Török Gábor új elemzői eszköze a suttogó propaganda

2024. június 25. 11:56

A tévedés joga mindenkit megillet, de ha egy politikai elemző rendszeresen összevissza beszél, az erősen túl van a hibahatáron.

2024. június 25. 11:56
Kis Ferenc
Magyar Nemzet

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Török Gábortól vélhetően már ekkor sem csupán egy dilettáns elemzést hallhattunk, hanem egyfajta sugalmazás volt a célja, hasonlóan a mostani 24.hu-nak adott interjúhoz, a kormánypártok táborának elbizonytalanítását szolgálhatta a sejtetés Gulyás Gergely pozíciójának megingásáról. A zavarkeltési kísérletet a valóság cáfolta, hiszen Gulyás Gergely ma is miniszter és semmi jele nem látható a bizalomvesztésnek a kormányfő részéről. Orbán Viktor maga mondta egy rögtönzött sajtótájékoztatón a Telex kérdésére, hogy »Gergő nem tehet erről«, vagyis a volt igazságügyi miniszter exférjének politikai szerepvállalásáról.

A tévedés joga mindenkit megillet, de ha egy politikai elemző rendszeresen összevissza beszél, az erősen túl van a hibahatáron. Egy régen odakozmált »szakértőnek« azonban semmi sem drága, és arra kiválóan alkalmas személy, hogy politikai üzeneteket közvetítsen a nyilvánosság felé.

Más kérdés, hogy ki veszi még komolyan a mondandóját, hiszen nem véletlenül ragadt rá már hosszú évekkel ezelőtt az »egyrészt-másrészt« eposzi jelző. Arra az »időjósra« emlékeztet, aki szemrebbenés nélkül bemondja a televízióban, hogy másnap verőfényes napsütés várható, váltakozva erősen felhős időszakokkal, esetenként záporokkal, zivatarokkal, jobbára szélcsend, viharos széllökések kíséretében.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. június 25. 14:04
A tévedés joga mindenkit megillet, de ha egy politikai elemző rendszeresen összevissza beszél, az erősen túl van a hibahatáron. Egy régen odakozmált »szakértőnek« azonban semmi sem drága, és arra kiválóan alkalmas személy, hogy politikai üzeneteket közvetítsen a nyilvánosság felé. Más kérdés, hogy ki veszi még komolyan a mondandóját, hiszen nem véletlenül ragadt rá már hosszú évekkel ezelőtt az »egyrészt-másrészt« eposzi jelző. Arra az »időjósra« emlékeztet, aki szemrebbenés nélkül bemondja a televízióban, hogy másnap verőfényes napsütés várható, váltakozva erősen felhős időszakokkal, esetenként záporokkal, zivatarokkal, jobbára szélcsend, viharos széllökések kíséretében.” ez Török Gábor!
zakar zoltán béla
2024. június 25. 13:45
Kész Zolika VÁRJA ÖNT A VESZPRÉMI VIADUKTON. VIGYÁZZANAK EGYMÁSRA!
llnnhegyi
2024. június 25. 13:10
Kéri László bácsi a leg ütőképesebb elemző 30 éve,a teljes ellenzéki oldalon.
llnnhegyi
2024. június 25. 13:02 Szerkesztve
Török,Horn,Fodor, Demszky, Vona Gáborok,: rettenetes fostalicskák, elemzők egy lakáson/rakáson!! Semmirekellő szófosógépek! -:)))) Magyar Ondó Péter a TISZA párt őrjöngő alelnöke követni fogja őket, Péter Gábor álnéven!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!