Meghökkentő, ahogy ismét a kereszténység kigúnyolásában lelték örömüket – Bese Gergő atya a Mandinernek

2024. július 29. 12:15

Lesújtó a véleménye az olimpiai megnyitóról a katolikus papnak, aki Orbán Viktor szombati tusnádfürdői beszédét is kommentálta a Mandinernek.

2024. július 29. 12:15
Bese Gergő katolikus pap
Szilvay Gergely

Fotó: Földházi Árpád / Mandiner 

 

A pénteki olimpia-megnyitó idézőjeles ünneplése, az ott lévők vonaglása még  jobban megerősítette azt, hogy milyen nagy felelőssége van a családnak az egyénnek abban, hogy a normalitásról élőszóban beszéljen a fiataloknak, az útjukat kereső generációknak – mondta a Mandinernek Bese Gergő katolikus pap, dunavecsei plébános.

Hozzátette: 

„Ha a televízióból, internetről akar tájékozódni a világról, azt a moslékot kapja, amit láthattunk Párizsban. Gondoljunk abba bele, hogy az a sportot szerető, a nemzetének mezét magára öltő kisgyermek, aki izgatottan várta az olimpia megnyitóját, hogy kedvenceinek szurkolhasson, ezt a műsort kellett végig néznie. Azt a műsort, ami nem a sportról szólt, nem a sportolókról, nem a teljesítményről, hanem arról, hogy mindaz, amit korábban vallottunk az értékekről, már a múlté. S egyúttal Franciaország, 

Párizs a kötelező haladási irányt is sugalmazta azzal, hogy hosszú perceken keresztül kellett néznünk a párizsi Pride 2.0 vonulását.

Nem csak a botrányos öltözet, a provokáló viselkedés volt meghökkentő, hanem az, hogy ismét a kereszténység kigúnyolásában lelték örömüket, amikor az utolsó vacsora képét a saját képükre és hasonlatosságukra formálták – folytatta Bese atya –. Ők úgy gondolják, hogy velünk, keresztényekkel mindent meg lehet csinálni, és mindent le lehet nyomni a torkunkon. Csak reménykedni tudok abban, hogy a jó érzésű emberek, hívők és nem hívők egyaránt, felemelik a szavukat ez ellen, és lesz valamilyen következménye az olimpiai bizottságban is annak, hogy ilyen megnyitó- vagy záróünnepség még egyszer ne forduljon elő.”

Az olimpiai megnyitó ominózus jelenetei miatt egyébként már melegszervezetek is tiltakoztak.

Ezt is ajánljuk a témában

Bese idekapcsolta Orbán Viktor kormányfő tusnádfürdői beszédét is. Mint mondta:

„Az olimpia megnyitóját követő napon miniszterelnök úr is kifejtette véleményét a Párizsban történtekről. Nem a konkrét eseményt domborította ki, hanem a jelenséget. Amely jelenség hátterében az Isten-nélküliség felvállalása húzódik meg. Az a társadalom, ami elveszti morális iránytűjét, azaz a legfontosabb keresztény értékeket, annak a társadalomnak nincsen jövője. Enenk a haláltusáját láthattuk az olimpia megnyitóját is. 

A kérdés már csak az, hogy előbb összeomlik-e a rendszer, mint sem hogy mi magyarok is ennek a szörnyűségnek részeivé váljunk, vagy a nyomás és a liberális eszmék hódítása olyan erővel fog majd bírni, hogy mi magunk is szolgáivá válunk a halál kultúrája terjesztésének. 

Szent II. János Pál pápa így fogalmaz: aki Isten nélküli világot alkot, annak alkotása felfalja az alkotót. Én csak bizakodni tudok abban, hogy mi ennek túlélői, és a normalitás megőrzői tudunk lenni a Kárpát-medencében, és tudunk olyan szövetséges népeket találni, akik ki tudják mondani, hogy erre nincs szükségünk, és hiszünk az Isten, haza, család pilléreinek létjogosultságában a 21. században.”

Bese azzal zárta gondolatait a Mandiner olvasói számára:

„A morális lecsúszás lejtőjén az első lépés az abortusz legalizálása, a szélsőségesen felpuhított eutanázia-szabályozások bevezetése, és a melegházasság a heteroszexuális házassággal való egyenrangúsítása. A melegházasság elfogadtatásán keresztül válik szinte visszafordíthatatlanná az a morális lecsúszás, amely lejtőjének alján egy társadalom megsemmisülésére sor kerül.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000064
2024. szeptember 07. 16:54
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­­ ­s­z­­e­­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­c­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
nyihaha-2
2024. szeptember 07. 13:24
"Párizs a kötelező haladási irányt is sugalmazta azzal, hogy hosszú perceken keresztül kellett néznünk a párizsi Pride 2.0 vonulását." ... Bese Gergő atya legnagyobb örömére!
Sámson
2024. szeptember 07. 08:10
Kedves Bese Gergő! Abban igaza van, hogy a párizsi olimpia a kereszténység kigúnyolása volt. De ha Ön meleg partikra jár, és filmet is készítenek Önről az akciói közben, közben jár celebkedni, Kármelita kolostort felszentelni, stb. az nem a kereszténység kigúnyolása? Amikor egy buzi fiú rángat egy vizes ecsetet egy házban, attól szentebb lesz a ház? Szerintem nem. Sőt, inkább tisztátalan lesz. Az a baj, hogy Gergő "atya" esete nem egyedi sajnos. Egy régebbi felmérés szerint - papok gyóntató papjától származik az adat - a magyar katolikus papoknak 30%-a homoszexuális, 60%-ának titkos női szeretője van. Ez nem a kereszténység kigúnyolása? Azóta sajnos csak romlott a helyzet, Hodász András, Bese Gergő... Ez a kereszténység megcsúfolása. "Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van." (Jézus) "Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja" (Biblia)
lájkbajnok
2024. szeptember 06. 22:08
Jöttem röhögni :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!