Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Varga Mihály komoly áttörést ért el Brüsszellel szemben – ez sok mindent megváltoztathat

2024. május 26. 08:49

A pénzügyminiszter szerint a költségvetési biztos látogatása az első lépés abba az irányba, hogy Brüsszel szerepet vállaljon a határvédelmi költségeinkből.

2024. május 26. 08:49

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

Biztos úr júniusi látogatása az első lépés abba az irányba, hogy Brüsszel nagyobb szerepet vállaljon a határvédelmi költségeinkből – nyilatkozta az Indexnek Varga Mihály.

Johannes Hann, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa a pénzügyminiszter meghívására érkezik Magyarországra

és saját szemével nézi majd meg a déli határkerítést.

„Kezd kínos lenni Brüsszelben is, hogy Magyarország saját pénzből finanszírozza a közös uniós határ védelmét” – ezzel a felütéssel értékelte az Indexnek Varga Mihály azt, hogy Johannes Hahn, az uniós költségvetési biztos elfogadta a meghívását, és

a déli határhoz látogat.

„Magyarország az Európai Unió leghatékonyabb határvédelmét állította fel a déli határnál, az erre fordított kiadásaink meghaladják a 700 milliárd forintot – miközben az uniós hozzájárulás mértéke ennek csupán néhány százaléka”  – összegezte Varga Mihály.

A pénzügyminiszter szerint a költségvetési biztos júniusi látogatása az első lépés abba az irányba, hogy 

Brüsszel nagyobb szerepet vállaljon a határvédelmi költségeinkből.

A magyar álláspont világos: abszurd és képtelenség, hogy napi 6 millió forinttal büntessék hazánkat azért, mert védjük Európát és nem fogadunk be migránsokat. Épp ellenkezőleg: 

büntetés helyett igazságos és arányos hozzájárulást várunk a határvédelmi költségekhez, a tárgyaláson is ezt fogom képviselni

– foglta össze a kormány céljait a pénzügyminiszter.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 315 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:02
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­k­­e­­­l­­­d­ ­­a­­ ­s­z­e­x­­­i­ ­p­­u­­n­­­c­­­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
gilou-au-clavier
2024. május 26. 14:09
Jön majd egy kis alamizsna - helyesen. Nyilván az EU-s pénzekből lófaszt fog kapni a nercigány biciklitolvaj hulladékmagyar rablóhorda.
oregur4
2024. május 26. 13:08
Fed74!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
robertdenyiro
2024. május 26. 12:20 Szerkesztve
Ideje volna már, hogy az EU is ellássa feladatát és vállalja kötelezettségeit a határvédelem támogatásában. Kevés esélyt látok azonban hogy bármit is fizzesenek, ugyanis a jelenlegi EU intézmények valójában libshit ügynökségek amelyek az illegális migrációt támogatják, szervezik és profitálnak belőle. Ebből kifolyólag üzletileg ellenérdekeltek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!