Lelepleződésük után hallgatnak az Action for Democracy vezetői

2024. február 13. 08:57

Az X-en megjelent videókból világosan kiderült, hogy kik és milyen eszközökkel befolyásolták a magyar belpolitikai eseményeket, illetve, hogy miként segítették a baloldal kampányát.

2024. február 13. 08:57

Többszöri megkeresésünkre sem reagálnak az Action for Democracy vezetői. Korányi Dávidhoz, a szervezet ügyvezetőjéhez és társaihoz amiatt küldtünk kérdéseket, hogy a néhány hete az X-en megosztott videókon beismerték: Soros György állt a magyarországi ellenzékéhez juttatott, mintegy 4 milliárd forint mögött, amellyel a 2022-es választást próbálták külföldről befolyásolni.

Hetek óta elérhetetlenné váltak lapunk számára az Action for Democracy (A4D) vezetői, akiket az X-en, a MagaBabe profilon megjelent videókkal kapcsolatban kerestünk számos alkalommal. A felvételeken az A4D prominensei egyebek mellett arról beszélnek, hogy Soros Györgytől érkezett a szervezethez az a mintegy 4 milliárd forint, amellyel a 2022-es országgyűlési választás eredményét próbálták külföldről befolyásolni. A videókon több egyéb olyan aggályos körülményre is fény derült, amelyek arra utalnak, hogy a nagyszabású beavatkozási kísérletek az amerikai demokrata párti vezetéssel egyeztetve történtek.

Rejtegetett üzleti tevékenység? 

Korányi Dávidtól, az A4D ügyvezetőjétől például azt szerettük volna megtudni, hogy pontosan mire utalt azzal a kijelentésével, hogy Soros György nevét és szerepét azért titkolták a mikroadományokról szóló magyarázataikkal, hogy ne lehessen őket azzal vádolni, hogy valójában az üzleti érdekeik előmozdításán dolgoznak a demokratikus elvek és értékek képviseletének leple mögött. Megkérdeztük, hogy pontosan milyen üzleti tevékenységet vagy érdekeltséget emlegetett, ám

semmilyen válasz nem érkezett. Ahogy arra sem, hogy mikor egyeztetett utoljára a tőzsdespekulánssal, s hogy utóbbi miként kommentálta az őt leleplező videókat.

Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke – akit Korányi az egyik videón a szervezet másik vezetőjének nevezett – a lengyelországi aknamunkájukról beszélt részletesebben. Például elmondta, úgy kívánta hatékonyabbá tenni az ottani fellépésüket, hogy közvetlenül Mark Brzezinski varsói amerikai nagykövettel egyeztetett. Tőle azt kérdeztük, hogy milyen kapcsolatban áll az USA lengyelországi nagykövetével és pontosan miként működtek együtt a lengyel ellenzék megsegítésében. Valamint, hogy milyen felhatalmazás alapján működtek együtt a Biden-adminisztráció tisztségviselőivel szuverén országok belpolitikájának a befolyásolására.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fehér Házba csatornázott lejárató oldal

Az egyik felvételen Eric Koch – az A4D-vel együttműködő cég vezetője – arról számolt be, hogy az USA-ban igyekezett beszennyezni Orbán Viktor hírnevét. A neki küldött kérdésekben arról érdeklődtünk, hogy a lejáratásra szánt hazugságok tudatos terjesztése miként egyeztethető össze az A4D honlapján hirdetett, fennkölt elvekkel. Azt is szerettük volna megtudni, hogy Koch milyen kapcsolatokkal rendelkezik a Biden-adminisztrációval. Koch arra is kitért a videók egyikében, hogy az általuk kipécézett politikusok lejáratására létrehozott egy Yahoo News-profilt, amelynek Alexander Nazaryan személyében fehér házi tudósítója is van. Nazaryant igyekeztünk elérni, ám heteken keresztül hiába próbálkoztunk.

Wesley Clark tábornokot arra szerettük volna reagáltatni, hogy a videókon pozitív, üdvözlendő dologként beszélt Soros György befolyásolási kísérleteiről. A beszélgetőpartnerének amiatt sajnálkozott, hogy nincs elég olyan amerikai donor, aki a tőzsdespekulánshoz hasonló mértékben pénzelné az itteni ellenzéket. Az egykori NATO-főparancsnoktól azt kérdeztük, hogy fűződik-e valamilyen gazdasági érdeke a magyarországi baloldal választási győzelméhez. Amint említettük,

az A4D egyik vezetőjétől sem érkezett válasz, de az is figyelemre méltó, hogy a cikk megjelenésekor már jó ideje nem működött a szervezet központi honlapja, sem pedig a befolyásgyakorlással megcélzott országok (hazánk, Lengyelország és Brazília) aloldalai.

Magukat leplezték le  

Emlékezetes: a 2022-es választás külföldi befolyásolásának a feltárására indított, és tavaly nyáron a titkosítás alól részlegesen feloldott titkosszolgálati jelentés szerint az Action for Democracy-n, és egy svájci alapítványon keresztül mintegy négymilliárd forintnyi külföldi pénz érkezett Magyarországra, amiből a baloldal kampánytevékenységét finanszírozták.

A pénzek forrását akkor még nem sikerült beazonosítani, ám az X-en néhány hete közzétett videókon az A4D több vezetője is egyértelművé teszi, hogy Soros György volt a legfőbb adományozó

Korányi Dávid és társai részletekbe menően és kendőzetlenül beszéltek arról, hogy az A4D politikai célokból alakult, s a tevékenységük jórészt abból áll, hogy a tőzsdespekuláns érdekei mentén alakítani igyekeznek a különböző országok belpolitikáját.

Mutatjuk az említett videókat: 

***

***

Nyitóképen: Korányi Dávid. Fotó: Képernyőfotó/YouTube

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2024. február 13. 13:37
Katimarton meg a szőrmók matyi, és gyugyóbá' a jóságos filantróp :). Milyen szép történet, nem? Remélem a direkt36 és panyiszabika már a feltáró cikkeken dolgozik. Vagy tévedek?
szutykok
2024. február 13. 12:02
❤️ S­z­­­i­­­a­­s­­z­­t­o­k­­ f­­i­­ú­­k­­!­­­ ­­­👅 Közös masztira várok 14 év felettieket. Nyúlj a nadrágomba pénteken a Hősök terén!
2024. február 13. 11:59 Szerkesztve
Már az a4d honlapja is eltűnt! Dávidka meg a többi patkány vissza spurizott a csatornába. 🤣
states-2
2024. február 13. 09:53
Nincs itt semmi látnivaló, eddig is pontosan tudtuk, hogy kik pénzelik ezt a globalista-kommunista szennycsatornában úszó emberi ürülékkupacokat, az Aratókat, az úgynevezett ellenzéket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!