Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Semjén Zsolt világossá tette: Ha a Tisza pártot felveszik a Néppártba, akkor a KDNP távozik onnan

2024. június 14. 11:39

„Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban” – mondta a magyar miniszterelnök-helyettes.

2024. június 14. 11:39

Nyitókép: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Budapesten fogadta Semjén Zsolt Manfred Webert, az Európai Néppárt elnökét – írja a Magyar Nemzet. „Az Európai Néppártba Antall József és Helmut Kohl személyesen hívta be a KDNP-t” – emlékeztetett Semjén Zsolt, miután Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) bajor elnök-frakcióvezetőjével tárgyalt péntek reggel a Karmelitában.

A KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes így nyilatkozott: a Tisza pártot tekintve érthető a szempont, hogy az Európai Néppártnak nem mindegy, hány képviselő csatlakozik az ő EPP-frakciójukhoz, 7 vagy 1. Később kiemelte: „világossá tettük – hangsúlyozom, hogy a korrekció és az őszinteség jegyében –, hogy ha megtörténik az, hogy Magyar Pétert felveszik az Európai Néppárt frakciójába,

vagy a Tisza Pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a Kereszténydemokrata Néppártnak nem marad más lehetősége, mint az, hogy távozzon onnan”.

Hangsúlyozom, hogy nem arról van szó, hogy meghoztuk a döntést, hogy lépünk, hanem őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban” – szögezte le Semjén Zsolt.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­­­a­ ­s­z­­­e­x­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
koronaszepe
2024. június 14. 22:09
Kemény vagy, Csoki!
Chekke-Faint
2024. június 14. 18:32
Tisza párt az indok. Egy kereszténydemokratának? Nem a háborúpártiság? Ebben a klubban vagytok.....
Lajoss
2024. június 14. 18:28
Zsolti,nagy veszteség lesz… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!