Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

„Remélem, hogy ez egy gyönyörű európai barátság kezdete” – mondta Magyar Péter, miután Manfred Weberrel tárgyalt

2024. június 14. 18:26

Weber is örömét fejezte ki, hogy a Tisza Párt az Európai Néppárt frakciójához szeretne csatlakozni. Döntés a jövő héten, Brüsszelben várható.

2024. június 14. 18:26

Nyitókép: Teknős Miklós / Magyar Nemzet

Az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, Manfred Weber délelőtt a KDNP elnökével, Semjén Zsolttal találkozott, délután pedig Magyar Péterrel, a Tisza Párt alelnökével tárgyalt az együttműködésről.

Nyitva van az ajtó a Tisza Párt részére, de a döntés nem az én kezemben van, arról a jövő héten fog dönteni az Európai Néppárt frakciója” – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Manfred Weber, az EPP elnöke a találkozó után.

Weber megerősítette, hogy most csak egy „tényfeltáró misszióra” érkezett Budapestre, de mint elmondta:

nagyon örül annak, hogy a Tisza Párt szeretne csatlakozni az Európai Néppárt frakciójához.

Azt Magyar Péter is megerősítette, hogy örömmel csatlakoznak majd az Európai Néppárt frakciójához.

Remélem, hogy ez egy gyönyörű európai barátság kezdete

– mondta a Tisza Párt alelnöke.

Megígérte, hogy konstruktívak lesznek ebben az együttműködésben, és jövő héten ott lesznek Brüsszelben, hogy tárgyaljanak. Azt azért hozzátette, hogy néha kritikusak is lesznek, hiszen vannak nagyon érzékeny témák is Magyarországgal kapcsolatban az Európai Parlamentben. 

Tisztelet és Szabadság Párt a nevünk, és így is fogunk dolgozni” – tette hozzá Magyar.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mik ezek a kritikus kérdések, Magyar annyit mondott, hogy „majd akkor mennek át a hídon, ha odaértek”. 

Weber délelőtt találkozott Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével is, aki azt közölte, hogy pártja számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Péter személye az EPP-frakcióban, a Tisza Párt pedig a Néppártban. A KDNP ezért távozik az Európai Néppártból, ha felveszik a Tisza Pártot.

Képviselőjük, Hölvényi György pedig ebben az esetben a néppárti frakcióból is kilép.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. június 17. 07:13
A tévé vitában nem azt mondta, hogy nem a Néppártba tart?
Palatin
2024. június 15. 17:15
MAGYAR PÉTER SZAKÍTOTT A BARÀTNÖJÈVEL. EZ IST AZT BIZONYÍTJA, HOGY Ö EMBERILEG EGY ELVISELHETETLEN FIGURA. KINEK KELL ILYEN POLITIKUS? AZ SZÒLJON, HADD RÖHÖGJÜNK RAJTA.
Palatin
2024. június 15. 17:14
Ha Orbán beleegyezne a vétó eltörlésébe, az LMBTQ-szerinti óvodai gyermeknevelésbe, azaz minden magyar gyermek transzgenderként lépne az iskolába, és áldását adná a 4. Német-Brüsszeli birodalomra, akkor nemcsak hogy azonnal hozzávágnák számolatlanul a milliárdokat, hanem ö lenne az unió sztárja, söt az üdvöskéje. Akkor az is érdektelen lenni, hogy mire költi a magyar kormány a pénzt. Orbánt ebben természetesen a veleszületett, megrendíthetetlen hazaszeretete megakadályozza Gyurcsány + MP viszont ezt örömmel megtennék, Fecó ma már a birodalom helytartójaként bohóckodna, ripacskodna elöttünk, megszégyenítve a magyar történelem valamennyi szabadságharcosát, derék hazafiait. Gyurcsány a hatalomért feláldozna az országot, ahogy ezt már meg is tette. Legmélyebb zsigereiben is egy toxikus figura, aki az a láncsszem, amelyik összeköti a múlt gazembereivel a jövö aljas árulóit. Ebböl a szempontból, de csak ebböl, tekinthetö ö egy kulcsfigurának. GYURCSÁNY + MAGYAR PÉTER TAKARODJATOK !
2024. június 15. 17:09 Szerkesztve
Magyar Péter arra lesz jó, hogy a végén még a legmaflábbaknak is világos legyen, hogy ORBÁNNÁL NINCS JOBB. Ha a szívós munkabírását tekintjük: ORBÁN 1 GIGÁSZ Ha a politikai kreativitását tekintjük: ORBÁN 1 GÉNIUSZ Ha mint nemzetösszetartót tekintjük: ORBÁN 1 GARIBALDI Ha karizmáját, látnoki képességét tekintjük: ORBÁN 1 GURU Ha a békéért való bölcs kiállását tekintjük: ORBÁN 1 GHANDI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!