Szoboszlai Dominik: Így legalább izgult mindenki!

2023. november 16. 21:19

Az Európa-bajnokságra egyenes ágon kijutó labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya nem szerette volna részletesen értékelni a bulgáriai döntetlent (2-2).

2023. november 16. 21:19
SZOBOSZLAI Dominik

Mint a Mandiner beszámolt róla, 2-2-es döntetlent ért el Bulgáriában, ezzel megszerezte az egyenes ági kijutáshoz szükséges egy pontot, s sorozatban harmadszor vesz részt a kontinensviadalon. Vezetett, majd futott az eredmény után nemzeti csapatunk a szófiai zárt kapus mérkőzésen, s végül a 97. percben szerzett bolgár öngóllal egyenlített. Az utolsó mérkőzésük és a többi eredménytől függetlenül matematikailag is biztossá vált Szoboszlai Dominikék kvalifikációja. A 23 éves csapatkapitány az elején gólpasszt adott, a végén az ő beadását fejelte a saját kapujába Popov. A Liverpool légiósában mégis vegyes érzések kavarogtak, például azért, mert a 93. percben egy remek szólója után kimaradt a ziccere.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy megkaptam a labdát, egyből az Izland-meccs jutott az eszembe. Nagyrészt majdnem ugyanúgy csináltam, csak a vége nem ugyanaz lett sajnos. Ha most nagyon őszintén kellene beszélnem erről a mérkőzésről, akkor nem biztos, hogy jól jönnék ki ebből, és szerintem senki. Leveszem ebből is a pozitívumot, és örülök, hogy kint vagyunk az Eb-n” – értékelt az M4Sportnak Szoboszlai, aki 2020-ban, Izland ellen kijutotta a részben hazai tornára Magyarországot, ám ott sérülése miatt nem léphetett pályára. Ezúttal a minimális célkitűzés, a pontszerzés elérése ellenére is elégedetlen volt Szoboszlai Dominik.

Az utolsó lépést akartuk, viszont én nem csak egy pontot akartam. Attól függetlenül, hogy ez elég volt ahhoz, hogy kijussunk. Inkább jobb, hogyha most csendben maradok, és elviszem ezt az egy pontot. Büszke vagyok a csapatra, tényleg hogy a végsőkig küzdött. Viszont magunknak csináltuk meg. Kirázott a hideg! Nagyon örülök, hogy nem play-offon kellett vívnunk akárkivel is, teljesen mindegy, hanem egyenes ágon kijutottunk az utolsó meccs lejátszása nélkül ráadásul. Úgyhogy könnyebbé is tudtuk volna tenni ezt a mérkőzést, úgy gondolom. Így legalább izgult mindenki remélhetőleg!” – zárta gondolatait Szoboszlai Dominik.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. november 17. 05:31
Minden jó, ha a vége jó. Ezt a meccset valószínűleg nem így tervezték. Tippem szerint egy az 1:1 volt az eredeti terv, amibe a végjátékban megadott kamutizivel belerondított a spori. Innen egy új meccs kezdődött, ami egyébként értékes tapasztalatokkal gazdagította a csapatot, nem beszélve a drámáról.
pandalala
2023. november 17. 04:01
naugye :-DD
véna
2023. november 17. 02:17
Kurva gyenge jelzőt erős túlzás lenne mondani erre a meccsre.
johannluipigus
2023. november 16. 23:53
Hatalmas meccs volt. Nem emlékszem arra, hogy a magyar válogatott tétmeccsen idegenben a 97. Percben lőtt góllal jutott volna ki világversenyre. Óriási teljesítmény, hogy viszonylag gyengébb formában, de fogukat összeszorítva acélos akarattal utolsó másodpercig küzdöttek. Le a kalappal előttetek, aranylábú gyerekek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!