Az egykori NATO-főparancsnok lebuktatta az amerikai kettős mércét

2024. február 22. 05:26

Az USA nem hagyná, hogy úgy avatkozzanak be a belügyeibe, mint ahogy Soros György tette és teszi hazánk, valamint számos egyéb ország esetében.

2024. február 22. 05:26

Az Amerikai Egyesült Államok nem tűrne el olyan jellegű külföldi beavatkozást a belügyeibe, mint amilyenekkel Soros György hazánk és egy sor további állam belpolitikai folyamatait igyekezett befolyásolni. Erről Wesley Clark tábornok, az Action for Democracy kuratóriumi tagja maga beszélt azon a videón, amelyet az X-en található MagaBabe nevű profilról osztottak meg a minap. Ugyaninnen az elmúlt hetekben nyilvánosságra került több felvétel is, amelyen az amerikai szervezet vezetői beismerték, hogy főként a tőzsdespekuláns áll a magyarországi ellenzékhez juttatott milliárdok mögött.

Ugyan a Soros-hálózat jellemzően a demokratikus értékek védelme nevében alkalmazza a befolyásgyakorlás különböző eszközeit a világ számos országában, valójában politikai és üzleti érdekek állnak ezen akcióik hátterében.

Ezt támasztja alá az X-en a napokban megosztott videó is, amelyen Wesley Clark tábornok, az Action for Democracy (A4D) kuratóriumi tagja arról beszélt, hogy az Egyesült Államok nem tűrne el a tőzsdespekulánséhoz hasonlítható beavatkozásokat.

„Ő finanszírozott ilyen törekvéseket Boszniában és Magyarországon is. Ezért utálja őt Orbán Viktor. De nézzük, kicsoda is Soros György. Ő egy amerikai, aki történetesen Magyarországon nőtt fel. Miért is irányítaná a politikát Magyarországon? Mi sem akarnánk ezt” – fogalmazott az egykori NATO-főparancsnok.

Mint korábban megírtuk, a felvétel további részein Clark elmondja,

hogy az amerikaiak néhány évtizede még a görögországi és olaszországi választásokat is befolyásolták.

Az ugyancsak a MagaBabe nevű profilon, néhány hete közölt felvételeken az A4D vezetői elismerték, hogy Soros György áll a magyarországi ellenzékhez juttatott nagyjából 3 milliárd forintnyi, mikroadományoknak feltüntetett pénz mögött.

A felvételek egyikén Korányi Dávid, a szervezet ügyvezetője – Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Karácsony Gergely főpolgármester egykori tanácsadója – arról is beszámolt, hogy az amerikai üzletember szerepét azért titkolták, mert attól tartottak, ha a legfőbb donor kiléte nyilvánosságra kerül, a közvélemény esetleg ellenük fordul, mert a választópolgárok nem hiszik majd el, hogy a demokráciaféltés motiválja akcióikat. 

Ezt is ajánljuk a témában


A korábbi videókból szintén kiderült, hogy az A4D prominensei az amerikai demokrata párti vezetéssel is szorosan együttműködtek a befolyásgyakorlási műveleteik során. Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke például azt fejtegette az egyik felvételen, hogy Lengyelországban elsőként a varsói amerikai nagykövettel egyeztetett, hogy előkészítse a talajt Donald Tusk és szövetségesei kormányra segítéséhez.

Ezt is ajánljuk a témában


Az Action for Democracy és az együttműködő partnereink egy valóságos kampánygépezetet is működtettek a kipécézett nemzeti vezetők, köztük Orbán Viktor miniszterelnök lejáratására. Ebből a célból például a Yahoo News-on publikáltak véleménycikkeket.

A fehér házi tudósítóként is működő Alexander Nazaryan például egy csúsztatásoktól hemzsegő írásban támadta a magyar kormányfőt. 

Ezt is ajánljuk a témában


Mint az ma már közismert: a tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés feltárta, hogy az Action for Democracy-n, illetve egy azonos célú, svájci alapítványon keresztül több mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, s a pénzekkel a baloldal választási kampányát segítették.

Milliárdos összegek kerültek a lejárató portálokat működtető EzaLényeg nevű médiabirodalom kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez, valamint a Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálójához.

Nyitókép: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2024. február 22. 17:31
Amikor ez a szabadkőműves brigád kihal egyszer és mindenkorra, onnantól jóság lesz!!!
trash5
2024. február 22. 17:01
Az egyik lengyel gazda konkrétan orosz ügynök. Hazaaáruló, mint a fajtátok, fideszkomcsik. Másik hír: az oroszok vegtelen deep fake videókkal árasztották el a kínai internetet, divsőítve a kínai orosz örök barátságot. Az egyik deep fake eredetije egy ukrán nő, aki hány a haborús bűnös putyinista fajtátoktól, úgy derült ki.
Namond
2024. február 22. 13:21
Lesz-e kiadva elfogatóparancs a legitim magyar kormány megdöntésére irányuló szervezkedés miatt az US-ban élő, Action for Democracy-nak adományozó magyar állampolgárok ellen? Vagy csak a Szkíta vének és az idióta Posta féle gyülevészek ellen mer eljárást indítani a legitim Orbánkormány?
Chardonnay99
2024. február 22. 12:36
Vajon mi lenne a reakció, ha az amerikai magyar nagykövet találkozna és témázgatna az Amerikai Legfelsőbb Bíróság tagjaival?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!