Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Veszélyes ötlet: Ukrajna egy csapásra két NATO-országot is belesodorhat a háborúba

2024. június 11. 11:25

A Kyiv Post úgy tudja, hogy a két érintett ország Románia és Lengyelország lesz, de ezt az ukrán tábornok nem erősítette meg.

2024. június 11. 11:25

A nyitókép illusztráció. Fotó: MUSTAFA YALCIN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Ukrajna más országok területén is fogja tárolni az F–16-os vadászbombázóit – mondta Szerhij Holubcov ukrán tábornok, a légierő repülésműveleti főparancsnoka a Kyiv Post szerint.

Az ukrán tábornok szerint azért szükséges más országokban is vadászgépeket tárolni, mert szerinte az oroszok nem veszik majd célba azokat, sőt így majd a későbbiek során cserélhetik is azokkal a már használatban lévő vadászgépeket. Ez a kijelentés egyébként azt jelenti, hogy ha egy F–16-os például javítása szorul, azt kiviszik külföldre és helyettesítik egy másik repülővel, melyet külföldről szállítanak be.

A Kyiv Post úgy tudja, hogy a két érintett ország Románia és Lengyelország lesz, de ezt az ukrán tábornok nem erősítette meg.

A Portfolio szerint meglehetősen alacsony a valószínűsége annak, hogy az oroszok támadást intéznek ezen országok ellen, főleg, ha az ukrán légierő nem indít csapást orosz célpontok ellen a NATO-országok területéről.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. június 11. 19:41
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
iphone-13
2024. június 11. 18:33
MIKOR LÖVIK MÁR KI EZT A SZEMÉT TÖMEG GYILKOST?
orion8
2024. június 11. 17:28
Felszáll Romániából egy ukrán f16-os, és éppen átlépi az ukrán-román határt, kilő egy komolyabb nato robotrepülőt vagy cirkálórakétát (amit a német nato irányítóközpont irányít) ami eltalál pl egy nukleáris indítósilót. Ezt vajon hogyan értékelnék a ruszkik?
KBA98
2024. június 11. 17:12
Ha olyan hülyék lennének, mint ez a balf zongorista, akkor igen, de a következmények borzasztóak lesznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!