Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

„Veszélyesnek és feleslegesnek tartjuk” – Szijjártó Péter nem kímélte a NATO legújabb lépését

2024. június 12. 10:19

A külügyminiszter abban bízik, hogy magyar területen nem fog sor kerülni semmilyen háborús történésre.

2024. június 12. 10:19
Cyprus Hungary

Nyitókép: Photo by Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

Magyarország és a NATO-tagországok többsége egészen másként látja az ukrajnai háborút és a béke lehetőségét – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy a NATO most egy ukrajnai koordinációjú misszió megindítására készül, „mi ezt veszélyesnek és feleslegesnek tartjuk”.

Mivel azonban 31 NATO-tagállam ezt másként gondolja, ezt megakadályozni nem tudjuk”

– tette hozzá. A kormány legfontosabb céljának és feladatának a tárcavezető azt nevezte, hogy garanciát kapjon arra, hogy magyar katonáknak ne kelljen részt vennie ebben a misszióban, hogy magyar területen ne kerüljön sor semmilyen háborús történésre, és hogy magyar adófizetők pénzét ne használják fel a misszió finanszírozására.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a háborús eszkaláció veszélye súlyosabb, mint bármikor korábban.

Folyamatos küzdelemre kell számítani annak érdekében, hogy Magyarország biztonságát meg tudjuk őrizni, és hogy Magyarország ki tudjon maradni a háborúból – hangsúlyozta. „Vasárnap ehhez nagy megerősítést kaptunk, hiszen soha korábban egyetlen párt sem kapott annyi szavazatot az európai uniós parlamenti választásokon, mint amennyien a békepárti politikát támogatták vasárnap” – fogalmazott a miniszter.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. június 13. 02:15
www.youtube.com/shorts/kwz_U-aAOF8 " Oroszország vs. NATO " /Putyin/
Master
2024. június 12. 12:11
Engem az érdekelne hogy a másik 31 miért gondolja másképp? Valahol furcsának tartom hogy 31 IGEN 1 NEM az arány.
rasdi1
2024. június 12. 12:00
Ne légy naív, Péter! Ha a NATO fegyveresen megindul, hiába nem lesznek magyar alakulatok Ukrajnában, és nem lőnek magyar egységek az országból, de a hírek szerint az egyik támadó útvonal Magyarországon megy át. Azt pedig biztos lőni fogják a ruszkik, ha egyébként Magyarországot nyugton is hagynák. De a NATO maga egy "harci nagyegység", annak a tagjai olyanok mint egy-egy "szárny" a hadseregben. A kurva már nem lehet szűz.
lauderstenonis-2
2024. június 12. 11:58
A moszkovita nemzetáruló kakadu veszélyesnek tartja. Ez azt jelenti, hogy valódi főnöke, Putyin nem örül neki. És aminek Putyin nem örül, az csak jó döntés lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!