Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Hivatalos: az Európai Néppárt felvette a tagjai közé a TISZA Pártot

2024. június 18. 17:58

„Ezekkel az új tagokkal a néppárti képviselőcsoport megerősíti pozícióját, amely messze a legerősebb képviselőcsoport az Európai Parlamentben” – írta az Európai Néppárt a hivatalos közleményében.

2024. június 18. 17:58
Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Nyitókép: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

A Mandiner múlt hét pénteken beszámolt róla, hogy az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, Manfred Weber délután Magyar Péterrel, a Tisza Párt alelnökével tárgyalt az együttműködésről. „Nyitva van az ajtó a Tisza Párt részére, de a döntés nem az én kezemben van, arról a jövő héten fog dönteni az Európai Néppárt frakciója” – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Manfred Weber, az EPP elnöke a találkozó után.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Drága egybegyűlt hívek! Aki erősen kapaszkodik abba a mondatba, hogy 8 napot lesz csak távol a messiás, az már most kezdje el elengedni ezt is. A biztonság kedvéért.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke és európai palamenti frakcióvezetője kedden Brüsszelben újságíróknak nyilatkozva kijelentette: támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához. Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója kedd délután, zárt ülésen szavaz a Tisza Párt EPP EP-frakciójához való csatlakozási kéreleméről.

Manfred Weber az ülést megelőzően gratulált a Tisza Pártnak ahhoz, hogy az európai parlamenti választások alakalmával megszerezte a leadott szavazatok mintegy 30 százalékát.

A legújabb hírek szerint az Európai Néppárt Képviselőcsoportja ma hivatalosan is úgy döntött, hogy 14 új európai parlamenti képviselőt fogad a soraiban – írta a párt közleményében.

A pártok között szerepel a Tisza Párt is.

„Ezekkel az új tagokkal a néppárti képviselőcsoport megerősíti pozícióját, amely messze a legerősebb képviselőcsoport az Európai Parlamentben” – írták.

Politikai színrelépését követően pedig Magyar Péter többször is azt mondta, ha be is jut listán az Európai Parlamentbe, nem veszi fel a mandátumát, egy héttel a választásokat követően

viszont már arról szavaztatta a követőit, hogy bevállalja-e a havi 20 ezer eurós „kamuállást”.

A listavezető pro érvekkel próbálta győzködni a szavazóit arról, miért lenne mégis jó, ha így tenne. Aligha történt meglepetés: lelkes követőinek 75 százaléka szerint elmehet Brüsszelbe Magyar Péter.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 373 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2024. június 19. 08:22
Patkány Petitöl mit vársz? Gyurcsány teljes politikai pályafutása alatt nem hazudott annyit, mint ez a féreg elmeháborodott plató bohóc 🤡!
Chekke-Faint
2024. június 19. 07:13
Akkor hivatalos. Hazát fognak árulni.
files32
2024. június 19. 06:32
A kdnp-s kémet kibaszták már?
Chekke-Faint
2024. június 19. 06:05
Első Ukrajna. Na Peti ezt, hogy adod be a szavazóidnak? Bár úgy tűnik neked ez már semmit nem jelent, mind a néppártnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!