Az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak

2024. február 02. 05:30

Szó sem volt mikroadományokról, az amerikai spekuláns guríthatta a dollárokat Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely mozgalmaihoz.

2024. február 02. 05:30

Az Action for Democracy-hoz köthető személyek ismerik el nemrég közzétett videókon, hogy Soros György finanszírozhatta többek között a magyarországi baloldal választási kampányát.  Az X felületén megjelent, és rohamosan terjedő felvételeken olyan a spekulánshoz közel álló  személyek mesélnek gyanútlanul, mint Kati Marton, Wesley Clark tábornok vagy éppen Korányi Dávid, az Action for Democracy igazgatója, aki korábban Karácsony Gergely  Városdiplomáciai főtanácsadója volt. 

Nagyon úgy tűnik, végleg lebukott a magyar ellenzék, és kiderült, hogy valójában Soros  György támogathatta a baloldal 2022-es választási kampányát. Néhány, az X közösségi  médiafelületre feltöltött, s az Amerikában élő magyarok körében is terjedő videóban ugyanis éppen az Action for Democracy (A4D) nevű szervezet tagjai vallják be, hogy a hírhedt  spekuláns támogatta leginkább a tevékenységüket.  

A MagaBabe dobta le az atombombát 

Meglepő gyorsasággal terítették be az internetet azok a videók, amelyeket egy – minden  bizonnyal Donald Trump támogatására létrehozott – X-oldalon tett közzé valaki. A  MagaBabe elnevezésű profilon megjelentetett felvételeken az A4D vezetőségébe tartozó  fekete öves Soros-emberek vallanak – egyebek mellett – arról is, hogy tényleg az amerikai  spekuláns guríthatta a dollármilliókat Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához, és a Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányára létrehozott 99 Mozgalomhoz. 

Eddig három rejtélyes videót tettek közzé a szóban forgó X-oldalon, amikből rengeteg érdekes információt lehet megtudni Soros politikai manipulációiról, amelyek egyszerre  zajlanak az amerikai politikai hadszíntéren és számos egyéb országban, például Braziliában, Törökországban, Lengyelországban, Szlovákiában és természetesen Magyarországon is.

Hatalmas botrányra lehet tehát számítani, hiszen akár még az amerikai politikát is megrengetheti mindaz, ami elhangzik a videókban.

Nem kevesebbről van ugyanis szó a  felvételeken, mint arról, hogy Soros azzal párhuzamosan, hogy az Egyesült Államok belpolitikáját igyekszik befolyásolni, több országban is beavatkozott a választásokba a neki nem tetsző vezetők ellen.

Minderről persze korábban is lehetett hallani, csakhogy eddig rendre összeesküvés-elméletnek minősítette a Soros-féle befolyásolási kísérletekről szóló híreket a nemzetközi sajtó. Most azonban az A4D vezető tisztségviselői maguk mesélik el, miként  avatkoztak be a választók mozgósításán dolgozó baloldali civil szervezeteken keresztül és  személyesen is a magyar mellett – a szintén nemrég zajlott – lengyel, a szlovák, és a brazil  választásokba is. 

Mégis Soros lehetett a szponzor 

Az X-re most kitett felvételeken megjelent legérdekesebb magyar vonatkozású információ,  hogy valóban Soros György állhatott a magyar ellenzékhez becsatornázott dollármilliók  mögött. Az egyik videón az A4D kuratóriumának elnöke Kati Marton, aki régi Soros bizalmas, arra a kérdésre, hogy a híres Mr. Soros volt-e az A4D fő mecénása igennel válaszol, majd nevetve figyelmezteti beszélgetőpartnerét: „Ne is mondja ezt”. 

Azt, hogy titkolni igyekeztek Soros György érintettségét, mi sem bizonyítja jobban annál, mint hogy az A4D igazgatója, Korányi Dávid az egyik videóban éppen azzal kérkedik, hogy Amerikában az „501 – (C) (4)” besorolás lehetővé teszi számukra annak elhallgatását, hogy kik is támogatták a tengerentúl bejegyzett ngo-t. 

Egy másik Soros-közeli A4D kuratóriumi tag, Wesley Clark tábornok, egykori NATO-főparancsnok szintén elszólta magát az egyik felvételen. Clarkot megkérdezik, hogy sok olyan amerikai van-e, akik támogatják a magyarországi ellenzéket. „Nincsenek olyan  sokan, mint szeretném. Senki sem olyan, mint George” – válaszolja erre Clark tábornok, elismerve, valóban Soros állhat főszponzorként a magyar baloldal mögött. 

Nehezen rejtőzhet tovább ezután a Soros-hálózat 

Már most látni lehet, hogy világszerte nagy port kavarnak majd a közzétett videós anyagok, amelyeket rengetegen láttak, és nemcsak amerikai oldalakon, de német felületeken is foglalkoztak már velük. Sőt, az elmúlt napokban Braziliával kapcsolatban is jelentek meg olyan írások, amelyek az ottani jelentős amerikai és elsősorban a Soros-családhoz köthető  politikai befolyásolási kísérletekről szóltak. Nyilván fel kell majd tárni a felvételeken elhangzó rengeteg súlyos állítás tartalmát, de az már most látszik, hogy sokfelé valós az  Soros-féle befolyásolási szándék, amiről régóta szó van a magyar közbeszédben, és amelynek egyes részleteit a magyar titkosszolgálatok és a sajtó már korábban feltárták.

Az eddig is egyértelmű volt ugyanis, hogy az Action for Democracy szervezetén keresztül milliárdok érkeztek a magyar ellenzékhez a 2022-es országgyűlési választások előtt. Ráadásul azt is tudni lehetett, hogy a Karácsony Gergelyhez köthető és az állítólagos adománygyűjtő ládikák kapcsán súlyos kampányfinanszírozási botrányba keveredett 99 Mozgalom is az A4D  támogatottjai között volt feltüntetve korábban a szervezet honlapján. 

Olyan videók kerültek tehát nyilvánosságra, amik a magyar baloldal eddigi pénzügyi támogatói hátterére vonatkozó állításait cáfolni látszanak, hiszen éppen az A4D  érintettjei rántották le a leplet az ellenzéki narratíva hamisságáról. Ráadásul a felvételek  alapján

jól kirajzolódik az a módszer is, amivel sikerülhetett Soros Györgynek kijátszania a magyar jogszabályokat annak érdekében, a színfalak mögé rejtőzve is beavatkozhasson a magyarországi választásokba.

***

***

Nyitókép: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 08. 09:27
Akkor legalább tudjuk, hogy ezt fogják majd elhallgatni.
pipa89
2024. február 03. 05:50
KITILTANI EZT A SZAROS SOROS-NGO-HADSEREGET A KONTINENSRŐL!
Csopak
2024. február 03. 04:56
Ja, csak valahogy nem hallom a botrányt.
SzaboGeza
2024. február 02. 23:44
Úr ISTEN!!! Ezt a sorost, már csak a ragasztó tartja egyben???!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!