„Méltatlan a munkájára” – több év börtön is várhat a brutális, gyermekbántalmazó karateedzőre

2024. július 19. 07:10

Egy ügyvéd és a szövetség főtitkára is reagált a gyermeket felrúgó karateedző ügyére.

2024. július 19. 07:10
null

Fotó: Facebook-videó/képernyőmentés

Mint arról beszámoltunk, megrázó videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Facebook-oldalán. A felvétel a város által üzemeltetett Szolnoki Kalandparkban készült, és a kezdőképen egy sisakos gyerekcsoport látható, ahogy az árnyékban várakoznak. A videón egy férfi, a csoport egyik felügyelője, a karjánál fogva megragad egy gyereket, néhány méterrel odébb húzza a gumiburkolatú futókör fölé,

majd olyan erővel rúgja ki a gyerek lábát, hogy az beveri a fejét a földbe, és másodpercekig mozdulatlanul fekszik, egészen a felvétel végéig. Tette ezt pusztán azért, mert a kisfiú nem akart felmászni a magasba...

Szerdán kiderült, hogy a kisfiút a jászberényi Yakuzák SE nevű karateegyesület elnöke rúgta fel. A férfi a tettéért bocsánatot kért.

Az RTL megkeresésére Tuza Péter ügyvéd és Tahon Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára is elmondta a véleményét a jelenetről.

Mindenképpen vizsgálni kell a testi sértés kísérletének a gyanúját. Amennyiben ez a személy a gyermekeket felügyelte, az ő felügyeletére voltak bízva a gyermekek úgy a rendőrségnek azt is vizsgálnia kell, hogy a kiskorú veszélyeztetésének a bűntette az megvalósulhatott-e”

– fogalmazott az ügyvéd. A gyermeket felrúgó férfi akár többéves börtönbüntetést is kaphat, amennyiben vádat emelnek ellene és bűnösnek találják, illetve az edzőt élete végéig eltiltják a karateedzői foglalkozástól.

„Döbbenet. Megnézi az ember egyszer, kétszer, háromszor, és nem hiszi el, amit lát. A szövetség úgy ismerte az edzőt, mint aki rengeteget tett a gyermeksport fellendítéséért, azonban ezzel az üggyel méltatlanná vált munkájára” – jelentette ki Tahon Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára a csatornának.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. július 22. 00:35
Ezt mindenkinek, nemcsak bagolynak: bagoly-29 2024. július 19. 13:14 • Szerkesztve Boszorkányüldözés? tv2play.hu/tenyek_plusz/tenyek_plusz_adas_2024__julius_19__pentek POKOLI DRÁMA! - Kameránk előtt omlott össze, kikészült az interjú közben a nő, akit állítása szerint többször megerőszakolt a karateedző! Az a férfi, aki felrúgta a kisfiút! Most sorra állnak fel azok, akiket elmondásuk szerint bántalmazott,
2024. július 19. 14:23 Szerkesztve
Jól van baszd meg sok ostoba. Látom lehurrogtatok. No problem, akkor erre varrjatok gombot barmok. Ime az ellenpélda.: Elképesztő: megütötte, megharapta, földre lökte két gyermekének édesanyját a német világbajnok futballista A müncheni bíróság pénteken 200 ezer eurós büntetéssel sújtotta a futballistát, akinek ugyanakkor csak egy esetleges újabb vétség esetén kell fizetnie. Orbán Viktor: Tűrhetetlen és következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás.--- mondja ezt az a cigány, aki joghallgató korában maga is verekedős volt. B.örsi kóter lépcsőforduló. Párhuzamos karra jártam. (Stump István ezért is vette szemináriumi gondozásba a Pálfordult Cigus Far izeust. Az esküszegő polgárjogi prof etat)
bagoly-29
2024. július 19. 14:13
Látom a mandi megtelt a volt OPNI lakókkal! Részvétem, jó szenvedést továbbra is!
bagoly-29
2024. július 19. 13:14 Szerkesztve
A Szilágyi Lili ügyben Wladár elnök és az MUSZ teljes mellel kiállt Lili védelmében, szankcionálva az apát. Most kussolnak, amikor Lilike Mexikóban csinál amit csinál, megfutamodva az apja által kezdeményezetzt pertől! Más, nem is olyan rég a kajak királynő Fb beirására reagált a MKKSZ vezérkara Csipes Ferenc letiltásával, majd kiderült az igazság s kussolnak! Most sem lesz másként, de mi a fenének kell a média hatása alá kerülni? Mindkét előző esetben a másik oldalra álltam s lám nekem lett igazam! Ahogy van most is Pár éve az olimpiai bajnok Kószt s olimpikon társát kezdte ki a széplélek banda s a média egy utólag bebizonyosodott hazug vád következtében! Miért nem tanulnak a kommentelők ezekből az esetekből? Miért tájékozatlanul irkálnak s hiszékenyek? Utólagos Mea Culpázást egyik fenti esetben sem tapasztaltam, lincshangulat keltését eközben eleget!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!