Donáth Anna nemrég nekiment Gyurcsánynak, ám most kiderült, hogy mégis mindenhol közös jelöltet indítanak

2023. november 06. 08:41

„Mi a jelöltek minőségét nézzük, és nem a pártlogókat” – fogalmazott a Momentum EP-képviselője.

2023. november 06. 08:41

A Telex interjújából többek között kiderül, hogy a Momentum önmagában nem tud kormányt váltani, de nem lesz a DK KDNP-je, legalábbis Donáth Anna szerint. A lap emlékeztet, hogy Donáth pár napja kemény hangvételű írásban ment neki Gyurcsány Ferenc pártjának, szerinte „a Demokratikus Koalíció a hazugság kultúráját képviseli”, és súlyos gátja a kormányváltásnak. A Momentum EP-képviselője 

a Telexnek most arról beszélt, az önkormányzatokban továbbra is együttműködnének a DK-val, 

de egy új politikai szövetséget építenének, amely nem a többi párt ledarálásáról és kivéreztetéséről szól, hanem valóban partnerként kezeli őket. Az interjúból az is kiderül, miért nem tudott növekedni a pártja népszerűsége, hogyan vállalja a felelősséget, ha csak egy mandátumot nyernek a jövő évi EP-választáson, és miért marad távol a kordonbontásoktól.

A kérdésre, hogy ha a kormányváltás gátjának tartja a DK-t, akik a hazugság kultúráját képviselik, akkor miért működnek még mindig együtt Gyurcsány Ferencékkel, Donáth elmondta: „a helyi tárgyalások arról szólnak, hogy az önkormányzatokban hogyan tudják a helyi érdekeket a legjobban képviselni. Helyi szinten továbbra is együtt szeretnék működni, 

mi a jelöltek minőségét nézzük, és nem a pártlogókat.”

Hozzátette: egyetlenegy körzet, kerület vagy település sem fog a Momentumon múlni, mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz. 

A felmérések szerint az elmúlt egy évben nemhogy nőtt, még veszített is a támogatottságából a Momentum, a pártválasztók körében pedig 6 százalékon szerepelt a Momentum, szögezte le a Telex újságírója, majd föltette a kérdést: mi az oka, hogy a Momentum nem tudta növelni a támogatottságát az elmúlt egy évben, miért nem tudta megközelíteni a kritizált DK-t?

Donáth így válaszolt: „Egyik ellenzéki párt sem tudta érdemben növelni a támogatottságát az elmúlt egy évben, a Demokratikus Koalíció sem. Engem az a tendencia forrázott le, hogy egyikünk se lépett előre egy tapodtat sem. Az viszont látszik a számokból, hogy az ellenzéki szövetségben két párt mögött van valós társadalmi támogatottság: a Momentum és a DK mögött.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Donáth Anna

Telex

Idézőjel

Egyetlenegy körzet sem fog a Momentumon múlni, mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz.

Hozzátette: „Szeretném tehát azt a negatív mítoszt lebontani, hogy a Momentum elporladt volna a 2022-es választás óta. Az igaz, hogy a Momentum társadalmi támogatottsága megrekedt a 8 százalékos szinten, és szerintem ez azért van, mert a választók azt látják, hogy 

benne ragadtunk az ellenzéki mocsárban. 

Nem látják a Momentum politikai ajánlatát. És azt kell, hogy mondjam, igazuk van. Az elmúlt egy évben fel kellett mindenkinek állnia az apátiából. Valljuk be, 

nem könnyű újult erővel kiállni a negyedik kétharmad után! Rengeteg olyan munkát végeztünk el az elmúlt egy évben, ami kifele nem látszott. 

A következő lépés pedig az, hogy világosan megfogalmazzuk, mit tud a Momentum hozzáadni a kormányváltáshoz. A választókat ugyanis csak ez érdekli.”

És 

hogy mi is volna a Momentum politikai ajánlata? Kapaszkodjon meg mindenki, aki szereti a konkrétumokat. Íme: „Egy olyan szövetséget szeretnénk felépíteni, amely tagjai között első számú az őszinteség és a felelősségvállalás, 

és belefér a kritika megfogalmazása.”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abafy Alfréd
2023. november 09. 11:37
Magyarán, Annuska némi vívódás után mégiscsak leszopja a húgyost
KBA98
2023. november 06. 18:57
Szemét!
0123456789-2
2023. november 06. 17:10
Annuska, egyedül nem nyered meg a választásokat.
Ehetős Odó
2023. november 06. 17:09
Cicaharc. Ez is csak egy igen buta komcsi pitsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!