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!