Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Orbán a Várból leágyúzhatja a pesti Duna-partot, akkor sem roggyan meg a hitük benne

2024. június 04. 17:39

Nekik a vezér gyakorlatilag bármit mondhat, bármit tehet.

2024. június 04. 17:39
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Facebook

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

„Akármi is lesz egyszer a fidesz vége, (ha vége lesz egyáltalán és nem lesz még évszázadokig egy Orbán-mauzóleum a Parlament kupolacsarnokban) a recept adott a jövő politikai vállalkozóinak: a demokrácia iszonyú önellentmondása, hogy a társadalom 35-40 százaléka mindig és mindenkor menthetetlenül ostoba, a legalapvetőbb deduktív műveletekre sem képesek, ugyanakkor szintén mindig, szintén mindenkor ez a 35-40 százalék adja a társadalom relatív többségét.

Ráadásul az igazi értelem velejárója az állandó bizonytalanság, tépelődés és az ezzel való együttélés míg a butaság visszariad ettől és kétségbeesetten keresi a Nagy Bizonyosságot és Megigazulást. Azaz, ha jön egy orbánhoz hasonlóan módszeresen cinikus simaarcú szarházi, az gyakorlatilag bármit és bárminek a tökéletes ellenkezőjét is simán be tudja nekik adni és a világ legdemokratikusabb módján tud egy tökéletes autokráciát üzemeltetni.

A politikai vállalkozónak csak arra kell ügyelnie, hogy mindig és mindenkor egységbe zárja ezt az emberközeget.

Ez az a közeg, amely elképesztő gyorsasággal felejt, soha nem bocsát meg és mindig bosszút akar valamiért állni. És ha a vállalkozó megadja nekik ezt a lehetőséget, hogy kiéljék a frusztrációjukat, úgy irgalmatlanul hálásak lesznek érte, mert ebben a rétegben a gyűlölet olyan kötőerő, mint a fiatalabb korosztályban a szex és a pornó.

Ez az a közeg az, ami folyamatosan frusztrált a fél-negyed értelme miatt, ezért boldogan kapkod minden egymondatos világmagyarázat után, majd öntudatosan saját véleményének tartja azt, amit éppen felülről beléjük plántáltak, saját agyszüleményükként visszhangozzák ezer nyálas szájból a propaganda heti kulcsmondatait és kapnak ilyen second-hand egyen magabiztosságot. (Érdemes megfigyelni: a fideszes mindig többes szám egyesben beszél) Így válnak a népvezér meghosszabbított egójává, fogává, kezévé, segglyukává ők pedig a propagandának köszönhetően győzik le magukban a bizonytalanságot és kapnak a rendszertől folyamatos, olcsó önigazolást.

Nekik a vezér gyakorlatilag bármit mondhat, bármit tehet.

Orbán a várból leágyúzhatja a pesti Duna partot, akkor sem roggyan meg a hitük benne. A vezér lehet egyik nap kommunista, liberális, nemzeti, fasiszta, oroszellenes, oroszbarát, migránsellenes, migránsbetelepítő, tökmindegy nekik, csak meg kell adni nekik a napi kulcsmondatot, amit utána sajátjukként fognak nagy lendülettel előadni. Ebben a  rendszerben  a szép az, hogy  tulajdonképpen én is azt írok, amit akarok.

Ezek ugyanis azt is elfelejtik. Régebben még kaptam egy-egy cikk után 30-40 gyűlölkődő levelet. Ma? Nulla. A gyűlölködő kommentelők irányított figurák lehettek. Odafent a rendszer urai rájöttek a nagy összefüggésre, miszerint a legjobb, ha le se szarják, hogy az ún. sajtó mit ír. Nem kell vele foglalkozni. A leépült, kocsányos emberközegük mindenkor, üzembiztosan és üzemgazdaságosan kitermeli a kétharmadot. Ők meg telerakhatják az embereikkel a teljes közszférát, bűnüldözést, majd annyit lopnak, amit akarnak, azt csinálnak amit akarnak. Mi meg nyugodtan megírhatjuk a legsötétebb disznóságaikat, nem számít, mivel híveik vagy fel sem fogják azt, másfelől néhány, olcsó egymondatos hazugsággal le lehet szerelni a bennük bujkáló kóborértelmet oszt jó napot. 
Kialakult a butaság feudalizmusa. Ez a helyzet.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. június 06. 13:16
A kinézeted alapján nem gondoltam volna, hogy ilyen jól össze tudod foglalni a hazug Gyurcsány éra minden ocsmányságát.
2024. június 06. 11:11 Szerkesztve
"Orbán a Várból leágyúzhatja a pesti Duna-partot, akkor sem roggyan meg a hitük benne" Ezt már megtette nem csak a Duna-parttal, az egész országgal. Az EU 2010 óta Euró milliárdokat adott hazánknak felzárkóztatás fedezetként. Milyen érdemleges változás történt a pénz "felhasználása" után? Jobb lett az oktatás, az egészségügy, nőtt az életszínvonal? Szinte minden téren Európa sereghajtója lettünk.
q-q-ri-q
2024. június 06. 09:39
"...a társadalom 35-40 százaléka mindig és mindenkor menthetetlenül ostoba..." Valóban. Én is a menthetetlenül ostobák közé tartozom. Azok közé, akik úgy gondolják, ha egy politikus ígér nekik valamit, majd a megválasztása után be is tartja, az jó. Azok közé, akik képtelenek felfogni, hogy az életszínvonaluk tönkretétele, csak az ő érdeküket szolgálják. Azok közé, akik nem tudják megérteni az igazi demokrácia szépségét, azok közé az érthetetlenek közé, akik nem látják, mekkora jótétemény részükre, ha az utcán rendőrök verik viperával. De most megjelent a lámpás sötétségünk egén, ezért rebegve kérdem: Ha tényleg rezsimben élnénk, merné-e szajkózni Batka úr a hülyeségeit? És még egy, lenne-e lehetősége egy második felszólalásra?
kelekazi
2024. június 06. 08:17
Batka! A firkálmányod értéke : 1 fabatka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!