Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Tényleg fizetnie kell Magyarországnak Brüsszel felé a határvédelem miatt? A szakértő válaszol

2024. május 24. 12:25

Szó esett külső és belső békepártiságról és háborús pszichózisról is.

2024. május 24. 12:25
null

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

A Napi aktuális vendége ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány tanácsadója volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető Békemenet, a háborúba készülődő NATO és a határzár miatt megbüntetett Magyarország témákról beszélgetett.

Külső és belső békepártiság

Ifj. Lomnici a beszélgetés során kiemelte: van egy külső fenyegetettség, amelynek több rétege van: „az egyik Manfred Weber és Borsi Pistorius német védelmi miniszter azon javaslata, 

hogy besorozzák az európai embereket, tagállamonként, és adott esetben a háborúba is elküldjék őket, ha arról van szó”. 

A jogász emlékeztet: Macron eleinte szárazföldi csapatok Ukrajnába küldéséről beszélt, most már pedzegetik NATO-csapatok bevetését is a fronton. „A háborús pszichózis egészen odáig fajult, hogy merényletet követnek el egy békepárti miniszterelnökkel szemben” – fogalmazott ifj. Lomnici.

Az alkotmányjogász szerint a külső fenyegetettség mellett van azonban egy belső feszültség is, tehát fel kell készülni a polgárháború elleni védekezésre is.

A Békemenetek soha sem a magyarok ellen irányultak” 

– szögezte le, majd hozzátette: mindig külső erőkkel szemben léptek fel. Úgy véli, vannak olyanok jelenleg, akik megpróbálnak Magyarországon is polgárháborús állapotokat gerjeszteni szlovák mintára.

Fizetnie kell Magyarországnak a határvédelem miatt?

A műsorban szóba jött Manfred Weber Népszavának írt publicisztikája is, amiben minden békepárti erőt populistának bélyegzett, a migráció kapcsán pedig arról értekezett, hogy a populista erők riogatnak ugyan a migránsokkal, de semmit nem tettek a határaik védelmében.

Az viszont döbbenetes, amiről Gulyás Gergely beszélt, nevezetesen, hogy a Bizottság a Bíróságot használva ostorként, úgy fog rajtaütni egy tagállamon, ami a schengeni határokat védi, hogy egyébként ezt kontextusban nem lehet elhelyezni, ugyanis korábban Manfred Weber is erősebb határvédelemről beszélt” – fogalmazott. Kiemelte: ehhez képest születni fog egy ítélet, hogy megbírságolják Magyarországot, napi szinten átszámolva euróból, hatmillió forintnak megfelelő összeg erejéig.

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:09
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­c­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
oregur4
2024. május 26. 13:01
Fed74!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
scheff
2024. május 26. 09:05
Mi az oka a magyartalan címadásnak? Változott a magyar nyelv, vagy már az újságírók sem tudnak magyarul? És nincs senki a szerkesztőséknél, aki ellenőrizné, és kijavíttatná a magyartalan szöveget?
oberennsinnen49
2024. május 25. 08:31
Ha már így történt, 1. rögzítenünk kell, hogy a bíróság NEM EURÓPA BÍRÓSÁGA, HANEM A SPEKULÁNSIPARÉ, ezért törvénytelen 2. ám, legyünk nagyvonalúak, és helyezzük a 6 milliókat letétbe az MNB-nél, mindaddig ne lehessen Brüsszel számlájára utalni, amíg Magyarország ellopott pénzeit az EU az utolsó centig KI NEM FIZETI 3. mindezek után, de már közben is, választott nemzetközi bíróság elé kell vinni, mennyi összeggel károsítja meg az EU Magyarországot évente a magyarok pénzének ellopásával, kamatokkal együtt Röviden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!