Hihetetlen: csak a nyaralása után kérne bocsánatot megrúgott kisfiútól a gyerekbántalmazó karateedző

2024. július 23. 19:27

A férfiról azóta kiderült: volt barátnőjét és egykori tanítványait is bántalmazta.

2024. július 23. 19:27
null

Nyitókép: képernyőmentés

Mint megírtuk napokkal ezelőtt: megrázó videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Facebook-oldalán. A felvétel a város által üzemeltetett Szolnoki Kalandparkban készült, és a kezdőképen egy sisakos gyerekcsoport látható, ahogy az árnyékban várakoznak. A videón egy férfi, a csoport egyik felügyelője, a karjánál fogva megragad egy gyereket, néhány méterrel odébb húzza a gumiburkolatú futókör fölé,

majd olyan erővel rúgja ki a gyerek lábát, hogy az beveri a fejét a földbe, és másodpercekig mozdulatlanul fekszik, egészen a felvétel végéig.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. közleményben fejezte ki együttérzését, és leszögezték, hogy a gyermekbántalmazás minden formáját elítélik. Továbbá közölték, hogy rendőrségi feljelentést tettek, így az eset nyomán rendőrségi eljárás indult. Mivel az orvosi látlelet alapján a gyermek nem szenvedett testi sérülést, a nyomozás garázdaság miatt zajlik.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere felháborítónak nevezte az esetet, és megköszönte a gyors intézkedést, a Magyar Karate Szövetség pedig örökre eltiltotta az oktatástól azt az edzőt. A szövetség vezetője, Tahon Róbert elárulta, a karateszövetség pénteken megfosztotta a férfit  a dan fokozat (fekete öv) viselésétől, és véglegesen eltiltotta a karatemester cím használatától. Emellett klubját, a Yakuzák Sportegyesületet kizárták a szervezetből, és nem szervezhetnek többé tábort sem.

Később kiderült, a jászberényi illetőségű edző – akinek kihallgatását a rendőrség nem tudta elvégezni, mivel jelenleg külföldön tartózkodik – a volt barátnőjét és egykori tanítványait is bántalmazta.

A lány elmesélte, hogy kapcsolatuk alatt a jászberényi karateedző eleinte lelkileg bántalmazta, elidegenítette a családjától és teljes kontroll alatt tartotta. Később pedig fizikailag is bántalmazni kezdte, ütötte-rúgta őt, miután fejébe vette, hogy a lány megcsalja. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az üggyel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt. A kormányfő pénteki rádióinterjújában a következőket mondta:

Elviselhetetlen, tűrhetetlen, ami a szolnoki kalandparkban történt”.

Hozzátette: nem fordulhat elő ilyen egy nyári táborban. Aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé, nem szervezhet tábort, aki nem tud megfelelni ennek, a kormánynak pedig az a feladata, hogy ezt betartassa.

Ezt is ajánljuk a témában

A tettet elkövető férfi az ATV-nek nyilatkozott a történtekről: „Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni, egy olyan súlyos cselekedetet hajtottam végre, mely szégyent hozott a sporttársadalomra, éppen ezért eltávolodom ettől a világtól örökre” – nyilatkozta a férfi. Hozzátette: azon dolgozik, hogy valamilyen szinten jóvá tudja tenni a történteket.

Szerencsére az édesanya nyitott arra, hogy a fiútól is bocsánatot kérjek, és hamarosan találkozni fogok velük”

– mondta el az edző. Agócs Tibor hozzátette: jelenleg előre befizetett nyaraláson vesz részt a családjával, de áll a felelősségre vonás elé.

Ezt is ajánljuk a témában

Tuza Péter ügyvéd pedig a következőképpen nyilatkozott az esetről az RTL-nek: „Mindenképpen vizsgálni kell a testi sértés kísérletének a gyanúját. Amennyiben ez a személy a gyermekeket felügyelte, az ő felügyeletére voltak bízva a gyermekek úgy a rendőrségnek azt is vizsgálnia kell, hogy a kiskorú veszélyeztetésének a bűntette az megvalósulhatott-e” – fogalmazott.

A gyermeket felrúgó férfi akár többéves börtönbüntetést is kaphat, amennyiben vádat emelnek ellene és bűnösnek találják.

A Magyar Nemzet most arról ír, hogy csak július végén érkezhet vissza a családi nyaralásból Magyarországra a gyermekbántalmazó karateedző, és csak utána kérne bocsánatot személyesen a kisfiútól. A megrúgott gyermek édesanyját azonban támadják, amiért belement a találkozóba. 

Ezt is ajánljuk a témában

A bántalmazott kisfiú a Hungaroringen, az országos összefogásnak hála a vasárnapi Formula–1-es Magyar Nagydíjon is részt vehetett. A neki szervezett motoros találkozón Jászberényben pedig a levegőbe emelve ünnepelték. Hatalmas figyelem irányul most a gyerekre és édesanyjára. 

A nő azt nyilatkozta a TV2 hírműsorának, a Tényeknek, hogy kisfia bántalmazója csak július végén utazik haza, addig nyaral. Akkor akar bocsánatot kérni.

„A hónap végén fog hazajönni, és írta, hogy amennyiben adok rá neki lehetőséget, akkor szeretne Rolitól is meg tőlem bocsánatot kérni. Mindenképpen én is azt szeretném, hogy Rolitól igenis, hogy kérjen bocsánatot, és mondja meg neki, hogy nem ő tehet róla, és nem volt annyira rossz, hogy ezt érdemelje. Tegnap is kérdezte, hogy akkor nem ő volt a hibás? Hogy lennél már hibás?” – mondta az édesanya.

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­k­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­n­­­c­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
BBALU
2024. július 23. 21:42
Na majd a sitten legyen ez a köcsög nagy hős !!
rockercicc
2024. július 23. 20:57
Nem unják még ezt a fingreszelést? Mert szerintem a normális emberek már nagyon! Küldjék rá az Interpolt, egy gáncsolás miatt, hátha körberöhögik őket!
kokrowatz-0
2024. július 23. 20:00
gusztustalan, ahogy a legalja fidesz-csürhe beáll egy ekkora erőszakos féreg mögé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!