Egy másik ellenzéki párt is „nekiment” Gyurcsány Ferencéknek, propagandagépezetet emlegetnek

2023. november 07. 05:50

Kiakadt a Kutyapárt pártigazgatója, akit „DK-közeli propagandaoldalak” összeboronáltak a Fidesszel. Nagy Dávid cikke sok mindent elárul, de a lényeg mégis a végén lett jelezve: polgármesteri referens volt a ma már részben a Gyurcsány-pártot is erősítő Déri Tibor kabinetjében. Így azért mindjárt más a watchdog-cikk „fekvése”.

2023. november 07. 05:50
Nagy Dávid MKKP
Nagy Gábor
Nagy Gábor

„Nekiment” az újpesti Demokratikus Koalíciónak (DK) – Varju Lászlónak és Trippon Norbertnek – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) pártigazgatója, Nagy Dávid, aki polgármester is szívesen lenne jövőre a IV. kerületben.

Kiakadt a Kutyapárt: pedig hol van még a kampány vége?

Mint írta, utcai fórumaikon egyre többen kérdezik tőlük, főként az idősek, hogy miért fogtak össze a nagyobbik kormánypárttal? Legtöbben az internetre hivatkoznak, az „elvileg »demokratikus ellenzék-közeli« médiára”, amely Nagy állítása szerint tökéletesen átvette a fideszes mintát. „De hogy érték el a fideszes mintára kialakított DK-közeli propagandaoldalak, hogy már 2023 őszén magyarázni kell, hogy nem, nem fogtunk össze a Fidesszel?” – tette fel a kérdést a pártigazgató, majd sorra hozta azokat a példákat – mások mellett a Varju László (DK) országgyűlési képviselő által kiadott Újpesti Hírmondóról, a Jungné Kertai Ágnes által kiadott s szerkesztett Újpesti Szemléről –,miként árasszák el hirdetésekkel megtolt cikkekkel a közösségi médiát, melyek egytől egyig ezt sulykolják.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt követően Nagy közölte, e felületek, illetve a szintén propagandaoldalnak számító Újpesti Megmondó eddig (a cikket november 3-án élesítették – a szerk.) 134 ezer 500 forintot költöttek az MKKP-t lejárató hirdetésekre,

de ezen cikkek megírását valamilyen úton-módon, összefogásos pénzből finanszírozni is kell, tehát a ránk költött összköltség már párszázezer forintra rúghat – pedig hol van még a kampány vége”.

Eddig a kutyapártos bociszemek. Miután az MKKP pártigazgatója feltárta azt, mire a Mandiner.hu már jóval korábban felhívta a figyelmet (például ITT, ITT és ITT), DK–Fidesz-nagykoalícióról kezdett el értekezni; csakhogy írása végén jön a következő – egyáltalán nem mellékes – információ: maga polgármesteri referens volt Déri Tibor kabinetjében, és csak '21 óta dolgozik a Kutyapártnál.

Pontosítás: korábban azt írtuk, a referensi pozíció nem volt feltüntetve a cikkben. De ott volt, a névjegynél. Elnézést!

Mindeközben miben bízhat Déri Tibor? Az MKKP-ben?

Így viszont már egészen más a watchdog-cikk „fekvése”. Portálunk több helyről is úgy értesült, bár a Momentumból viharos körülmények között távozó (majd a Gyurcsány-párt fővárosi frakciójához csatlakozó) Déri tavaly közölte, nem indul újra 2024-ben; ennek ellenére még bízhat abban, hogy a DK meggondolja magát, s Gyurcsányék végül mögé állnak be, nem az alpolgármesterét, Trippont fogják támogatni a jövő évi önkormányzati választásokon. A baloldali polgármester forrásaink szerint úgy taktikázna, hogy míg a kormánypártok Tripponnal lesznek elfoglalva a következő időszakban, addig számára ismét tér nyílna.

Egy másik forgatókönyv alapján az MKKP DK-t ekéző akciója mögött Déri állhat (ő láthatja el belső információkkal a pártigazgatót) – hiszen a városvezető értelemszerűen sérelmezi tavalyi „hátrébb léptetését”. Egyébiránt van egy harmadik irány is, amit a Szabad Európa dobott be még októberben: amellett, hogy a portál forrása szerint a Momentum cserealapként tekint a IV. kerületre, ugyanő „kockázatos, akár hatóságilag is támadható jelöltnek tartja” Trippont.

Ezt is ajánljuk a témában

Mind a három opció megkérdőjelezi azt a fajta őszinteséget, amiről többek között Donáth Anna (Momentum) írt minap a VálaszOnline hasábjain. Emlékezetes, az európai parlamenti (EP) képviselő is „nekiment” a Gyurcsány-pártnak. Mint fogalmazott: „hazugsággal nem lehet a hazugokat legyőzni”; ezáltal a DK súlyos gátja a kormányváltásnak.

A Telexnek adott interjújában viszont már azt ecsetelte Donáth, hogy az önkormányzatokban továbbra is együttműködnének a Gyurcsány-párttal. Vagyis, mint fentebb jeleztük, Újpesten sem arról lehet szó, hogy a Déri kabinetjében is megforduló Nagy Dávid valóban a DK szemére veti a Kutyapárt elleni lejárató hadjáratot, minekutána a háttérben javában dúlnak az ellenzéki egyeztetések, helyezkedések.

Megszólalt az újpesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője is

Nagy Dávid kapcsolódó Facebook-bejegyzéseihez Nagy István, a kormánypártok helyi frakcióvezetője többször is hozzászólt:

Nehéz hozzászokni a hazugságcunamihoz. Pedig 2019-ben épp ilyen hazugságok gyártásában vettél részt Dérivel, Tripponnal, Kanász-Nagy Mátéval.”

Később hozzáfűzte: „úgy hívják, karaktergyilkosság”. A pártigazgató azon bejegyzésére, amely szerint: „tanultam (Déri) Tibitől és Tibi esetéből is”, a frakcióvezető pedig úgy reagált: kíváncsi arra, hogy Nagy Dávidnak lesz-e majd elég bátorsága nyilvánosságra hozni, hogy mivel zsarolták meg Dérit, ami után lemondott Trippon javára a polgármester-jelöltségről, majd kilépett a Momentumból. Mivel Nagy Déri közvetlen munkatársa volt, sokat tud az esetről – vetette fel.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. február 22. 12:31
Gyurcsány már nemcsak politikailag egy lerobbant korcs, hanem emberileg is egyre ellenszenvesebbé válik. Ez már a puszta megjelenésén, arcvonásain is feltünöen látszik. Szerintem szervi betegségei is kialakulóban vannak. Azt ajánlom neki, vizsgáltassa meg a veséit.
Palatin
2024. február 22. 12:30
Gyurcsány soha nem érzékeli, hogy mikor lö túl a célon. Ö már régen nem úgy jelenik meg elöttünk, mint a gyermekvédelem meggyözödéses harcosa, hanem úgy mint aki a hatalomra kerülése érdekében mindenre képes, galádságokra is, olyasmire is, amiröl tudjuk, hogy egyáltalán nem a szívügye. Nála már nagyon látszik, hogy a Fidesz ellen valóban mindent be akar vetni, hazugságokat, lejáratási kísérleteket, sötét aknamunkát. És ez már nagyon visszás, nagyon nem hiteles. Ezzel eljátssza még a maradék tartását is. Valószínünek tartom, hogy az ellenzéknek ez az akciója számukra visszafelé fog elsülni. Igenis, "akcióról" van szó, mert a kegyelmezés már régen történt, ismert volt, de eddig nem reagáltak. Gyurcsány úgy gondolta, hogy az "atombombát" most kell felrobbantani, ez szolgálná legjobban az ö hatalmi törekvéseinek célját. A gyermeket érdekeire ök nyilvánvalóan fütyülnek, hiszen nemcsak hogy nem szavazták meg a gyermekvédelmi törvényt, hanem azt még Brüsszelben is támadták
Palatin
2024. február 22. 12:16
A "Gyurcsány-típus" egy olyan figura, aki mindig arra a külsö hatalomra akar rácsimpaszkodni, amelyiktöl Magyarország éppen függö viszonyban van és arra törekszik, hogy ennek a hatalomnak a magyaroszági helytartója legyen. Ez egy rendkívül kellemes, kényelmes vezetöi pozició, mert a külsö hatalom védelmet nyújt a leváltás ellen, törödni, koncepciókat kidolgozni nem kell, mert fenntröl megmondják, hogy mit kell tenni, csak azt kell keresztül verni at ország lakosságán. Ennek a típusnak Herodes volt az östípusa, aki Róma helytartója volt Judeában. Ennek a szubtilan sunyi árulótipusnak sajnos Magyarország történelmében nagy hagyományai vannak, már a török idök óta. Ezek miatt lett a mohácsi vész, a Habsburgok általi gyarmatosítás, Trianon, a behódolás a szovjeteknek, és legújabban az ország kiszolgáltatása Brüsszelnek. Az ilyen, - politikailag megvetendö -, embereket fell kell ismerni, mert álruhában járnak és hamis üzeneteket kürtölnek szanaszét, de alapjában áruló típusok.
Palatin
2023. november 11. 11:54
Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!