Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Stoltenberg kimondta azt, amitől mindenki rettegett

2024. június 07. 16:05

„Ukrajnának jogában áll csapásokat mérni oroszországi célpontokra” – mondta NATO-főtitkár.

2024. június 07. 16:05

Nyitókép: Omar Havana/Getty Images

Ukrajnának a nemzetközi jog értelmében jogában áll önvédelmi okokból katonai célpontokat támadni Oroszországban – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a katonai szövetség új tagállamában, Svédországban tett pénteki látogatása során. „Ukrajnának joga van az önvédelemhez” – jelentette ki Stoltenberg Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján egy Stockholm melletti katonai bázison.

Elmondása szerint az önvédelemhez való jog magában foglalja azt is, hogy Ukrajna támadást intézhet az agresszor, a támadó fél területén, jelen esetben Oroszországban található katonai célpontok ellen.

Ez egy támadó háború, amelyet Oroszország indított egy békés, demokratikus szomszédos ország ellen, amely soha nem jelentett rá fenyegetést”

– mondta a főtitkár.

A Kreml a héten válaszlépéseket helyezett kilátásba azon nyugati országokkal szemben, amelyek hozzájárulnak, hogy a tőlük kapott fegyverekkel Ukrajna orosz területeket támadjon. Vlagyimir Putyin orosz elnök kilátásba helyezte a „Nyugat ellenségeinek” felfegyverzését.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pethoz-2
2024. június 09. 07:17
Ez egy támadó háború, amelyet Oroszország indított egy békés, demokratikus szomszédos ország ellen, amely soha nem jelentett rá fenyegetést” Több sebtől is vérzik a megállapitás , mert ukrajna se nem demokratikus, se nem békés állam!
lucifer-2
2024. június 08. 18:37
Látni fogod a szüleid hogy válnak hamuvá ! Ezt az oroszok garantálják neked :)
Zolt
2024. június 08. 16:37
Nem beszélni kell róla,hanem tettekkel végre bizonyítani.Minden ilyen hasonló homokos szélsőbaloldalinak aki szerint "Oroszország indított egy békés, demokratikus szomszédos ország ellen, "menjen támogatni őket a fronton.Küldjék lányaikat,fiaikat stb. Amíg nem látjuk ott őket nem tudunk hinni nekik.
Robi54
2024. június 08. 13:22
Ukrajna egy békés,demokratikus ország. Mi van????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!