A NER-törők tíz pontja

2024. február 22. 18:16

Egymást hergelve orbánoznak, NER-eznek, egyre jobban lovalják bele magukat fortyogó dühükbe meg a bojkottba.

2024. február 22. 18:16
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„»Tíz ponttal bontaná le Orbán Viktor rendszerét a magyar közgazdász« – hirdeti öles címmel, lelkendezve az Rtl.hu. A német propagandalapnak egy bizonyos Monostori Tibor arról mesél: ő bizony kerüli a „NER”-hez köthető cégeket, nem gazdagítja azokat, s ha sokan ugyanezt tennék, akkor azt megérezné a rendszer. Ő legalábbis így próbálja élni az életét. [Már ha ez így élet – a szerk.]

Bámulatos az egész interjú, tényleg. Ahogy az elfogulatlanságnak, tárgyilagosságnak a látszatára sem adó riporter, Kovács-Angel Marianna és alanya egymást hergelve orbánoznak, NER-eznek, egyre jobban lovalják bele magukat fortyogó dühükbe meg a bojkottba. Nem kérdezz-felelek zajlik, hanem ötletbörze, hogyan lehetne minél jobban kitolni a kormánnyal. Mint Monostori magyarázza, az volt neki az utolsó csepp a pohárban, hogy kollégái feje fölül kiszervezték a kutatóhálózatot.

A kutatás szabadsága, amit addig mintha a Fidesz-kormány is tisztelt volna, súlyos csorbát szenvedett.

Aha. Tehát nehogy már az döntsön a kutatási irányokról, aki a pénzt adja rá. Mert akkor sérül a kutatási szabadság. Inkább toljunk bele százmilliókat A tradíció folytonosságának és az életmű egységességnek kérdése Nietzsche, Lukács és Heidegger munkáiban című, hiánypótló »kutatásokba«.

Monostorit sokként érték a migránsok, az LMBTQ-emberek elleni kampányok vagy például »a gyermekvédelminek elnevezett homofób törvény«. Ennél a résznél már sejthetjük, hogy emberünk erős kihívásokkal küzd. Tudniillik 

a törvénycsomagban szó sincs a homoszexuálisok megbélyegzéséről, mindössze arról, hogy a fejlődésben lévő, sérülékeny gyermekeket óvni kell a gendermételytől.

Aztán Monostori jön a reklámszöveggel, amelyet már oly sokan elsütöttek Márki-Zaytól Magyar Péterig, hogy ő bizony régen fideszes volt, csak hát kiment alóla a párt. »2010 és 2018 között az egyik szavazatomat mindig egy liberális pártnak, a másikat a Fidesznek adtam« – regéli. Mondani persze akármit mondhat, ellenőrizni úgysem lehet. Mindenesetre a szavazatmegosztás komoly gondolkodóra vall…”

 

Nyitóképünk illusztráció: Papajcsik Péter/Index

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2024. február 24. 09:38
Szuperszig 2024. február 23. 13:36 Kérdezném a sok ballibbant okostojást: - Mi az a NER? ------- :))))))) Egy ideológiailag fejlett moslékos hívőtől ilyeneket ne kérdezzél. Ugyanis ezek semmi mást nem jelentenek számukra, mint a szitokszavak, ilyenek, a fidesznyik, kesmanyik, a KESMA, a NER lovag, csicska, Régebben ilyenek voltak, mint az ezüsthajó, meg a joszif tot. A balliberálisok számára nem szükségesek hosszú magyarázat, félszavakból értik egymást. Kőbunkóként akarják használni azokra, akik nem az ő nézeteiket vallják, ma új kifejezéseket avatnak a tárházukba, mint a pedofil, meg a pedofidesz. Az aberráltak, és az ereszmászók után. Ez a kifejezés is a legjellemzőbb ezekre, ugyanis olyanról beszélnek ami amúgy nincs is azon a házon. Ebben a NER-ezésben a balliberálisok 3 legrettenetesebb fóbiája testesül meg, ugyanis egymás után olvasva olyan, mintha megsoroznák őket Nemzeti Együttműködés Rendszere. Vagyis a háromszori hidegrázás kerülgeti őket tőle.
Szuperszig
2024. február 23. 13:36
Kérdezném a sok ballibbant okostojást: - Mi az a NER? - Hol lakik? ( Csak hogy tudjam, hogyan kell NER közelinek lenni.) - Mi a bankszámla száma? - Mi az adószáma? - Hogyan kell jelentkezni a NER-hez? - Honnan lehet tudni, hogy valaki NER-es? ( csillag, tetoválás, kék szalag, stb?) - Miről ismerkszik meg az, aki nem NER-es? Nem adózik? Nem vesz igénybe kedvezményeket? Nem jár neki orvosi ellátás, oktatás, nyugdíj, biztonság? Csak olyanok válaszát várom, akik legalább a NER előszavát elolvasták! -
Héja
2024. február 23. 09:04
Hajszálpontos, vérgúnyos megállapítások.
Tara Verde
2024. február 22. 22:40
"Az interjú egyik mélypontja, mikor közli: a két fia imádja a focit, ám ő mégsem viszi ki őket a Fehérvár meccseire, merthogy a tulajdonos a Garancsi így meg úgy. Képes a hat- és nyolcéves gyerekével így kiba… kibabrálni, csak nehogy a Garancsi megkaparintsa három darab jegy árát."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!