„Tapsikol” és „táncizik” a magyar ellenzék a lengyel választás eredménye miatt, pedig annyira nem kellene

2023. október 17. 12:15

A szakértők szerint Magyarországnak rossz hír az alakuló Tusk-kormány, a hazai ellenzék egyes tagjaival mégis „madarat lehetne fogatni”.

2023. október 17. 12:15
Béres Sándor
Béres Sándor

Mint arról a Mandiner élő közvetítése utáni cikkében beszámolt: a PiS megnyerte a lengyel választást, de az ellenzéknek van esélye kormányt alakítani, vagyis jócskán elhúzódhatnak a koalíciós tárgyalások. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

„Madarat lehetne fogatni” a magyar ellenzék egyes tagjaival

„Szívből gratulálok, Lengyelország! Jövünk utánatok, drága barátaim”, „magyarként egyszerre tölt el a végtelen boldogság, ugyanakkor az irigység is” örvendezett közösségi oldalán Cseh Katalin a lengyel választás eredményére reagálva. És nem ő volt az egyetlen a hazai ellenzékből.

„Pária-szerepkör”, és „visszatérés Európába”

Lattmann Tamás, az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelölt aspiránsa a Facebookon például azt írta: „Lengyelország kilép a pária-szerepkörből, a magyar kormány még inkább kiszorítottabb, periferizált helyzetbe kerül majd”, valamint leszögezte, hogy szerinte „előbb-utóbb biztosan bukik Kaczyński és bandája”. Erről itt olvashat bővebben.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Cseh Katalin

Facebook

Idézőjel

Magyarként egyszerre tölt el a végtelen boldogság, ugyanakkor az irigység is.

De nem kellett sokat várni Perintfalvi Rita értékelésére sem, aki szerint

Lengyelország október 15-én visszatért Európába!”

Valamint hozzátette: reméli, hogy „Magyarország is felébred végre!” A teológus írását itt szemlézük.

Nem mindenki ért egyet a tapsikolókkal

Az ellenzéki „tapsi-táncija” kapcsán érdekesség, hogy közel sincs teljes egyetértés a hazai ellenzéken belül a lengyel választást érintő hurráoptimizmusban. Ungár Péter, az LMP-társelnöke például leszögezte:

kifejezetten antipatikusnak találom Donald Tusk EU-status quo politikáját,”

valamint hozzátette: szerinte „nem tudott olyan eredménnyel végződni az idei lengyel kampány, aminek következtében Lengyelország visszatér Európába.” A politikus írását itt szemléztük.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungár Péter

Facebook

Idézőjel

Nem tudott olyan eredménnyel végződni az idei lengyel kampány, aminek következtében Lengyelország visszatér Európába.

Schiffer: Egy Tusk-kormány rossz hír Magyarország számára

De az Öt hétfői adásának vendégei közül is többen rámutattak: nemcsak Orbán Viktornak jött rosszul a lengyel választás eredménye. Hont András például elmondta: szerinte Orbán Viktornak „nem jött jól, ez fog gondot okozni az elkövetkezendő időszakban, ez egy feladat lesz számára.” De hozzátette azt is:

Fel kell készülni egy kifejezetten ellenséges Varsóra.”

Schiffer András pedig hozzátette azt is: a legyel választás eredménye szerinte nem csupán Orbán Viktor számára nem jött jól, hanem „Magyarországnak rossz ez a fejlemény. Egy Tusk-kormány rossz hír Magyarország számára” – húzta alá.

Ezt is ajánljuk a témában

Navracsics: nem lesz nehezebb a helyzetünk

Az Orbán-kormány is más álláspontot képviselhet. Mint lapunknak adott exkluzív interjújában

Navracsics Tibor leszögezte: abban bízik, hogy alapvetően nem fogja befolyásolni az uniós forrásokról való tárgyalásokat a lengyel választási eredmény.

Mint az EP-képviselő fogalmazott: szerinte „nem lesz nehezebb elérni a megállapodást, egy másik választási eredmény esetén viszont könnyebb lett volna” – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Navracsics Tibor.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitóképünk csupán illusztráció. A képen Cseh Katalin (b) és Donáth Anna a Momentum 2019-es EP-választási eredményváróján. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 21. 05:41
Nem irigylem a csüngőhasút…a Tusk nem szívbajos…😊😊😊
tapir32
2023. október 19. 09:58
A nemzeti kultúra az, amihez ragaszkodva túlélheti egy nemzet a politikai divatokat, a gyökértelen szellemi áramlatokat. A nemzeti kultúra az, ami megóvja a magyarokat a globalisták homogenizáló törekvéseivel szemben!
tapir32
2023. október 19. 09:57
Azt, hogy mi a demokrácia a választók mondják meg! Ez a mi demokráciánk, mi ezt választottuk!
Graf
2023. október 18. 21:11
Ott is sokan emlékezet kiesésben szenvednek ahol Tusk egy németbérenc volksdeutsch Merkel liblingjeként az EU-ban végezte "áldásos" nemzetveszejtő munkáját sok kárt okozva Magyarországnak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!