Örökre eltiltották az oktatástól a hétéves kisfiút felrúgó karateedzőt

2024. július 19. 21:04

Egyesületét pedig kizárták a szövetségből.

2024. július 19. 21:04
null

Nyitókép: Facebook

A Magyar Karate Szövetség örökre eltiltotta az oktatástól azt az edzőt, aki felrúgott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban.

Rendőrségi eljárás is indult

Az eset nyomán rendőrségi eljárás is indult, mert a kalandpark üzemeltetője a kamerafelvételek megtekintését követően feljelentést tett. Mivel az orvosi látlelet alapján a gyermek nem szenvedett testi sérülést, a nyomozás garázdaság miatt zajlik.

Később kiderült, a jászberényi illetőségű edző – akinek kihallgatását a rendőrség nem tudta elvégezni, mivel jelenleg külföldön tartózkodik – a volt barátnőjét és egykori tanítványait is bántalmazta.

A karatés ügyében először saját közege, a karateszövetség lépett. Mint a szövetségi elnök, Tahon Róbert az RTL Híradónak elárulta, a karateszövetség pénteken megfosztotta a férfit  a dan fokozat (fekete öv) viselésétől, és véglegesen eltiltotta a karate mester cím használatától. Emellett klubját, a Yakuzák Sportegyesületet kizárták a szervezetből, és nem szervezhetnek többé tábort sem.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége is elhatárolódott

A Magyar Karate Szakszövetség Elnöksége elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől, és minden hasonló esetben, a rendelkezésre álló eszközök teljes szigorával fellép az ilyen, és ehhez hasonló esetek teljes visszaszorítása érdekében” – írják a szövetség pénteki közleményében.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­­k­e­l­d­­ ­­­a­ ­­s­­­z­e­­x­­­i­ ­­p­­u­­n­c­­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
zsolti123
2024. július 22. 00:49
Fontos: tv2play.hu/tenyek_plusz/tenyek_plusz_adas_2024__julius_19__pentek POKOLI DRÁMA! - Kameránk előtt omlott össze, kikészült az interjú közben a nő, akit állítása szerint többször megerőszakolt a karateedző! Az a férfi, aki felrúgta a kisfiút! Most sorra állnak fel azok, akiket elmondásuk szerint bántalmazott,
bagoly-29
2024. július 20. 19:22
Értem én az ellenzéket, a széplelkeket, csak a Kulturális Minisztériumot és a Karate Szövetséget nem (ez utóbbit jogászok vezetik!)! Miért nem várnak a verdikttel a vizsgálatok végéig? Ja, az örökös Stockholm-szindrómája a jobboldalnak, szépnek látszani az ellenség szemében! Hülyék, mert ez sohasem következik be! Egy habzó szájú ellenzéki sem tagadta meg azt amit 2010 óta ettől a rezsimtől megkapott, pont mind a rendszer szimpatizánsai is! Mert az nekik jár-alapon. S akkor mi a fenének kell annyira tiszteletbe tartani a lelkületüket? Nos, tudja valaki a választ?
krisztoforo48-2
2024. július 20. 19:14
Az ok is hiányzik,márpedig azért más a megítélés is.Még jó,hogy nem akarják felakasztani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!