Marco Rossi szerint nem mindenki szereti a válogatottat, szégyelljék magukat!

2023. november 16. 21:32

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyenes ágon juttatta ki a csapatot az Európa-bajnokságra, de nem tud önfeledten ünnepelni.

2023. november 16. 21:32
ROSSI, Marco

Mint a Mandiner beszámolt róla, 2-2-es döntetlent ért el Bulgáriában, ezzel megszerezte az egyenes ági kijutáshoz szükséges egy pontot, s sorozatban harmadszor vesz részt a kontinensviadalon. Marco Rossi szövetségi kapitány másodszor kormányozta ki az Eb-re Magyarországot. Az olasz-magyar szakember öröme nem felhőtlen, elsőként a hektikus szófiai mérkőzésről beszélt.

Ezt is ajánljuk a témában

Pont ennyi kellett, kijutottunk az Eb-re! – a 97. percben szereztek öngólt a hazaiak: Bulgária – Magyarország 2-2

A magyar labdarúgó-válogatott Szófiában tette fel az i-re a pontot.

Mi a kispadon azt hittük, hogy a meccsnek gyakorlatilag vége van, amikor egyenlítettünk. Egyszerűen irreálisnak tűnt. De ez jellemző ránk, nem tudunk semmit sem elérni szenvedés nélkül. Ezúttal a lefújásig végig szenvedtünk. Örülök, hogy ott vagyunk az Eb-n, de az a mód, ahogy tettük elképesztő és annyira feszültséggel, stresszel teli volt, hogy nehezen tudom átélni ezt a pillanatot” – mondta az M4Sportnak a szövetségi kapitányunk.

A mai napon őszintén szólva nem emlékszem, hogy hány nyilvánvaló gólhelyzetet alakítottunk ki, és mindegyiket elpuskáztuk. A kihagyott lehetőségek és a kapusuk bravúrjait követően elkezdtünk küzdeni, de továbbra is meghiúsították a próbálkozásainkat. 

Az elejétől kezdve túl bonyolítottuk az életünket, megnehezítettük a dolgunkat, hiszen hülyeségeket csináltunk. 

Kettős emberelőnybe kerülhettünk volna, végül egy maradt, de azt meg kellett volna tartanunk. És nem voltunk annyira okosak, hogy megőrizzük az emberfórt. Nem vagyunk elég érettek ahhoz, hogy jól olvassuk a mérkőzést, annak alakulását. Rengeteg fiatal van a csapatban, javulnunk, fejlődnünk kell e tekintetben. Szerencsések voltunk az utolsó percben, a labdarúgás Istene úgy döntött: megérdemeljük ezt a közvetlen kijutást az Európa-bajnokságra” – üzent és fohászkodott Marco Rossi, aki nem rejtette véka alá a véleményét, miszerint sok az ellendrukker Magyarországon.

Büszke vagyok a játékosokra. Nehéz számomra élvezni ezt a pillanatot azért, mert túl sok szenvedéssel járt. 

A játékosoknak, nekem, minden magyarnak, aki szereti a magyar válogatottat, hiszen nem mindenki szereti. Sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, és jó lenne, ha szégyenkeznének!

 Ennek ellenére el szeretném mondani, hogy rendkívül hálás vagyok mindenkinek, az összes játékosnak, mert elképesztő erőfeszítéseket tettek le az asztalra. Hibákkal együtt, de ettől függetlenül nem adták fel ma sem, akárcsak a múltban. Hálás vagyok a labdarúgó szövetségnek, az elnöknek, történelmet írt azzal, hogy zsinórban harmadszor kijutottunk az Európa-bajnokságra” – fogalmazott Marco Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai Dominik: Így legalább izgult mindenki!

Az Európa-bajnokságra egyenes ágon kijutó labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya nem szerette volna részletesen értékelni a bulgáriai döntetlent (2-2).

Ezt is ajánljuk a témában

Pár szóban Szófiáról: Magyarország benyújtja a panaszát Bulgáriának a méltatlan bánásmódért – Szoboszlaiék a pályán vehetnek elégtételt!

Egy idegenbeli győzelemmel adhatunk csattanós választ, s juthatunk ki az Európa-bajnokságra. P. Fülöp Gábor írása.

Ezt is ajánljuk a témában

Elárulta Szoboszlai, miért görcsölhet be a válogatott meccseken (Videó)

A középpályás szerint a Liverpool meccsein nem szokott ez történni vele.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik