Portik megint ledobta az atombombát

2023. november 07. 10:23

A többszörösen elítélt egykori maffiózó ismét ügyvédet váltott, megakadályozva, hogy a bíróság jövő héten ítéletet hirdessen a Fenyő-gyilkosság kapcsán indult büntetőperben.

2023. november 07. 10:23
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Portik Tamás védőjének perbeszédével és a vádlottak utolsó szó jogán való felszólalásával folytatódott volna a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő-gyilkosság miatt indított büntetőper, azonban

a másodrendű vádlott újra csavart egyet a történeten és a legutóbbi tárgyalás után ismét ügyvédet váltott.

Az újabb kirendelt ügyvéd, Danicz Lilla – ki az előző napon kapta megbízatását – a keddi tárgyaláson pedig jelezte, felkészülési időre van szüksége, ezért nem tudja megtartani a perbeszédet. 

A bíró kérdésére az ügyvéd azt mondta, hogy minimum három hónapra lenne szüksége a felkészülésre és legalább kétnapos perbeszédre készül. 

A már többszörösen elítélt Portik Tamás nyilvánvalóan az időt akarja húzni, hiszen immár a hetedik ügyvéd képviseli őt az eljárásban. Az ügvédváltásokkal pedig már többször megakasztotta a pert.

Ezt is ajánljuk a témában

A törvényszék november 14-én hirdetett volna elsőfokú ítéletet a perben, de ez már biztosan elmarad, a bíróság a soron következő, csütörtöki tárgyalást is kénytelen volt elhalasztani. Portik korábbi védője elvileg két-három órás perbeszéddel készült, amelyet Gyárfás Tamás pár percesre tervezett felszólalása követett volna. Ezek után jött volna Portik, még a keddi tárgyaláson. 

A Nap Tv egykori tulajdonosának védője Zamecsnik Péter múlt héten fejezte be többnapos, minden részletre kiterjedő perbeszédét, amelynek végén védence felmentését kérte a bíróságtól, bizonyítottság hiányában. 

Póta Péter bíró végül 2024 január 23-ra és 25-re tűzte ki a per folytatását, de így is bizonytalan, mikor lehet végül ítélet.

Hogy elítélése esetén Portiknak mennyit kellene börtönben tölteni, arról ebben a cikkben írtunk. 

Nyitókép: Portik még az Aranykéz utcai robbantás kapcsán indult büntetőperben 2016-ban. Fotó:MTI/Kovács Tamás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2023. november 07. 15:44
Miért a bűnözők érdekei működtetik a magyar bírósági ügymenetet?
lesmiserables
2023. november 07. 11:54
Basszák már rács mögé ezt a tetves zsidót!
vbandi-8
2023. november 07. 11:30
Ha ezt az ügyvéd váltást hétszer el lehet játszani, akkor ki lehet mondani, hogy kurva szar a magyar jog rendszer.
lemez
2023. november 07. 11:29
Megszokhatjuk hogy ezt csinálják.Ceglédi,Simon úgy tóbb mint 10 éve tart.Ezek olyan gátlástalan bünözök mint a főnókúk gyurcsány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!