Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Herr Hahn, köszönjük, nem kérünk az Eurafrika-disztópiájából!

2024. május 29. 05:08

Az identitásvesztés és a demográfiai változáshullám a régi Európa helyett olyan világot hoz létre, amiben mi nem kívánunk élni.

2024. május 29. 05:08
null
Constantinovits Milán

(Nyitókép: AFP)

Napokig úgy tűnt, fontos vizitáció előtt áll hazánk. Johannes Hahn költségvetési biztos ugyanis júniusra ígért látogatása során felkereste volna Magyarország déli határát, megszemlélte volna a határkerítést is.

Ezt is ajánljuk a témában

A látogatás magában hordozta annak esélyét, hogy végre áttörés történjen Brüsszel és Budapest viszonyában

a közel tíz éve állóháborúvá terebélyesedő migrációs kérdésben.

Reális lehetőség mutatkozott rá, hogy az Unió részt vállal a magyar határvédelmi kiadások finanszírozásában. Azonban az illúziók gyorsan szertefoszlani látszanak, a hírek szerint a költségvetési biztos csak a fővárosig merészkedik. És bár Varga Mihály pénzügyminiszter bizakodik a tárgyalásokban,

a visszamondott határvizit nem sok jót sejtet.

Ezt is ajánljuk a témában

Idáig a történet a megszokott brüsszeli erőfitogtatásnak tűnik, azonban érdemes távolabbról is szemügyre venni a jelenséget. A határvédelmi költségek elosztása ugyanis rég nem finanszírozási kérdés jelent csupán. Hanem felelősségvállalást az uniós alapértékek védelmében. 

Osztozást abban a kitettségben, amit mi vállalunk a schengeni határ kontrolljával.

Történelmi perspektívából tekintve pedig: hazánk évszázadok óta megszokott védbástya-szerepének elismerését.

Közel egy évtizede tapasztaljuk a drasztikus klimatikus változások és az ennek következtében csődöt mondó Afrika-politika szomorú következményeit. Azt a történelmi léptékkel is példátlannak nevezhető migrációs hullámot, ami a 2015-16-os csúcs óta lankadatlanul tart, és amire eddig nem született egységes uniós politikai válasz.

Nemrég Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet elemzője mutatott rá, hogy míg 2023-ban 255.000 menedékkérelmet utasított el Németország, végül közülük mindösszesen 16 ezer főt tessékeltek ki ténylegesen az EU területéről. Tágabban pedig az elmúlt évek statisztikái alapján az Unió területére bejutó migránsok több mint 80 százaléka itt is marad. Vagyis a liberális társadalommérnököknek való görcsös megfelelési kényszer és az erőltetett moralizálásba fullasztott önvédelem miatt

elhanyagolható kockázatot jelent a kitoloncolás, ami baljós jövőt vetít elénk.

Amíg ugyanis Európa béna kacsaként vergődik a brüsszeli bürokráciája béklyójában, és az ukrajnai háború finanszírozásával van elfoglalva, lassan, de kérlelhetetlenül átrajzolódik a kontinens kulturális arculata. Az identitásvesztés és a demográfiai változáshullám pedig a régi Európa helyett olyan disztópiát hoz létre, amiben mi nem kívánunk élni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. május 29. 17:09
100+ éve trianonban elfogadták azt a Csehszlovák igényt, hogy az ország déli határa az Ipoly folyó legyen, mert szüksége van az országnak erre a hajózási útvonalra is. Ha egy kicsit még gátlástalanabbak, akkor a Mátra közepére is rajzoltak volna egy folyamot, hogy az is kell. Majd biztos idejön egy biztos, hogy egyezkedjen. Pedig Ursula megmondta, hogy nincs alku, amíg a jövő évi frissítésben szereplő Európai Értékeknek nem felelünk meg, addig nem hogy a pénzünket nem adják oda, de még büntit is fizetünk. És még annak is örülhetünk, hogy nem kell magyar katonákat küldeni a ruszki zárótűzbe, akik amúgy Orbán legjobb barátai.
jan36
2024. május 29. 13:56
Talán jelezni kellene néki, hogy telefonon is elmondhatja a mondanivalóját, és az ég szerelmére! ne fárassza magát az utazással. De, azt is lehetne finoman jelezni, hogy a határkerítésnél a mindennapos akciófilmbe illő performanszok látványáról csúszik le... A "menekültek" igazi arcáról. És, - esetleg - némi fogalmat alkothatna a "menekültek" habitusáról is, akik még nem jutottak be a shengeni-határokon belülre. Úgy összefüggést is láthatna a kerítéssel-őrökkel kapcsolatos atrocitások, és majdan, a kiteljesedett önbizalomtól és beilleszkedési láztól égő "atomfizikusok" által a lányának, unokájának megerőszakolása között. Amit, természetesen nem migránsok, hanem "külföldi hátterű" galamblelkű emberek követtek el.
doncamilla
2024. május 29. 12:06
bele sem merek gondolni hogy mi lett volna ha a sajat szemével is látja azt amit itt mindenki tud határszemle nélkül is
Bp1964
2024. május 29. 08:54
Egy percg sem hittem, hogy elmegy a határra. A globalista fasiszták célja Európa népét, Európa történelmét, Európa civlizációját végleg eltörölni. Ez nem egy politikai baloldal, hanem egy öngyilkos nihilista ideológia. Hiába vagyunk a valóság, a tények mellett, ezek egyszerűen olyan őrültek, mint az ámokfutók, csak akkor állnának meg, amikor lelövik őket. Csakhogy mára a nyugati világban egyszerűen többségbe kerültek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!