Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyar Péter szerint az EP-képviselőség a világ „legnagyobb kamuállása” havi 20 ezer euróért, de azért most beülne az EP-be

2024. június 17. 17:06

A legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért – mondta Magyar Péter 2023-ban az európai parlamenti képviselőségről, most pedig már beülne az EP-be havi 7-8 millió forintot keresni.

2024. június 17. 17:06

Nyitókép: Ferenc Isza/AFP

2023 nyarán Magyar Péter egy ismerősével chatelt a Messengeren. A beszélgetés során az európai parlamenti képviselőségről is szó esett. A június 9-i európai parlamenti választáson induló Magyar az ismerősének azt írta, hogy 

képviselőként elég két hetet kint lenni, és a képviselőség a legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért.

Magyar ismerőse most a Mandinerhez eljuttatta a politikussal történő üzenetváltását. Állítása szerint azért, mert felháborítja, hogy miközben Magyar az egész kampányban „politikai megváltóként” próbált tetszelegni, saját EP-listát indított, sőt, ő vezette azt, aközben néhány hónapja még nagyon sarkos véleménye volt a brüsszeli munkáról, gyakorlatilag semmibe nézte azt, és egyfajta „kifizetőhelyként” tekintett rá. 

Az ismerős azért is döntött a levelezés nyilvánosságra hozatala mellett, mert

furcsállja, hogy valaki titokban hangfelvételt készít a saját feleségéről.

A végső lökést pedig az adta meg, hogy Magyar bár korábban azt állította, nem fogja felvenni az EP-mandátumát, a mai napon már a követőit szavaztatja arról, kimenjen-e Brüsszelbe havi 20 ezer eurót keresni.

A beszélgetés ominózus része egészen pontosan így nézett ki:

Magyar Péter: – Képviselőként elég két hetet kint lenni.

Ismerős: – Ja az jó.

Magyar Péter: – A legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért.

Magyar Péter az európai parlamenti képviselőségről

Változnak az idők

Úgy néz ki, az ominózus beszélgetés óta teljesen máshogy látja a helyzetet a korábban „kamuállásozó” Magyar Péter, aki a kampányban már a magyarok méltó brüsszeli képviseletével kampányolt.

„Többfordulós kiválasztási folyamat során igyekeztünk megtalálni a tíz legjobb, pártpolitikai múlttól mentes jelöltet, akik méltóképpen képviselhetik hazánkat Brüsszelben és Strasbourgban” – írta áprilisban Magyar Péter.

Ebben a posztjában még ajánlotta is azokat, akiket a 20 ezer eurós „kamuállásokhoz” akart segíteni: „jó szívvel ajánlom a TISZA Párt jól képzett, sok nyelven beszélő jelöltjeit, akik igaz hazafiként mindig a magyar emberek érdekében fognak dolgozni Brüsszelben és Strasbourgban is”.

És bár korábban maga Magyar Péter többször is azt mondta, ha bejut az Európai Parlamentbe, nem veszi fel a mandátumát,

egy héttel a választásokat követően, a mai napon már arról szavaztatta a követőit, hogy bevállalja-e a havi 20 ezer eurós „kamuállást”.

Magyar érvek sokaságával próbálja győzködni a szavazóit arról, hogy miért lenne mégis jó, ha európai parlamenti képviselő lenne.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 309 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2024. június 18. 00:01
Próféta Péter most már nem CSUPÁN egy egyszerű politikai kalandor/ szélhámos többé, hanem egy párt- vezér IS, akire a szavazók kb 30%-a szavazott! Megígérte, hogy nem fogja elfogadni az EP pozíciót, amit ő kamu- állásnak hívott. És ez a kevés kijelentés egyike, amivel nem is mondott nagy hüleséget! Nem tudom, hogy van-e néhány híve, aki emlékeztetné a régi, de nagy igazságra, amit már gyerekkorában a szülei (esetleg?) megtaníthattak neki is: - Az Ígéret Szép Szó, Ha Megtartják, Úgy Jó!
Menhetten
2024. június 17. 22:09
Péternek ugyan az a feladata, mint anno Gattyánnak! Gyengíteni a nemfideszes oldalt. A Partizán egy volt NAV-nyomozóval készült interjújából derül ki, hogy Gattyán György 19 milliárdos adócsalási ügyét a legfelsőbb politikai szinteken tussolhatták el.. Orbán kifizette a munkáját..
Illieral
2024. június 17. 21:49
Kimegy az EP-be, akkor lófaszt fog ez itt építeni nem pártot. Pedig amúgy kellene ellenzék, jót tenne a Fidesznek is, de akkor ez megint nem lesz.
Lilyana2
2024. június 17. 21:39
Te vagy a legnagyobb kamu, hogy a francban lehet ennyi egysejtű, akik beszopnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!