DK-s honatya cége adja ki a kerületi propagandalapot

2022. január 03. 18:44

Varju László nem csak személyes jelenlétével, pénzügyileg is segítette az újpesti baloldal kampánytevékenységét.

2022. január 03. 18:44
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének egyik cége adta ki 2019-ben az Újpesti Hírmondó című kiadványt, és ugyancsak Varju Lászlóhoz köthető Euroatlanti Integrációs Nonprofit Kft. (EUR-INT) szerepel a jelenleg is működő, azonos névre hallgató Újpestihírmondó.hu nevű honlapnak. A helyhatósági választásokkor a nyomtatott kiadvány volt a kerületi baloldal negatív kampányának legfőbb közvetítője; a voksolásokat követően viszont már a portál vette át a stafétát.

„A független hírforrás. Helyben is”

Az Újpesti Hírmondó több fronton támadta a korábbi, jobboldali többségű városvezetést. Az egyik ilyen a Kakukk Vendéglő „átjátszási ügye” volt, amelyet az önkormányzat és az étterem tulajdonosa cáfoltak, de ezek nem kerültek be a Varju vállalkozása által működtetett médiatermékekbe. Sőt. A hivatal reakciója mára elérhetetlenné vált az önkormányzat weboldalán.

Forrás: Újpest.hu
Forrás: Újpest.hu

Az Átlátszó cikke nyomán hasonló horderejű sztorit próbált kreálni az Újpesti Hírmondó az egykori Ady Endre Művelődési Központ telkének önkormányzati értékesítéséből. Bár az eladás nyilvános, szabályos volt; az akvizícióból származó bevétel felhasználására (önkormányzati lakásépítés) az újpesti baloldali képviselők tettek javaslatot, akik az előterjesztés elfogadását követően meg is szavazták az ingatlan eladását; a terület értékbecslését ugyanaz a személy végezte, aki 2010 előtt úgyszintén az önkormányzatnak dolgozott; a vásárló bankja által kirendelt független szakértő is majd ugyanekkora vételi összeget állapított meg, amit az ellenzéki képviselők nem kifogásoltak;

a baloldali kampánymenedzsment mégis mindent elkövetett a „hírérték” növelése érdekében.

A DK-s hátterű lap és portál Újpest történetének legnagyobb ingatlanbotrányáról cikkezett. A Momentum (Fekete-Győr András volt pártelnök személyében) még büntetőfeljelentést is tett, hogy erősítse a valótlan állítást, amelyet a választás előtt egy nappal a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiánya miatt visszautasított. Egy hónappal a választásokat megelőzően Déri Varjuval egyetemben a Tavasz utca 4. szám alatt található területen tartott lakossági fórumot. Megígérték többek között, hogy jogi eszközökkel fogják visszaszerezni az inkriminált telket, hogy a volt művelődési központ helyén mélygarázst és parkot létesítenek. Mindebből nem lett semmi. Déri egyébként a napokban épp arról értekezett, hogy az új tulajdonos a telken murvás parkolót fog átmenetileg létesíteni.

Gyurcsányista finanszírozás

A DK alelnöke tehát nem csak személyes jelenlétével, pénzügyileg is segítette az újpesti baloldal kampánytevékenységét. Varju László a médiamegjelenésekre, illetve a közösségi oldalak aktivitására szintén nagy hangsúlyt fektetett. Az Újpesti Hírmondót kiadó EUR-INT éves adózott üzemi tevékenység-eredménye például az önkormányzati választást megelőző két évben pozitív mérleggel, ám 2019-ben 3,1 millió forintos mínusszal, 2020-ban pedig 1,2 milliós mínusszal zárt 9 és 6 milliós nettó árbevétel mellett.

Kérdéses, miként fér össze az EUR-INT nonprofit gazdasági tevékenysége a pártok kampánytevékenységének támogatásával. Ezek nyomán kérdéseket tettünk fel Varju Lászlónak, de megkeresésünkre idáig nem reagált.

Arról, hogy miként kebelezte be a közösségi médiát a baloldal [Erősítő nevű Facebook-oldal, Ez a Lényeg nevű portál], azon belül is a Demokratikus Koalíció körei [Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor, Dessewffy Tibor, Ficsor Ádám és ifj. Páva Zoltán], bővebben ITT olvashat. Varju László sokáig titkolt céghálózatáról pedig IDE kattintva olvashat többet.

, , , és ifj. ], bővebben olvashat. Varju László sokáig titkolt céghálózatáról pedig kattintva olvashat többet.

Nyitókép: Facebook

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. január 04. 11:45
A Varjú bagázs ahova beteszi a lábát kő-kövön nem marad és érdekes minden a zsebükben landol a polgár néz ki fejéből hogy nem erről volt szó.
Venn
2022. január 04. 11:04
Földön tekereg az örvény féreg.
zsírgyík
2022. január 04. 10:40
Büdös, tolvaj komcsi. Valaki csodálkozik?
vip era
2022. január 03. 19:53
Varjú bácsi. A Mazsola és Tádéban,egy kedves szereplő,a dk-ban egy nevetséges bohóc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!