Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Vitézy Dávid reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére

2024. június 07. 09:49

„Nem egyeztettem senkivel a döntés előtt” – mondta a főpolgármester-jelölt.

2024. június 07. 09:49

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje. Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a fővárosiak többsége le akarja váltani a Budapestet kormányzó Gyurcsány-Karácsony-tandemet.

A változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, így ő utat enged a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől.

Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz-KDNP-re.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt péntek reggel reagált is Szentkirályi Alexandra visszalépésére.

Nem egyeztettem senkivel a döntés előtt.

Itt gyakorlatilag egy kétfordulós választás játszódik le, a főpolgármesteri vita nyomán az egyetlen esélyes kihívó én lettem, a Fidesz a biztos harmadik helyet adta fel” – mondta a Telexnek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deniel
2024. június 07. 17:44
nekem az a problémám hogy miért is így történt miért nem fordítva. 1989év óta vagyok fideszes de még ilyen nem történt hogy egy fideszes visszalépjen bárkinek is. elgondolkodtató hogy ez a főváros akkor mi van vagy mi lesz országosan..
recipdoki
2024. június 07. 14:35
Orbán valamikor egy vitában azt az állítólagos dakota mondást idézte, hogy ha megdöglött a lovad, szállj le róla. Itt az ideje, hogy megfogadja saját mondását... A lúkupec Viktor a döglött Boborjánné kancáráról átnyergelt a családi -FideSS ménes csődörére ,vasárnap BP szabadságszerető népe átműti heréltre Szép színjáték volt, remélem a budapestieknek ennél több eszük van. Ami tollas és hápog, az kacsa, akinek a javára Szentkirályi visszalép, az pedig fideszes. Dávid, mi tudtuk, hogy a Fidesznek játszol, de azért szépen átverted a budapestieket. Az Orbán-Ungár paktummal te mától hivatalosan is a Fidesz jelöltje vagy! Gratulálok! Aki viszont szabad Budapestet akar, 2x Karácsonyra szavaz!
recipdoki
2024. június 07. 14:25
És hogy hisztiztél Dávid, amiért Fideszesnek hívtunk De gyorsan megírtad ezt Dávid. Végighazudtátok a kampány Nahát, milyen szép hosszú posztot írtal max. 8 perc alatt... vagy esetleg pontosan tudtad, hogy a fideszes jelölt milyen mondatokkal adja át neked a stafétát...?🤔 azzal a különbséggel, hogy Karácsony Gergely végig erre készült, és igen, be volt tárazva a poszt, Vitézy Dávid viszont végig tagadta ennek a lehetőségét. Amúgy rengeteg szuper dolog történt Budapesten, szerintem te is sokat tudnál mondani. És én nem GyF. mellett ágálok, hanem kizárólag Gergő mellett két nappal a választás előtt visszalép a kormánypárt, mert az összes bőr lesülne a fiaskójuktól. Most azért ne szavazzon az ember Dávidra, mert Szandi beállt önszántából mögé? Nem értem, nem fogom fel. Nagyon sokan paranoiásak Gratulálok a fideszes előválasztás megnyeréséhez! Június 9-én viszont Karácsony Gergelyre és a szabad Budapestre szavazunk!
bondavary
2024. június 07. 11:56
Elhiszem, hogy Vitézy nem egyeztetett senkivel, de ha nyerni fog azt Szentkirályi visszalépésének köszönheti. Hogy e nélkül is nyert volna, azt senki nem tudja megmondani, de a Fidesz ezt kommunikálhatja. Ha pedig sikerül erős Fidesz frakciót létre hozni, akkor Vitézy nem nélkülözheti őket. Az is kérdés, hogy ha az ellenzék hoz létre erős frakciót, hogyan állna a Karácsonyt legyőző Vitézyhez. Vitézy mögött éppen úgy nem lesz egy saját, erős párt, ahogyan Karácsony mögött sem volt. Ha mégis Karácsony nyer, akkor lehet azt mondani, hogy a választók nem kértek a visszalépéssel, és a fideszeseknek támogatásra ajánlott, így fideszessé színezett Vitézyből. Aki mondhat majd bármit, nem mossa le magáról, hogy ami történt előzetes egyeztetés része volt. Az LMP Vitézy győzelmével elégedett lehet, hogy törlesztett az LMP-t egykor eláruló Karácsonnyal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!