Vitézy: Budapestnek új főpolgármester kell!

2024. június 07. 12:24

Vitézy szerint Karácsony nem tud elszámolni azzal a semmittevéssel, ami az elmúlt öt év városvezetését jellemezte.

2024. június 07. 12:24
null

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje. Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a fővárosiak többsége le akarja váltani a Budapestet kormányzó Gyurcsány-Karácsony-tandemet.

A változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, így ő utat enged a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől.

Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz-KDNP-re.

Karácsony Gergely teljesen felsült a főpolgármester-jelölti vitában és bizonyította azt, hogy nem tud elszámolni azzal a semmittevéssel, ami az elmúlt öt év városvezetését jellemezte”

 – mondta rendkívüli sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid, akinek javára péntek reggel lépett vissza a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra. Vitézy szerint leginkább 

Karácsonynak kellene visszalépnie, mert maga ismerte el, hogy nem teljesítette 2019-ben tett vállalásait.

A választás tétje immár az, hogy ez a város fejlődjön, maradjon meg pártpolitikai csatározásoktól mentes. „A kezdetektől az volt a vállalásom, hogy együtt kell meghaladnunk a Fidesz által fémjelzett kormánypolitikát és a DK által fémjelzett várospolitikát” – fogalmazott. 

Vitézy elismételte reggeli posztjában ismertetett öt vállalását, így azt hogy főpolgármesterként nem akar koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Helyettesei között nem lesz sem fideszes, sem DK-s, és csak szakmai szempont szerint, konkrét ügyekben fog együttműködni a közgyűlés frakcióival. 

„Bukott pártkáderek helyett szakemberekkel fogjuk vezetni a várost és a fővárosi cégeket is. Nem lesz Draskovics Tibor és Papcsák Ferenc, és semmilyen bukott pártkáder” – mondta, hozzátéve, hogy  „Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem fognak jönni”. Szavai szerint a főváros egyik pártnak sem lesz a zsákmánya.

Vitézy azt ígérte, hogy megvédi Budapest szabadságát és sokszínűségét. 

Minden budapesti főpolgármestere akarok lenni”

– jelentette ki.

Vitézy sajtótájékoztatóját a Párbeszéd politikusai, így a párt két társelnöke, Barabás Richárd és Szabó Rebeka zavarták meg a végén, akik szerint a napnál is világosabb, hogy Vitézy a Fidesz jelöltje és ők már hónapokkal ezelőtt azt mondták, hogy Szentkirályi Alexandra vissza fog lépni a javára. Vitézy erre reagálva arra emlékeztette Barabást, hogy amikor Tarlós István volt főpolgármestert a párbeszédes Tordai Bence számon kérte sajtótájékoztatóján, hogy miért nem áll ki vitázni, akkor Tarlós egy megafonnal válaszolt. 

Most ti vagytok ez a megafon, Karácsony Gergely megafonja”

–  mondta a párbeszédeseknek Vitézy. 

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PeterWeber
2024. június 07. 18:55
Ungár Pétert felismertem, de ki a többi nyomi, aki ott állt Vitézy mögött? Ezek a listájának a jelöltjei? Hű bazz...
Palatin
2024. június 07. 15:43
RADNÓTI, A MÁRTIR BUDAPESTI KÖLTÖ BIZTOSAN NEM SZAVAZNA KARÁCSONYRA Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nekem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs.
Ízisz
2024. június 07. 15:11
Z. Globalista háttérhatalom bankár zsidók faszát szopó, hazaáruló kurva náci tomi!!! Ne hazudj, vergődj tovább, mert a gyurcsány tolvaj maffia banda a hülyén vigyorgó diszleksziás bábjával együtt el lesz zavarva az apjuk faszára!!! Ahogyan te is!!! 🖕👏😆😝
Ízisz
2024. június 07. 15:01
T. "Tommaso 2024. június 07. 14:57 Az ország sorsát a szivükön viselő FIDESZ-szavazók! Figyelem! Biztos, ami biztos alapon a főpolgármesteri szavazólapon KÉT X-et kell tenni Egyet Vitézy, egyet Szentkirályi neve mellé. Ízisz Tommaso 2024. június 07. 14:59 Z. NE KEVERD A SZART NÁCI KURVA!!! 🤮 Pontosan így👇te féreg!!! Egyet a Vitézyre, majd a LISTÁS LAPON A FIDESZRE, ALEXANDRÁRA!!! 🇭🇺 ROHADÉK HAZAÁRULÓ PEDOFIL NÁCI KURVA!!! 💯❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!