Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Belga kioktatás

2024. június 05. 18:21

A nyugat-európai politikusok rögtön felvesznek egy kioktató, lenéző attitűdöt, ha közép-európaiak keverednek az útjukba.

2024. június 05. 18:21
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

Nyitókép: ERIC LALMAND / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

„Nem tudom, genetikai vagy tanult tulajdonság-e, de a nyugat-európai politikusok rögtön felvesznek egy kioktató, lenéző attitűdöt, ha közép-európaiak keverednek az útjukba. Ráadásul mindig elcsodálkoznak, ha ettől nem vágjuk magunkat feszes vigyázzba, és nem kedveljük őket.

Miközben elborzadva bélyegzik meg a nácik felsőbbrendűséget hirdető ideológiáját, ugyanazt a pökhendi gyakorlatot alkalmazzák, amelyben fel sem merül, hogy egyenrangú félként tárgyaljanak a Lajtától keletre eső népek képviselőivel. Ennek egyik jellemző példája volt a multicégek ismert márkáinak a keleti piacra szánt bizonyíthatóan gyengébb minősége, de az EU-s tisztségviselők mindennapi megnyilvánulásainak is alapvető eleme ez a hozzáállás.

Ezt aztán a harmadik világból érkező bevándorlók is villámgyorsan eltanulják, a pakisztáni felmenőkkel bíró londoni főpolgármester vagy az indiai eredetű brit miniszterelnök is kiválóan elsajátította a gyarmatosítók gőgjét.

Legújabban az algériai származású nő, a belga külügyminiszter (mi az, hogy belga?; ismerjük a viccet: hová álljanak a belgák?), akarja megvonni Magyarországtól a szavazati jogot, és az elsőosztályú államok nevében világosítja fel a másodosztályút, hogy hol a helye. A legviccesebb, hogy mindezt az európai értékek nevében teszi. Mintha Poitiers-nél nem Martell Károly győzött volna, megállítva az arab előretörést, és megakadályozva, hogy a kontinens vallása, kultúrája, civilizációja és szokásai az iszlám szerint működjenek. Európa elsősorban éppen a kereszténységtől lett az, ami; mivel földrajzilag nem definiálhatóak igazán a határai, nagyjából addig tart, ameddig a kereszténység.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. június 06. 16:42
Balga belga! Nepirtották Kongó népét! 12 millió embert!
voltospultos-2
2024. június 06. 08:44
Száz év múlva az európai kormányfők találkozóján hogy köszöntik a magyar miniszterelnököt? Üdvözlünk, fehérember kolléga.
Chekke-Faint
2024. június 06. 05:38
De lassan a belgáknál is néger politikusok lesznek.
uranvaros
2024. június 06. 03:10
Légből kapott állításait és az eredeti alapszerződésekkel szembemenő ötleteit nem lehet megkérdőjelezni, mivel nőként, etnikai kisebbségként olyan védelmet élvez, ami a gyümölcsöző vitát eleve kizárja. Ezzel vitatkozni? Definíció hiányában lehetetlen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!