Igen, teljesen rendben van, hogy azonos nemű párok is nevelnek gyerekeket

2024. január 14. 08:06

Biztos vagyok, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna.

2024. január 14. 08:06
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok

„Eleve, ki mondja szívére tett kézzel, valószínűleg saját, szerető otthona melegében, hogy bizonyos számú gyerek nélkülözze csak a személyes törődést, nevelést? Ki vindikálhatja magának azt a jogot, hogy évekkel meghosszabbít a legvédtelenebbek számára egy börtönt?

Nem kétlem, hogy a gyermek pszichés fejlődésének jobb, ha apát és anyát lát maga körül, de abban meg biztos vagyok, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna. Fölösleges bármelyik konzervatívnak olyan hülyeségbe ringatnia magát, hogy bizony, a homoszexuálisok, azok valami ellenség. Azért, mert a lobbi, ami valóban ellenség, azt láttatja, hogy csak kirívó elemek vannak – hiszen ez az érdeke -, ettől ez még nem válik igazzá.

Nehezen tudnék ebben a meglévő gyakorlatnál jobbat elképzelni: az erőszakos térítésért, főleg, ha az a gyerekeket célozza meg, büntetés jár, de a szeretetet nem kell magyarázni. Soha, sehol, senkinek.

Bizonnyal lehet ideális valóságot keresni, de még egyszer: ilyen nem létezik. És ha az a kérdés, hogy egy gyereknek rideg falak jussanak vagy szerető otthon, akkor én mindig ugyanúgy fogok gondolkozni. Mint ahogy szerencsére a magyar szabályozás is.”

Nyitókép: Indraneel Chowdhury / NurPhoto / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamilla
2024. január 21. 00:15
vajon miért csak a szőke kékszemü gyerekeket szeretnék örökbe fogadni?
TMATMA
2024. január 20. 23:40
Természetesen nincs rendben. Ma Magyarországon törvény szabályozza az örökbefogadást. Azt tessék betartani!
Kozmosz
2024. január 20. 22:09
Szegény gyerek, felnő, és rájön, hog elbaszták az életét....
nzoltan-818
2024. január 19. 08:27 Szerkesztve
Amíg vannak éveket gyerekre vágyó heteró házaspárok, vagy tartós élettársi kapcsolatban élők, addig ők fogadhatnak örökbe gyereket. Azután jöhetnek a profi fizetett nevelőszülők, (nem örökbefogadók) akik gondoskodnak a befogadkozott gyerekek családias környezetben történő neveléséről 18. éltkorukig, vagy akár tovább is. Ha még ez sem elég, akkor szóba-jöhetnek a heteró szinglik is,... és csak ezután a szivárványosok, ha idősebbek 45 évnél! (addig talán benőtt a fejük lágya és föltudják mérni, hogy mekkora felelősség egy embert normálisnak felnevelni)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!