Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Visszalépett Szentkirályi Alexandra, megnyílt az út Gyurcsány és Karácsony elzavarása előtt

2024. június 07. 08:11

Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz-KDNP-re.

2024. június 07. 08:11
null

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje. Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz-KDNP-re. Most vasárnap – június 9-én – így három jelölt közül választhatnak a budapesti lakosok: 

  • Vitézy Dávid (LMP – Zöldek) 
  • Dr. Grundtner András (Mi Hazánk)
  • Karácsony Gergely (Párbeszéd, DK, MSZP)

Ezt is ajánljuk a témában

Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán a visszalépését azzal indokolta, hogy számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről, a változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, „ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt”

„Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon!”

 – szögezte le.

Szentkirályi aláhúzta, hogy „így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem”.

Együtt győzni fogunk!”

– zárta a bejelentést a Fidesz budapesti vezetője.

Vitézy Dáviddal leváltható Karácsony

Vitézy Dávid a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, és szemtől szemben legyőzné Karácsony Gergelyt a választási versenyben – állapítható meg a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Ezt is ajánljuk a témában

A három legerősebb főpolgármester-jelölt népszerűségét mérte a Századvég, az eredményekből pedig az látszik, hogy Vitézy Dávidnak még vannak tartalékai, képes több szavazói csoportot is megszólítani – mondta lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója, az intézet által péntek reggel közzétett kutatást kommentálva.

Kiszelly rámutatott arra is, hogy

Szentkirályi Alexandra visszalépésével ténylegesen leválthatóvá vált Karácsony Gergely.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 1100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. június 08. 07:06
>>Pelso j. 2024. június 07. 14:56 csapláros "Ha csak ennyi a haszna, hogy nem MI, hanem csak TI kapjátok az atomot, akkor MÁR MEGÉRTE." Te elmebeteg vagy. << Olvastad már a saját kommenteidet?
cinkegolyó
2024. június 07. 19:02
MP már támadja Fideszt: A TISZA Párt alelnöke szerint ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz hazudik, a nőket pedig „csak eldobható eszköznek tekinti a hatalom megtartása vagy megszerzése érdekében”. Előbb a felesége alázásáról, abuzálásáról kellene számot adni a platós huszárnak. Még erre is van ideje a Poloskának, közben szorgalmasan tanulja a holnapi mocskolódós beszédét, amit a támogatói leírtak naki. Persze a tükör előtt jobbra két sasszé, balra is, közte egy riszálás, hogy holnap az öregcsajok bepisiljenek a gyönyörtől.
Nuttika
2024. június 07. 17:18
Ha nem ő kérné, nem szavaznék LMP-s támogatásúra.
Selamat
2024. június 07. 16:36
..--.. Karácsony egy felnőtt kort megélt hülye gyerek. S mellé még teljesen tehetségtelen és aljas is. Egy gyurcsányok szintért képes volt elárulni, kiárusítani egy olyan várost, aminek állítólag "szolgálatába" lépett. Amit Karácsony bemutatott, úgy felnőttek nem viselkednek. Csak a felnőtt kort elért hülye gyerekek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!