Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Na, megvolt hát az első Magyar Péter-i értelemben vett nemzeti konzultáció, be is érkeztek a megfelelő válaszok – és akkor most áradjon a Leffe!

2024. június 18. 05:25

Drága egybegyűlt hívek! Aki erősen kapaszkodik abba a mondatba, hogy 8 napot lesz csak távol a messiás, az már most kezdje el elengedni ezt is. A biztonság kedvéért.

2024. június 18. 05:25
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Mandiner

(Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP)

Megvolt tehát az első Magyar Péter-i értelemben vett nemzeti konzultáció, be is érkeztek a megfelelő válaszok a „Menjek ki Brüsszelbe vagy menjek ki Brüsszelbe?” kérdésre – vagy hát persze lehet, hogy nem mindenkinek volt fura ez a független-objektív felhívás, miszerint „döntsetek, véreim, szem előtt tartva, hogy nyolc különböző ok miatt lesz jó, ha EP-képviselő leszek, ahogyan azt a tanácsadóim is javasolják”,

mellé a szokásos sztárfotóval, ezúttal már félig háttal a nézőnek, a távolba tartván.

Az természetesen elegáns lenne, ha az összes jeles Facebook-rajongó ebben a pillanatban vonná vissza azt a kismillió röhögő és dühöngő fejecskét, amelyet a „meglásd, ki fog menni Brüsszelbe” figyelmeztetésekre sikerült elhelyezni az elmúlt hetekben-hónapokban, de elismerem, hogy zavaróan retrográd módi a két-három nappal ezelőtti mantrát számonkérni, ezekben az izgalmasan változó időkben.

Az Orbán 2007-es mondatát lehet egy furgon tetejéről sugározni reggel, délben meg este, de amit a Peti mondott két hónapja, az ma már olyan iszonyúan irreleváns, hogy egyszerűen vérciki felemlegetni.

Áradjon a Leffe!

Igaz, nem jogos a kommentelőket bántani, ők ugyanis gyanúsan nagyobb arányban könyörögnek a Budapesten maradása mellett, mint ahány nemet sikerült elkönyvelni a szavazáson – ami persze lehet valami hirtelen véletlen is, sőt, akár egy egyszerű fideszes ármány jele: hogy tudniillik nem is a rajongótábor szavazott oly lelkesen a Brüsszelbe távozásra, hanem az ötvenezer fideszes kampányaktivista.

A Péter meg sóhajt és elfogadja. Ilyen ez a közvetlen demokrácia.

De azért mégis tényellenőrizzük az egyik úgynevezett érvet, amely a Brüsszelben kevéssé járatos támogatókat volt hivatott meggyőzni az „igen” szavazatok helyességéről: „Az EP képviselőség egy hónapban körülbelül 8 napi brüsszeli és strasbourgi kinttartózkodással megoldható”.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péterhez hasonlóan véletlenül én is ismerem a járást a Rue Wiertz környékén, ezért ismertetném, hogyan is néz ki az az állítólagos havi 8 nap – különös tekintettel arra, hogy az EP-kampányában hangsúlyos elemként hallhattuk, mennyire nem szabad Deutsch Tamást választani, hiszen ő egy csomószor nem is volt jelen az ülésteremben. Márpedig egy EP-képviselő ücsörögjön ott és nyomogassa a gombot, ha egyszer az a dolga.

Azért pénzelik az uniós adófizetők, a kutyafáját.

Tehát. Vannak a naptárban úgynevezett „piros” hetek: ekkor zajlanak a plenáris ülések, Strasbourgban vagy Brüsszelben. Ez átlagosan havonta négy nap. Aztán vannak a „rózsaszín” szakbizottsági hetek – Deutsch Tamás az előző ciklusban két bizottságban és két küldöttségben volt érdekelt tagként vagy póttagként, Cseh Katalin öt bizottságban és két küldöttségben.

A TISZA-szimpatizánsok elvárása nyilván az utóbbi intenzitású zsizsegés lenne;

de ettől még lehet választani a bizottságosdiból a minimumot is, csak akkor rögzítsük majd, hogy Magyar Péter a deutschi megoldást preferálja [ti. azt, amivel Deutsch Tamást az EP-kampány során jóformán folyamatosan vádolta – a szerk.].

Ezt is ajánljuk a témában

Tehát a bizottsági tagságok számától függően ez jellemzően további három–öt nap lehet, minél magasabb pozíciói vannak az adott képviselőnek, annál több üléssel és potenciális többletnappal;

és akkor vannak még a lila színű képviselőcsoporti hetek, amikor a különböző frakciók az érdemi munkát végzik,

egyeztetnek a jogszabálytervezetekről, boltolnak, lobbiznak nagy erőkkel, havonta minimum két-három napon át. Plusz az úgynevezett netvörking – hiszen egy tantestületnek is mennyivel inkább szerves tagjai azok, akik a szünetekben és az értekezletek előtt-után is ott mászkálnak a folyosókon, mint akik óraadóként csupán az adott 45 percekre vannak jelen az iskolában.

Aki tehát erősen kapaszkodik abba a mondatba, hogy 8 napot lesz csak távol a messiás, most kezdje el elengedni ezt is, a biztonság kedvéért –

és pláne ne legyen meglepve, amikor októberben csak a plenáris ülésekre el fog menni nyolc nap. Vagy persze el lehet kummantani néhány költségvetési szavazást, csak akkor majd azt is vegyük jegyzőkönyvbe, hogy Magyar Péter pontosan azt teszi, amit Deutsch Tamásnak határozottan a szemére vetett.

Annál pedig már csak az lenne elképzelhetetlenebb, ugye, hogy

valaha is eszébe jutna a Várban pózolni,

egy teraszon, lábai alatt Budapesttel, ahogyan azt a csúti diktátor teszi.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 357 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2024. június 20. 16:57
Gyalázat a mai, még uralkodó emberi világ. Magyarország mindig tudni fogja, hogy merre hány óra, ugye?
roberthallai
2024. június 19. 17:20
Aki elhiszi, hogy becsületes szavazással döntötték el a hívők, hogy MP menjen az EP-be (MP=mehet a p..-ba), az szavazzon továbbra is a Tiszára. Szép álmokat !
survivor
2024. június 19. 06:10
Nárcisztikus hímringyó.
2024. június 19. 03:03
m.p. "politika-filozófiája": ZSEBRE VÁGOM A BRÜSSZELI ZSOZSÓT OSZT' ANNYI.( MAJ' 26-BA JÖHET ÚJRA AZ IFA KISTEHERAUTÓS PLATÓ MEGINT..A PUTNOKI TEMPLOMTÉREN...MEGMINDEN, OSZT' ÚJRA BENYAJJA A SÜKETDUMÁMATT A JÓNÉP, HOGYASSZONGYA: " A TÓNI IGY MEG A TÓNI ÚGY" MEG " A NER IGY MEG A NER ÚGY" MEG HOGY " A 'ZORBÁNY EGY GECI" SATÖBBISATÖBBI....) Addig is én elva'ok a jó belga sörön, oszt' annyi.....megy ez a dolog, mint a karikacsapás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!