Schiffernek elege lett a magyar válogatott sikerén fanyalgókból: „Van, akinek szülőhelye, és van, akinek csak lakóhelye ez az ország”

2023. november 21. 06:51

Az ügyvéd szerint Orbán nagyon jól megérezte, hogy az emberek nem pusztán csak egzisztenciális kérdések mentén döntik el, hogy számukra milyen a jó élet.

2023. november 21. 06:51

A hétfői esti ÖT-nek is témát szolgáltatott a magyar válogatott történelmi sikere. A műsorban Konok Péter történész, Schiffer András ügyvéd, Ceglédi Zoltán politikai elemző és Hont András újságíró beszélgetett.

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Rossi: Aki ezt a szerencsének tulajdonítja, az nem ért a labdarúgáshoz vagy rosszindulatú!

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya értékelte a Montenegró elleni találkozót és a teljes selejtezősorozatot.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Bulgária legyőzése után – ami biztossá tette a magyar válogatott részvételét a jövő évi kontinenstornán – Marco Rossi azt nyilatkozta: „sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, és jó lenne, ha szégyenkeznének!”

Hamar meg is érkeztek a reakciók, Bartus László azt írta: „Üzenjük Rossinak: mi sem szeretjük a magyar válogatottat és nem szurkolunk neki, amihez neki semmi köze”. De a Diétás Magyar Múzsa blog is kemény üzenetet küldött a szövetségi kapitánynak, amiről ide kattintva olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Kemény beszólás: Rossi nem a magyar válogatottat, pláne nem Magyarországot szereti, hanem a (köz)pénzt

Minden ároktemető próbálkozást felrobbantó poszt érkezett egy népszerű közösségi oldalra.

„Ott van a magyar társadalomban a meghasadtság – ami nem magyar sajátosság, hanem a globalizáció hozadéka –, hogy

valakinek szülőhazája e lángoktól ölelt kis ország, valakinek pedig csak a lakóhelye”

– taglalta a kérdést Schiffer András.

De ennek mi köze a focihoz? – kérdezte azon nyomban Konok Péter. Az ügyvéd kifejtette: „ha hiszed, ha nem, nem szoktam birkozóversenyeket nézni. De amikor olimpia van, és van valami sikeresség, akkor bizony végig nézem. Életem egyik legfelemelőbb érzése volt, hogy pont az 50. Születésnapomon Eb-t játszunk itt Budapesten és a világbajnok csapatnak a magyar válogatott berúgja a vezető gólt.”

Schiffer szerint Orbán nagyon jól megérezte, hogy az emberek nem pusztán csak egzisztenciális kérdések mentén döntik el, hogy számukra milyen a jó élet.

A műsor vonatkozó részét itt nézheti vissza:

Nyitókép: YouTube

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékszem, mennyire felháborodtak, amikor Csurka idegenszívűeknek nevezte őket – nos, azok is

Amennyi agresszió és gyűlölet Lendvaiba, Donáth Annába, Szabó Tímeába, Sárosdi Lillába, Pottyondyba és a többiekbe szorult, attól akár férfiak is lehetnének. Ungváry Zsolt írása.

Ezt is ajánljuk a témában

A sarokba szorított gyűlölet fanyalog csak a győzelmünkön

A magyar válogatott sikere azoknak is üzen, akik kirekesztik magukat a közös élményből. Constantinovits Milán írása.

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik