Egyházi iskolában járt Molnár Áron noÁr, aki szerint „kurva keményen kell dolgozni” egy szabadabb országért

2023. november 14. 17:25

A színész, megmondóember bevallotta, hogy előítélettel ment el az iskolába, de „csodálatosan csalódott”.

2023. november 14. 17:25
Molnár Áron noÁr

Molnár Áron, noÁr arról írt egy Facebook-bejegyzésében, hogy nemrég „különös dolog történt vele”: 

elhívták egy beszélgetésre egy egyházi iskolába. 

A színész, aki a Tanítanék Mozgalom egyik főalakja, megjegyezte, „állami iskolába is majréznak hívni sokszor, nem hogy egy egyházi suliba, ahol még erősebb a pártpolitikai nyomás”. Ugyanakkor hozzátette, hogy a beszélgetés viszont még meglepőbb volt. 

A művészetről, a művészet szabadságáról és függetlenségéről beszélgettünk.” 

Kemény témák, tabuk nélkül

„Szó volt fekete listán szereplő alkotókról, a Loupe Színházi Társulásról, hogy miért jött létre és miért működik az államtól függetlenül a társulatunk, az SZFE elfoglalásáról és arról, hogy tanítanánk-e a jelenlegi SZFE-n, vagy ha meghívnának, próbálnánk-e a Nemzeti Színházban. Álmomban nem hittem volna, hogy ilyen kérdések lesznek. 

Kemény témák tabuk nélkül”

 – sorolta.

NoÁr ezután kijelentette, „diákok előtt soha nem beszélhettem még ennyire nyíltan arról, hogy miben élünk, illetve, milyen helyzetben vannak azok az alkotók, akik kritikusan gondolkodnak és ezt nyíltan fel is vállalják”. 

Majd azzal folytatta, „boldog voltam, mert ahogy élesebb témákban nagyon őszintén és nyíltan kezdtem beszélni, nem kezdtek el összenézegetni a pedagógusok, hogy »Jaj.. ebből mi lesz..«”

„Csodás csalódás volt” 

Előítélettel mentem ebbe a suliba és be kell valljam, hogy csodálatos csalódás volt” 

– szögezte le, és köszönetet mondott a szervezőknek és a moderátornak is a „bátorságáért és nyitottságáért.”

„Kurva keményen” kell dolgozni egy szabadabb országért

Végül arra is kitért, hogy azért nem írja le az iskola nevét, „mert egy olyan rendszerben élünk, ahol tönkre tennék őket”

De egyszer eljön egy szabadabb és nyitottabb ország, csak kurva keményen kell dolgozni érte, 

mert nem tudhatod, hogy ez mikor lesz. Viszont arról mindig sokkal jobb mesélni, hogy mit tettünk a változásért, mintsem arról, hogy mit nem” – zárta gondolatait Molnár Áron.

A vonatkozó bejegyzést teljes terjedelmében alább olvashatják:

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vorosful-2
2023. december 04. 04:54
"bunko-jobbos 2023. november 15. 12:49" A tovabbiakban megszivlelesre ajanlom egy korabbi (Nov 14) kommentemet ugyanitt: Kurva! Kemenyen kell dolgozni! Egy szabad orszag
vorosful-2
2023. december 04. 04:53
"bunko-jobbos 2023. november 15. 12:49 "Egyházi iskolában járt Molnár Áron noÁr" Mandiner-színvonal. Baszdmeg, ha valaki egy iskolában járt, az azt jelenti, hogy valaha járt ott. Szerintem ő egyházi iskoláBA járt. És a noár elé kell egy vessző. Megnézném az érettségi bizonyítványokat a kedves újságírók mögött. (Mondja egy abszolút matekos informatikus. Nem vagyok magyartanár, csak tanultam minimálisan a középiskolában ellentétben ezekkel.)" bunko-jobbos uram! Javasolnam a "szarva-kozt-a-togyet" nicket. Ekkora baromsagot ilyen parazs kioktatassal arrol, hogy kik menjenek vissza a kozepiskolaba, ahol On, matekos informatikus letere kulonbul megtanult magyarul... Ilyen akkuratus on-labon, on-tokon-lovesre meg egy mesterseges intelligencia sem kepes, mert az legalabb elolvasta es megertette volna a cikket, ami alatt nekiall kioktatni. A cikk ugyanis valoban arrol szol, hogy NoAr ellatogatott egy egyhazi iskolaba. Azaz egy egyhazi iskolaban jart. Minden tisztelet nelkul Ch d V
Kétes
2023. december 01. 11:59
A Szt. Imrében 25 évvel ezelőtt még pirossal aláhúzták, ha csak az egyik szűlő volt római katolikus. Hamis és vágyvezérelt gondolatiság, ha egy NoÁr féle meghívástól azt várják, hogy felnyíljanak a diákszemek.
bunko-jobbos
2023. november 15. 18:49
"Egyházi iskolában járt Molnár Áron noÁr" Mandiner-színvonal. Baszdmeg, ha valaki egy iskolában járt, az azt jelenti, hogy valaha járt ott. Szerintem ő egyházi iskoláBA járt. És a noár elé kell egy vessző. Megnézném az érettségi bizonyítványokat a kedves újságírók mögött. (Mondja egy abszolút matekos informatikus. Nem vagyok magyartanár, csak tanultam minimálisan a középiskolában ellentétben ezekkel.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!