Spiró tagadja a rendszerváltást

2024. február 13. 19:49

Így fest a kommunizmus reinkarnációs vágya 2024 februárjában.

2024. február 13. 19:49
DOBREV Klára; VARJU László; GYURCSÁNY Ferenc
Horváth K. József
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Bravó, kedves Spiró György! Lehet önnek Kossuth-díja, amit természetesen véletlenül Gyurcsány miniszterelnöksége idején kapott, mégis kíméletlen rendszerellenességéről vált ismertté. Illetve arról, hogy a trágár, mocskos beszédet Önnek sikerült meghonosítania a magyar színpadokon, ami mára odáig fejlődött, hogy értékes liberális produkciónak számít, ha egy meztelen nő két ruhátlan férfi nemi szervét húzogatja a nézők előtt. Ahogy tette Sárosdi Lilla, rendező férje, Schilling Árpád irányításával.

A radikális jobboldal szerint a hazát szeretni csak úgy lehet, ahogy ők gondolják – írja Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök arra reagált, hogy jobboldali újságok és értelmiségiek felháborodtak azon, hogy Spiró György anno szerepelt a magyar érettségi tételek között. A volt miniszterelnök által kritikával illetett reakciók azt sérelmezték, hogy olyan író alkotása lehetett érettségi tétel, aki egyik versében általuk »magyargyalázónak« ítélt gondolatokat hangoztatott. A sérelmezett vers Jönnek címen jelent meg 1987-ben a Mozgó Világban. Gyurcsány megjegyzi: kár lenne tagadni, hogy kemény a vers, de a felháborodás oka az, hogy »úgy tűnik, a jobboldal és annak radikálisai szerint hazát szeretni csak úgy lehet, ahogy a jobboldal radikálisai gondolják, engedik«. »Indulatmagyarok oktatnak, fenyegetnek saját magyarkodásukkal« – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Spiró Jönnek című versében is ezt a stílust képviseli: »Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint, / füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból, / csönd van. Senki se pisszen. Alantról / kevéske hűlt költő csontujja int. / Ó, ha gyilkolni szabadna újra, / csámcsogva, hersegve szívnák a vért – / miért is? ki tudja. Trianonért? – / (…) / és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek, / hogy bebizonyítsuk: / nemcsak a szemetek tudnak magyarul.«

Tudjuk, Szamuely nem kérdezte, szabad-e gyilkolni.

Így fest a kommunizmus reinkarnációs vágya 2024 februárjában, Gyurcsánnyal, Spiróval, Bolgárral. Jönnek. Uralkodni akarnak újból.

Idézzük ismét a Böszmét: Egy lószart, mama!”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bencsik Gábor

Facebook

Idézőjel

Ha a Fidesz minden tehetséges ellenfelet azonnal lekaraktergyilkol, a tehetségtelenek miért maradnak mégis a színen?

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2024. február 14. 19:48
A recipkoki kaka. Megint nem vetted be a piros bogyót?!?? Igyál sok sok kannást mint a húgyos Fleto. Az is hüje tőle.
DeGar
2024. február 14. 12:52
A mama helyett jobban tetszene a "nekik" Spiró hetente virít egy órát a Klubrádióban, dadogva, ööö-zve, minden szó előtt, és után, ahogy baloldali értelmiségnél illik, hiszen akkor tűnnek nagyon okosnak, ha látszik, mennyire keresik a legmegfelelőbb kifejezéseket.
kissb56
2024. február 14. 09:22
Nem gondolom hogy bármit is számít ennek a spigyörgynek a véleménye. Egy gyurcsányista patkány a sok közül.
dupree
2024. február 14. 09:04
Szoktam hallgatni Spirót a rádióban, de inkább egy zavart elméjű öregember tűnik ki belőle. Ahogy nyögdécselve próbálja a magyar történelmet ócsárolni, lekicsinyíteni. Lapozzunk, kuka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!