Új politikai korszak a választás után

2024. június 24. 06:12

A világelit Gyurcsány helyett már Magyar Péterben látja a kormányváltás lehetőségét.

2024. június 24. 06:12
DOBREV Klára; BARKÓCZI Balázs; KUNHALMI Ágnes; GYURCSÁNY Ferenc
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

„A negyedik tanulság talán még az előzőnél is fontosabb és kedvezőbb: a Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára által vezetett Demokratikus Koalíció óriásit bukott június 9-én, s egy csapásra megszűnt ellenzéki vezető státusa. Középpártból kis párttá vált, ezáltal megszűnt az az előjoga, hogy ő határozza meg, mi történjen a baloldali ellenzék köreiben, miközben van egy új ellenzéki párt, a Tisza, amelyik jelenleg mintegy 21 százalékkal megelőzi őket.

Ez az a nagy pillanat, amikor Gyurcsány Ferencről lehullott a megkérdőjelezhetetlen karizma ruhája, a király innentől kezdve meztelen az ellenzéki oldalon.

Hogy miért nagyon jó ez a magyar demokráciának? Egyfelől azért, mert végre megszabadulunk a posztkommunizmus utolsó komolyan vehető bástyájától, a DK-tól, s annak emblematikus és egyben kártékony vezető figurájától. Ezen a ponton jelenthetjük ki, hogy a magyar rendszerváltás folyamata végre valóban befejeződik. Igaz, ez azzal is jár, hogy a »Gyurcsány határoz meg mindent és mindenkit az ellenzéki oldalon« elemzői mantra kiüresedik, sőt félrevezetővé válik. Kár is lenne ezt tovább szajkózni, nincs már ennek semmi értelme. És lehet, hogy ez egy kicsit nehezebbé teszi a nemzeti oldal helyzetét, mivel a politikai képlet kiszámíthatatlanná válik, de ahogyan Orbán Viktor mindig is megfogalmazza, mi mindig tudtunk harcolni és meg is nyerjük az új harcokat is.

Ez az! Így kell hozzáállni ahhoz, hogy a 14 évig kényelmes Gyurcsány-faktor megszűnik. Lesz helyette talán egy újfajta, talán jobb, talán nagyobb kihívást jelentő politikai verseny, amelyben újra mindenre oda kell figyelni, például arra, hogy a teljesítményünket még magasabb szintre kell emelni. Ez új ötletekre sarkall, s ez nagyon nem árt!

A fociban is akkor fejlődik egy csapat, ha a nagy ellenfeleket győzi le, ezért kell minél többször velük játszani. Ha így lesz, azt vegyük egy olyan kihívásnak, amely fejleszt bennünket, és a nemzeti szuverenitásunk még erőteljesebb és hatékonyabb képviseletét hozza ki belőlünk!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2024. június 28. 07:50
Az ú.n. világelit már réges régen levette a kezét a rövid pórázukon tartott Gyurcsány/Bajnai/Dobrev/Momentum/Márki Zay álnépboldogítókról, miután a Gyurcsány morális bukása óta minden esetben formálisan is beletört a bicskájuk a kormányváltás bármi áron való véghezvitelébe. A dolgok jelenlegi állása szerint nem lesz ez máskülönben a cilinderből legújabban előrántott Magyar Péterük által sem.
a-gyar-2
2024. június 24. 20:04
Csak ott van demokrácia ahol feleségüket nadrágszijjal verő, korábban kizárólag a feleségüknek köszönhetően kamu munkáért havi milliókat kereső alkoholista impotens bunkók a vezetők.
a-gyar-2
2024. június 24. 19:59
A megbízóinak csak egy lerobbant alkoholista roncsra futotta? Ki kell rúgni a tartótisztjét.
atti64
2024. június 24. 12:18
MÉG MINDIG SOK PATKÁNY VAN AZ ORSZÁGBA!!!!!!!!!!FELBUKKANT EGY UJ TIPUS IS DE MAJD MEGDÖGLIK!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!