Boldog születésnapot kedves Alföldi Róbert!

2023. november 22. 17:07

Sok olyan ember van a magát hívőnek mondók között, akit nem érdekel egyáltalán az, hogy milyen is Isten valójában.

2023. november 22. 17:07
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Boldog születésnapot kedves Alföldi Róbert!
Úgy tűnik, hogy most valahogy Alföldi Róbert hetet tartok, de akkor mindenképpen jöjjön egy szülinapi köszöntő! Idéznék valamit a művész úrtól és elmondom, hogy én mit gondolok erről teológusként.

Alföldi Róbert: »Az európai kultúra alapköveként emlegetett Biblia semmi másról nem beszél, mint a szeretetről. Arról a szeretetről, ami nehéz, nem arról, ami könnyű, amikor a szeretet tárgya úgy viselkedik, ahogy nekem tetszik, azt mondja, amit én akarok, hogy mondjon, úgy szeret, ahogy nekem tetszik. Így könnyű szeretni, hiszen a szeretet nem a másikról szól, hanem rólam, akinek elvárásai vannak, hogy miként és hogyan kell működnie a másiknak, hogy az normális legyen.«

Én azt gondolom erről, hogy sok olyan ember van a magát hívőnek mondók között, akit nem érdekel egyáltalán az, hogy milyen is Isten valójában. Csak az érdekli, amilyen képet ő maga alkotott róla. Ez az isten pedig éppen olyan kicsinyes, korlátolt és gyűlölködő, mint ő saját maga. Az ilyen emberek istent gyártanak maguknak, vagy még inkább az ő helyükbe képzelik magukat és az Ő nevében, rá hivatkozva, az isteni erkölcsi legitimitást bitorolva vetnek meg másokat. Bárkit, aki nekik valamiért nem tetszik.

 De az ilyen emberek, akiknek napjait betölti a gyűlölködés, tulajdonképpen csak egyetlen dolgot nem tudnak elfogadni: saját magukat. Mert az az ember, aki harmóniában él saját magával, boldog kapcsolatai vannak és a munkája kiteljesíti őt emberileg, annak eszébe sem jut, hogy olyan embereket gyűlöljön – akár az Isten nevében – akiket nem is ismer. Ezzel csupán a saját boldogtalanságáról tereli el a figyelmet, mert tévesen azt gondolja, hogy akkor a saját nyomora nem fáj annyira. Az igaz hívő embert egyetlen dologról lehet felismerni, benne a szeretet - éppen a hite által - napról napra növekszik és egyre csak kiteljesedik. Sőt kiáll másokért, akik a gyűlölet céltáblái lesznek. Mert abban hisz, hogy a szeretet civilizációját csak úgy lehet felépíteni, ha abban minden embertársának egyformán része lesz. 

Ezzel a gondolattal szeretnék Boldog Születésnapot és Isten áldását kívánni Önre és munkásságára!”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ábrahám Róbert

PestiSrácok

Idézőjel

Majd ha valaki látja művész urat, szóljon már neki, hogy Magyarországon nem a melegeket fóliázzák, hanem az evangéliumaikat.

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DeGar
2024. február 23. 13:07
Kellene egy ráérő ember, aki összegyűjtené egy hatalmas csokorba Perintfalvi eddigi szeretet megnyilvánulásait, és egy sokak által olvasott helyen nyílt levélben átadni neki.Perintfalvinál a gátlástalanságot csak a szégyenérzet hiánya múlja felül.
Vasgyari Tibi
2024. január 26. 21:50
Keveri a szezont a fazonnal. Szeretni valakit feltétel nélkül, ez a keresztény. Viszont ha rohan a pokolba, megmondom hogy ne menjen arra, mert ott pokol van. Ilyen egyszerű. Alföldi egy értékes ember, és imádkozni kell. Aki azt mondja, hogy Alföldi, terj meg a teremtődhoz, terj meg a bűnokbol, az szereti Alfoldit. Perintfalvi a legrosszabbat teszi, megtéveszti a melegeket, ráadásul keresztény “ teológusnak” mondja magát, és hisznek is neki.
balbako_
2024. január 10. 16:03
Kívánjon neki (férfi) farban gazdag boldog évet.
P.Béla
2023. november 24. 14:27
Ez valami egyedi deviancia a tejológus hölgynél, hogy a homokos férfiakra gerjed? Ma már ez a második eset. Egyre inkább érthető a kielégítetlenségből származó frusztráltsága ennek a nőnek látszó személynek. A Biblia öncélú idézése és fals értelmezése mind Alföldi mind a szerény képességű, önmagát teológusnak nevező hölgy részéről ördögi pofátlanság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!