Zárt ajtók mögött egyezkedik a főpolgármester-jelöltségről Vitézy Dávid és az LMP

2023. december 11. 14:08

Felelős döntésnek tartja Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár, hogy elfogadja-e az LMP és több civil szervezet felkérését Budapest főpolgármester-jelöltjének. Ezért a tárgyalások részleteiről és a feltételeiről nem kívánja megosztani a részleteket a nyilvánossággal, csak a végleges döntését.

2023. december 11. 14:08
VITÉZY Dávid

Megtisztelőnek nevezte Vitézy Dávid, hogy az LMP, valamint több civil szervezet is őt jelölné Budapest következő főpolgármesterének. A korábbi közlekedési államtitkár a Mandiner megkeresésére ugyanakkor kiemelte: nagyon felelős döntés ennek a felkérésnek az elfogadása. Ezért arról, hogy az LMP-vel és Ungár Péterrel, a párt társelnökével milyen konkrétumokról egyeztetnek, valamint azt, hogy milyen feltételekkel tenne eleget a felkérésnek, egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Vitézy Dávid hozzátette: 

a döntést egyedül kívánja meghozni, de megígérte, azonnal tájékoztatja a közvéleményt arról, elfogadja-e a felkérést a főpolgármester-jelöltségre.

Nem először merült fel Vitézy neve

November elején derült ki, hogy az LMP felkérte Vitézy Dávidot arra, hogy induljon a jövő nyári önkormányzati választásokon, Karácsony Gergely kihívójaként. Vitézy a múlt héten arról beszélt, hogy még nem fejeződött be az erről folytatott beszélgetés Ungár Péterrel, az LMP társelnökével. Az egykori államtitkár hangsúlyozta, hogy „nagyon szereti ezt a várost, régóta foglalkozik azzal, hogy fejlődjön, de ez egy komoly döntés, amit nem szeretne elhamarkodni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem először merült fel Vitézy Dávid neve, mint Karácsony Gergely lehetséges kihívója. A korábbi hírek ugyanakkor arról szóltak, hogy a Fidesz kérheti fel a főpolgármester-jelöltségre a közlekedési szakembert, aki az elmúlt időszakban többször is keményen bírálta Lázár János építési és közlekedési miniszter döntéseit, valamint Karácsony Gergely főpolgármestert is.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Az ötven évvel ezelőtti listát a mai helyzettel összehasonlítva olyan érzésem van, mintha megállt volna az idő.

Karácsony varázsdoboza elijesztette az LMP-t

Ungár Péter, az LMP társelnöke lapunknak elismerte, Vitézy Dáviddal folyatnak egyeztetéseket, ám ezekről a tárgyalásokról ő sem osztott meg részleteket. Korábban kiemelte: örülne, ha Karácsony Gergely valós magyarázatot adna a „varázsdobozba” került adományokra. Ungár korábban arról beszélt, maga a dollárbotrány néven elhíresült ellenzéki kampányfinanszírozási botrányt nem az ellenzék frontemberei akarták, hanem egy mögöttük álló, Bajnai Gordon korábbi miniszterelnökhöz köthető kör.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történtek pozitív dolgok, ilyen például a Lánchíd autómentesítése, de voltak hiányosságok is, ezeket kell mérlegre tenni. Kerestük Ungár Pétert is a Vitézyvel folytatott megbeszélések részleteiről, ám konkrétumokat az LMP politikusa sem közölt.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünkön Vitézy Dávid. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. december 11. 23:43
Ez a taknyos nagyfülű egy szegről-végről orbán rokon. Úgyhogy lyólessz.
freely
2023. december 11. 19:39
Karácsony Gergely lesz a főpolgármester, Vitézy meg a főtanácsadó.
Saksafar
2023. december 11. 18:54
Hajrá, én szavazok rá. Gerit le kell söpörni a pályáról, mert a város vele soha nem fog fejlődni, Dávid viszont okos fiú és dolgozott sokat Tarlóssal, Tarlós idejében a BKK élén.
lájkbajnok
2023. december 11. 18:44
Már csak a fideszes castingot kell megvárni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik