Üzenjük Rossinak, mindenki annak szurkol, akinek akar

2023. november 17. 15:22

Mi sem szeretjük a magyar válogatottat és nem szurkolunk neki, amihez neki semmi köze.

2023. november 17. 15:22
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Ahhoz képest, hogy propagandacélokból és nacionalista érdektől hajtva Marco Rossit a NER csupán nem olyan régen dobta meg magyar állampolgársággal, Rossi elég korán felvette az Orbán-rezsim kirekesztő és megbélyegző stílusát: szégyenkezésre szólította fel azokat, akik magyar létükre nem szeretik és nem szurkolnak a magyar válogatottnak. Még szerencse, hogy nem kérdőjelezte meg mindjárt a magyarságukat is. Ez lesz a következő lépés?

Üzenjük Rossinak: mi sem szeretjük a magyar válogatottat és nem szurkolunk neki, amihez neki semmi köze.

Mindenki annak szurkol, akinek akar. Ha már egyszer felvette a magyar állampolgárságot, annyira tájékozódhatna a magyar viszonyokról, hogy egy önkényuralmi rendszer propagandacsapatának a szövetségi kapitánya, amely a magyar futballt lenyúlta, minden máshoz hasonlóan kisajátította és a diktatúra céljaira, legitimilására működteti.

Engedje meg Rossi nekünk, többi magyarnak, hogy eldöntsük, támogatjuk-e Orbánnak a magyar futball kisajátítására, kézzel vezérlésére, rendszere érdekében való működtetésére, a szabad piac kizárására irányuló tevékenységét. Nem támogatjuk. A magyar futball nem a magyar nemzeté, hanem Orbán Viktoré, szurkoljon neki az Orbán Viktor meg a fideszesek. A magyar futball önállóságát felszámolták, a NER részévé tették. Nem értünk van, hanem ellenünk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Rossi szerint nem mindenki szereti a válogatottat, szégyelljék magukat!

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyenes ágon juttatta ki a csapatot az Európa-bajnokságra.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik