Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Bayer Zsolt: Akaratunkat mindössze két iksszel érvényre is juttathatjuk vasárnap

2024. június 07. 10:55

„Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz. S aztán egy iksz a Szentkirályi Alexandra vezette fővárosi Fidesz-listára – biztosítsuk a fővárosi közgyűlésben a többségünket” – írta a publicista.

2024. június 07. 10:55

A nyitókép illusztráció. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje. Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi,

a fővárosiak többsége le akarja váltani a Budapestet kormányzó Gyurcsány-Karácsony-tandemet.

A változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, így ő utat enged a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől. Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz-KDNP-re.

Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent írásában reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére. A publicista kifejtette, hogy ezt a lépést nagyon hasznos taktikai húzásnak tartja, és párhuzamba állította a sztyeppei, valamint a honfoglaló magyarság harcmodorával. „Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A heves viadal közepén otthagyta az ütközetet, meghátrálást színlel éppen, s az ellenség már azt hitte, győzött, de éppen most jut halálos veszedelembe” – írta Bayer Zsolt.

Ezt követően összefoglalta a legfrissebb közvélemény-kutatás által kimutatott eredményeket. „S a legfontosabb, a lényeg: »Abban az esetben, ha Szentkirályi Alexandra nem szerepelne az indulók között,

Vitézy Dávid a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százalékának, míg Karácsony Gergely a megkérdezettek 42 százalékának támogatására számíthatna a most vasárnap esedékes főpolgármester-választáson.

Ebben a dimenzióban Grundtner András támogatottsága négy százalék, a válaszmegtagadók hányada hat százalék.«

A titok nyitja

„Ha vasárnap Szentkirályi nem lesz ott a szavazólapokon, és össze tud adódni ez a két választói tábor, akkor Karácsony vasárnap este ugyanazzal a hülye, idült vigyorral a képén leköszön, és eltakarodik. S az övéi úgy fogják hátra hagyni, mint a félkegyelmű Heribaldot a többiek Sankt Gallen kolostorában. Ezt szeretnénk? Ezt akarjuk? Ezt. Akaratunkat pedig mindössze két iksszel érvényre is juttathatjuk vasárnap.

Egy iksz Vitézy Dávidra – legyen ő a főpolgármester, mert ő például Karácsonnyal ellentétben ért is ehhez-ahhoz. S aztán egy iksz a Szentkirályi Alexandra vezette fővárosi Fidesz-listára – biztosítsuk a fővárosi közgyűlésben a többségünket.

Ennyi” – foglalta össze a véleményét a publicista.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2024. június 07. 16:07
Kérdés az Zsóti, a Vitézi mögött álló 35% szavazó hajlandó-e veletek szavazni? Ebben a 35 % ban kevés neres van! Sokan kiállnak vasárnap miattetok Vitézi mögül. Kicsivel lesztek többen, mint a kidobott Szandi népe.
Tommaso
2024. június 07. 15:34
a FIDESZ VÉGIGHAZUDTA a kampányidőszakot --- is. Ennek csak egy szelete Sz. Alexandra visszalépése, amiről a fidesz- luvnya még tegnap is azt állitotta, hogy Karácsony kitalációja az egész. Beismerték, amit eddig is tudtunk, Vitézy az orbáni diktatúra embere Vitézy - ha nyerne - megfizethető bérlakások helyett luxus felhőkarcolókat épitene Budapest- Zugló szivébe. Ruszki háborús bűnösöknek, kinai kommunistáknak, és arab terroristáknak *Mindezt cáfoló fideszes válaszok száma = nulla
Tommaso
2024. június 07. 15:32
AZ 50 európai ország közül ÓRBÁNNAK két szövetségese, két barátja van, A hazánk szabadságharcait többször is vérbefojtó Óroszország, és a Benes-dekrétumos Szlovákia Méghogy Órbán nem hazaáruló! ha-ha
tompika-2
2024. június 07. 15:26
Mondtam én, hogy Tommaso "papagájkóros"! Már az ezredik bejegyzése ugyanaz a témában született cikkek alá. Nyomorúságos ez, de nagyon. 🦜🦜🦜🦜🦜🦜
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!