Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ezt követeli Weber Magyar Pétertől

2024. június 14. 12:17

Ukrajna támogatása továbbra is alapkövetelménynek számít az Európai Néppárt elnökénél.

2024. június 14. 12:17

Nyitókép: SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfőn megjelent véleménycikke emlékeztetett: Manfred Webert pénteken várják Budapestre.

A lap szerint Webernek új partnere van Budapesten, mégpedig Magyar Péter Tisza pártja.

A megbeszélés végén közös sajtótájékoztatót is tartanak majd a felek. A múlt hétvégi európai parlamenti választáson elért sikerének köszönhetően a Tisza közel 30 százalékkal azonnal a legerősebb ellenzéki erővé vált. A lap arról is beszámolt, hogy Magyar eddig még nem volt nagyon konkrét a programját illetően.

A lap felhívta rá a figyelmet, hogy Weber számára három pont döntő fontosságú: Európa, a jogállamiság és Ukrajna.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint, ha beveszik a Tiszát az Európai Néppártba, akkor a KDNP kilép onnan.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­­e­x­­i­ ­p­­u­n­­c­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
evpus
2024. június 15. 07:13
Petike mindenkinek mindent megígér, aztán azt választja, ami neki a legtöbb pénzt ígéri! Petike leváltja a kormányt, mindenki jól fog élni, eltörli a szegénységet és betelepíti az eritreiakat is, fegyvert szállít az ukiknak és a magyarokat átmenti egy másik bolygóra.
nyúlgerinc
2024. június 15. 06:55
Természetesen magyar katonák küldése lesz a következő lépés. Pusztuljon a magyar a Nyugat- Európai érdekek védelmében. Nyugatról harcolni csak ez után mennek a katonák. (Én Magyar híveit küldeném oda, hadd tapasztalják meg Vezérük döntésének gyászos következményeit.)
valerian-0
2024. június 14. 21:59
"a Tisza közel 30 százalékkal azonnal a legerősebb ellenzéki erővé vált" - na de hogyan is? Lenyúlta a baloldal szinte összes támogatóját. Szóval semmi sem változott, csak átrendezõdött a baloldal, és bebújt egy gátlástalan köpönyegforgató senkiházi életmûvész esernyõje alá. "Weber számára három pont döntő fontosságú: Európa, a jogállamiság és Ukrajna." - Legfeljebb Európa lerombolása fontos Webernek. A jogállamiság - ez vicc. Ukrajna - na ezt elhiszem, mert a fegyverbiznisz jól fizet Webernek is. Emberélet nem számít amíg dõl a lé. Na ez mellé odacsapódik petikénk is, aki még Webertõl is jobban szereti a pénzt. Lesz hazaárulás ezerrel. Persze a KDNP még okozhat gondot, Webernek el kell döntenie, hogy a Petike vagy a KDNP fontosabb számára. Figyeljük a fejleményeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!