Azt írja Puzsér, hogy Ábrahám sose lesz értelmiségi, mert ő a putrit viszi magával

2024. július 21. 13:14

Azok az emberek hitelesek, akik megküzdötték a saját útjukat.

2024. július 21. 13:14
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Azt írja Puzsér, hogy Ábrahám sose lesz értelmiségi, mert ő a putrit viszi magával. Mint az elején írtam, ezüstkanállal születtem a számban, professzor szülőkkel, jólnevelten, tehát sokkal inkább vagyok értelmiségi, mint Puzsér. Így nyugodtan kijelenthetem, hogy Ábrahám nemcsak értelmiségi, hanem azon belül a legjobb fajta, aki megszenvedte a múltját felépítette magát. Szememben egy hős. (Nem a pofozkodás miatt. Írom le még egyszer, mert muszáj, mert majd a belpesti értelmiség az arcomba nyomja. Az egy hiba volt. A helyében bocsánatot kérnék.)

Szóval egy hős, mert egyedül nekivágott a világnak és most egy véleményformáló értelmiségi. Nagybetűs értelmiségi. Igaziigazi. Készítettem egy filmet hasonló hősökről: Traumáinkon innen és túl címmel. Olyan emberekről, akiknek nehéz gyerekkoruk volt, mégis normális, sikeres emberek lettek.

Nekem ők a mestereim. Végtelenül tisztelem őket. Államigondozott intézményekben vetítjük ezt a filmet és beszélgetnek a gyerekek a főhősökkel. Olyan emberekkel, akik ugyanonnan indultak, mint ők és kitörtek.

Az egyik ilyen beszélgetésen megkérdezték a fiatalokat, hogy mik akarnak lenni: azt válaszolták, hogy gazdagok - stricik, rablók vagy influenszerek. Akkor elmagyarázta nekik az egyik főhős, akit egész gyerekkorában vertek és most kétdiplomás, boldog anyuka, hogy van egy bátyja, aki erre az útra tévedt, alkoholista lett, baltával megölte a feleségét, börtönben ül, nem lett boldog. Itt van ő, aki tanult, küzdött és most boldog. Ezt válasszák, mert itt van a boldogság. Én odamehetek magyarázni, ezüstkanállal a számban, de nem vagyok hiteles. Azok az emberek hitelesek, akik megküzdötték a saját útjukat. Ábrahám Róbertek, igen. Ő egy emberi nagyság.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. augusztus 13. 14:40
kisisti 2024. július 22. 10:26 Azoktól kérnék tanácsot akik helyeslik a pofont. Ha buzizás egyenlő egy pofonnal, az anyja szidása mondjuk kettő, ha csúnyát mond a gyerekeire az három. Na de hol a vége? Az agyonverés mikor jár? Ezt Puzsértól kell megkérdezni, ez náluk volt divat az ÁVH-nál.
Krupp Skya
2024. augusztus 13. 14:34
Puzsérnek sokkal nehezebb dolga van, mert ő az egész ÁVH-t viszi magával köröm letépéssel, földelvétellel , egymás akasztásáva, szemkilövéssel, Különben itt a Puzsér képéről az Ordító egér jutott eszembe.
Saksafar
2024. augusztus 13. 13:51
Ki más mondhatná meg ki értelmiségi és ki nem? Csak Puzsér, esetleg Havas, a két überzseni. Mindenesetre aki a mai világban nyíltan cigányozik, az biztosan értelmiségi. Ja, nem, ez csak egy ordítozó vadbarom.
2024. július 22. 21:24 Szerkesztve
Kárt nem tett Ábrahám ebben a gusztustalan féregben, talán az egóJa rendült meg kissé, az meg ki a francot érdekel? Na jó, a pesti éttermiséget.Aki egyszer hallotta Puzsért valami beszélgetős műsorban, az tudja, hogy egy ilyen állattal nem szabad egy asztalhoz ülni. Semmilyen célból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!